Drage moje, tresem se od bjesa i trebam vaše konkretne savjete:
danas sam bila na očitovanju vještačenja i izgubili smo sva prava:invalidninu i DD 830,oo kuna iako je i njihov psiholog napisao da treba pomoć i poticaj kao i liječnik koji je napisao da treba pomoć...( uz sve papire koje sam donjela sa sobom na komisiju)
Dijagnoze su F 84 i F 80 ( Dislalia- to je nova ) objašnjenje je da je po po ovome teži invaliditet a ne teški pa da dobi dalje invalidninu.
Pitala sam kako je moguće ako za invalidninu treba biti nesamostalan (što on i je i što su i napisali) ali nije nam odobren novac-Gđa mi je rekla da je to novi zakon i da nije baš upoznata
Rekla sam joj da imamo trajno oštećenje i da nam trebaju novci za terapije i da idemo napraviti nešto još sad kad ima 10 godina - i veli ona meni da nema više nikakva prava kod njih , a citiram nalaz :" kod ispitanika postoji TEŽI INVALIDITET U SMISLU ČLANKA 38 STAVAK 3 pravilnika jer mu je zbog tjelesnog oštećenja i psihičke bolesti prijeko potrebna stalna pomoć i njega druge osobe u punom opsegu" i ja na to pitam koja onda on ima pravo po toj rečenici i ona veli : NIKAKVA.( ili sam ja luda ili što pa di je onda tu pomoć i od koga??????)
Kaj to znači da su počeli sprovoditi savjet etičarke Belgijanke? o selekciji zdrave i bolesne djece???
E naravno da idem na drugostupanjsko jer sam bjesna : na listi sam za otkaz i malac mi ima problem ali sorry
E recite mi molim vas kud da krenem, kome da pišem, koji članak mi treba ,što da tražim??????
Hvala
sorry ako sam konfuzna