Da se i ja ubacim u ovaj mesec tuzbalica(iako je od pocetka skole meni svaki takav sa rijetkim iznimkama kad me obasja sunce).Grozno pise-toliko grozno da niti on sam ne zna procitati,ispusta slova,uzas,uciteljica ostavlja crvene napomene-biljeske,ucitelj. pise slova kao da je prvi razred(s,m,n,v,r,a,o)-pozitivno je sto pise krasne sastave,sasvim samostalno i sa lakocom,ali kako ne voli citati potkrade se tu pokoja neknjizevna rijec(vazda??? i sl.) i na kraju niti on sam ne zna procitati sto je napisao

. Nemam nacina natjerati ga,nagovoriti,motivirati (nikad to kod njega nije ni palilo) jedino ocjena prolazi kao sredstvo motivacije,ali otkad je pobrao moju izjavu iz neke moje prodike(ja sam prodika tip majke-najcesce

) kako se "uci zbog sebe,a ne za ocjenu"( a poenta je bila kako uz danasnja teh.cuda njima sk.udzbenik treba sluziti kao putokaz za minimalno usvajanje znanja,a sto ih zanima vise imaju mogucnost usvojiti bez ulaganja extra napora-tu je internet) ostala sam bez "alata" totalno.Ne mogu reci kako ima problema sa gradivom,prirodu uci samostalno i metoda mu je dobra(odlomak po odlomak,cita i ponavlja,i na kraju sve),matematika ne vjezba dovoljno i zbog toga varira izmedju 4 i 5,u svim predmetima je manje vise ista stvar.....Pocinjem ozbiljno misliti kako je problem u meni,princeza nas je tako razmazila sa svojom superiornoscu i ozbiljnoscu u obavljanju svojih skolskih i vanskolskih aktivnosti tako da sam ove cetiri godine ocekivala kako ce se malac "odčarati" i biti ipak svoje sestre brat po pitanju skole,ali izgleda kako me ceka dosljedno svakodnevno pracenje gradiva 4.r,nema mi druge,a uvijek sam bila protiv takvog aktivnog ucesca roditelja i mislila kako se time ne pomaze djeci,vec odmaze...nista

jedno kupinovo i krecem u bitku,javim rezultate....
edit.sinoc je trebao citati ulomak iz Emil i detektivi

"kruti sesir" je citao cijelo vrijeme "kratki sesir",sad im je lektira Zvoncici zvone Ela Peroci,sve kratke pricice,ali ne gospodin je procitao samo tu sa tim naslovom,za ostale ucit.nije rekla jel'treba sve ili odabrati nekoliko,a imao je 2 tjedna bez skole