Sada je: 13 srp 2026, 14:54.

tuga,tuga,tuga.a treba biti sretan:(

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

tuga,tuga,tuga.a treba biti sretan:(

PostPostao/la novopeceni pilic » 24 vel 2012, 14:10

Drage djevojke,zene mame trudnice...

Da li je normalno biti nesretan u tzv.najljepsem periodu u zivotu(Od kada sam saznala da sam trudna(2mj))????
Imam osijecaj da sam sama u svemu tome.Decko mi ne radi(trazi posao... :nesvist -to je prica za sebe),ja radim,ali nazalost na ugovor.Danas bila u HZZo i rekli mi da mi fali jos 3mj da bi upoptpunila 18mj za naknadu(2000kn).
I kada sam saznala da ce mi biti naknda 800kn :ajme ostala sam sokirana.I ne samo to-decko me tjesi da ce sve biti u redu i da ce se uspijeti!!!MOLILM,KAKO?!?!

Neznam kako bi vam opisla osijecaje,situaciju u kojoj se nalazim-dal postoji gore(vjerovatno moze)...

Tuga i briga u meni kada bi trebala prevaladavati sreca :(

Da li itko razumije to?
novopeceni pilic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: tuga,tuga,tuga.a treba biti sretan:(

PostPostao/la mrcinela » 24 vel 2012, 14:16

razumijem te totalno, vjeruj mi da sam bila u užasnoj situaciji kad sa ostala trudna, toliko je grozno da nije ni za pisat na forum
također su mi prvi osjećaji bili tuga i briga, a pred porod opet navala brige i tuge i panike.
i nije mi sad lako ni financijski ni s mužem, ali ipak dijete samo po sebi donosi najviše sreće i brige, izmješani su to osjećaji.
jedna mala sitnica koju dijete napravi uljepša ti sve :)
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivancica » 24 vel 2012, 14:49

novopeceni pilic je napisao/la: Danas bila u HZZo i rekli mi da mi fali jos 3mj da bi upoptpunila 18mj za naknadu(2000kn).
I kada sam saznala da ce mi biti naknda 800kn :ajme ostala sam sokirana.I ne samo to-decko me tjesi da ce sve biti u redu i da ce se uspijeti!!!MOLILM,KAKO?!?!

Mislim da je minimalna rodiljna i roditeljska naknada (dakle onih godinu dana od rođenja djeteta) 1660,00 kn.

Ovih 800,00 je valjda za slučaj da ideš na bolovanje pa dok si na bolovanju.
slika slika
ivancica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la novopeceni pilic » 24 vel 2012, 14:56

mrcinela je napisao/la:razumijem te totalno, vjeruj mi da sam bila u užasnoj situaciji kad sa ostala trudna, toliko je grozno da nije ni za pisat na forum
također su mi prvi osjećaji bili tuga i briga, a pred porod opet navala brige i tuge i panike.
i nije mi sad lako ni financijski ni s mužem, ali ipak dijete samo po sebi donosi najviše sreće i brige, izmješani su to osjećaji.
jedna mala sitnica koju dijete napravi uljepša ti sve :)

ja se stvarno nadam tome o cemu svi pricaju :D ali se osijecam grozno,a trebam biti sretnica jer s obzirom da sam se ljecila od endometrioze nakon koje teze se ostane u drugom stanju-vele da zapalim svijecu na kamenitim vratima- :dada ..al ja svejedno mislim o tome di cu zivjet,kako cu uspijet u svemu tome,i da nemogu vozit bicikl(heheheheh-jer se bavim cijeli zivot sportom,instruktor..)..a da ne pricam-o opet trazenju posla nakon porodiljnog.
Uzsano me frustrira drzava i situacija nemogucnosti normalnog zivota: s time da meni decko kaze da sam si sama kriva jer sam mogal do sada ima staza :shock a imam 30g studirala sam i zivjela kao svi studenti..a opet i radila :whew
novopeceni pilic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la petunia » 24 vel 2012, 15:02

Kad sam ja ugledala plus na testu, plakala sam od šoka 15 min :ajme A imali smo prilično sređenu situaciju, već smo bili u braku 2 god, stambeno pitanje ok i više manje sve u redu. A kako je tek ako netko nije u idealnoj situaciji. U mojoj tada idiotskoj glavi je to meni bio šok, nisam očekivala (pazi bisera!) i kao nisam bila spremna... I isto milijun briga, oću ja to moć, oće biti novca, što ćemo, kako ćemo... Sad vidim da su me valjda šibali hormoni. Što je trbuh bio veći ja sam bila sretnija i spremnija i sad bi opet.
Draga moja, glavno je da ste zdravi, da trudoća i porod prođu u redu i da beba bude ok. Novca za bebu će biti, nešto će pomoći sigurno i rodbina, robice i opreme za bebu sigurno možeš nešto dobiti rabljene i snaći ćete se. Slušaj dragoga da će biti sve u redu i misli pozitivno jer beba je definitivno nešto pozitvno!
Da i jam sam imala isto kao nezaposlena 1660 kn, ali tek kad se beba rodila.
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marinela » 24 vel 2012, 16:24

ukoliko me sjećanje ne vara (jer sam to pručavala nakon što sam saznala vijest)
800kn je u slučaju da odeš na komplikacije (e sad nisam sigurna za onih obaveznih 40ak dana porodiljnog) al od rođenja do godine dana je min naknada cca 1600kn, pa čak i za nezaposlene (i nas koje smo još uvijek zaglavile na fakultetu)

a za sve ostalo, ne znam kako te utješit, nije da mi je situacija baš nešto drugačija, al snađe se čovijek...
kao što su već rekle, pomogne malo rodbina, pa se nekako preživi taj period dok ne sredite neki poslić....
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretna22 » 28 vel 2012, 08:27

yeah, placi ak ti se place ja placem dan danas a neznam ni sama zas nekad od tuge nekad od srece a nekad od dosade. Dobrodosla među trudnice :hahaha :kiss
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 28 vel 2012, 11:05

Peru te hormoni, sasvim je normalno svako nenormalno osjećanje i ponašanje. Pa imaš opravdanje, u drugom si stanju :D
Što se tiče porodiljne naknade (nakon poroda) ona je je kod nas minimalno 1660 kn a ia ja mislim da je 800 kn ako otvoriš komplikacije prije poroda pa ti onda kad rodiš (ako ne i prije) opet raste na 1660. a dečku reci da je i on mogao naći posao do sada, :maslim
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 28 vel 2012, 11:13

viewtopic.php?f=35&t=12275 vidi šta je sve normalno :D
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica