Sada je: 03 svi 2026, 00:47.
Moderator/ica: nadicab

Post 21,6alexandra je napisao/la:bolje je naviknuti se na prste kad si ih sam vadiš. kad ih vadiš drugom nije baš najspretnije.
nadice, obavezno nabavi ovu "pumpicu".
to sam ja imala za slučaj kad bi mi se polutvrda zakeljila za oko i zapela pa je ne bi mogla "istreptat". odlično je. samo lagano prisloniš uz leću, ona se prilijepi i izvadiš je bez problema.

da, ne vadim sebi nego Denisu. Ja sam se danas preznijila vadeci ih, ali znam da cu se nauciti. No, sto za slucajeve da mene nema? ova pumpica bi bila spasonosna 

nadicab je napisao/la:danas smo ju dobili po 1. put i imam pitanje - zar ne postoji neki humaniji način vađenja leće od stiskanjem prstima? mm je rekao da on sa svojim debelim prstima to nikada neće uspjeti napraviti

- ukoliko je potrebno, jednom tjedno treba leće očistiti od naslaga proteina koji se vremenom nataloži na leću. U posudu za čuvanje kontaktnih leća stavi se leća te salina ili otopina za održavanje kontaktnih leća i enzimska tableta. Ostavi se preko noći te se leća dobro ispere otopinom ili salinom prije stavljanja na oko.
Jučer ju je imao 10 sati i imao je crvene žilice u očnoj jabučici 

Ja sam se namučila dok sam našla one koje mogu trpiti cijeli dan. Crvene žilice pokazuju da oko trpi. 
Pumpicu imam kući jer ja nosim polutvrde. Možda bi se i odvažila stavit ih kad bi ih znala izvaditi... A ona tako divlja dok joj to rade da mi je to nemoguća misija.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.