živa ima drugi problem, a to je toksičnost, kao što znamo... vjerojatno je i to jedan od glavnih razloga što se danas sve više ograničava uporaba Hg-termometara (posebno u zdravstvu), ne zbog same direktne opasnosti po zdravlje (osim ukoliko ih se razbije veća količina na nekom skladištu), već zbog sigurnosnih mjera koje se moraju zadovoljiti po standardima kad se koriste/skladište takvi proizvodi... ali isto tako postoje i alkoholni i ini termometri koji su manje rašireni, a opet daleko pouzdaniji od tih digitalnih za kućnu upotrebu... ma, nisam ništa tvrdila, nemam nikakvih dokaza o globalnoj zavjeri protiv živinih

to je samo preslika nekog mog razmišljanja i puka pretpostavka

skorpionka je napisao/la: od životne važnosti bitne nabavke
Bogme, u periodu babinjaa teško da je išta životno važnije od onoga od čega moš i glavu izgubiti a obično uključuje i povišenu temperaturu kao simptom.
da, a kao babinjača ne može prepoznati po sebi jel' joj je povišena temperatura

ma, to mjerenje po odjelu babinjača je više nego smiješno, sestre prohujaju kroz odjel ko furije, zapišu ono što moraju po proceduri i bok... puno je drugih simptoma koji bi zvali na uzbunu u tom slučaju, a između ostalog, i osobna procjena svake žene... ja sam koma kad imam 37,3 °C, a kamoli što više... vjerojatno iz tog razloga im i nije bitno da je baš ful točno, nego više okvirno, valjda bi i taj digitalni pokazao štogod da je temperatura baš jako povišena

edit: nego, sad sam se sjetila jednog razloga zašto su možda uveli te digitalne kod babinjača: da žene ne mogu lagati malo povišenu temperaturu kad žele ranije ići doma (znam par slučajeva i toga

)