Sada je: 13 srp 2026, 13:48.

Ljetne mame i bebe (11.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (11.dio)

PostPostao/la Stellina » 15 tra 2012, 13:54

Mi smo danas spavali do 11! Nemam pojma kako, al meni se to u zivotu nije dogodilo :hahaha Pogotovo od kad sam trudna, spavanje duze od sedam ne dolazi u obzir :mrgreen

Vidim da ste se raspisale o kremicama i pelenama. Ja sam se za sad naoruzala Huggies newbron pelenema sa otvorom za pupak , a kasnije cu se vjerojatno preseliti na pampers. Vidjet cu jos sto mi se vise isplati. Ja sam ovdje u Svicarskoj na granici sa Italijom tako da cu vjerojatno tamo u nabavku pelena posto ima velika razlika u cijeni, puno se jeftinije tamo tako da mi se isplati raditi mjesecne zalihe od tamo.

Sto se kremica tice, tu sam definitivno za Mustela proizvode iako kostaju. Danas cemo malo opet u shopping pa sam si mislila uzeti pocetni set za bebice gdje ima od svakog prouzvoda nesto ali je manja milimetraza , a i kosta manje pa da isporbam na pocetku prije nego se odlucim za velika pakiranja.

Ana2010 je napisao/la:
Stellina je napisao/la:Ana super za pregled. Mali vec proso kilu i pol? :luv
hvala, :dada. jeste li montirali sobu i kolica?

pozdrav svima!

:joy :joy Jesmo jucer! Totalno sam bila pod emocijama. Nabacit cu vam slikicu kasnije :jadnimi
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 15 tra 2012, 14:06

silki,
znam za spavaćice na sv.duhu, prošle godine sam tamo rodila pa ću i ove, ali debele su :ajme i bilo mi j evruće u njima u 5, a sad tek u 7 mj., a joooojjj..
moj ima cca sad 10,5 kg, osjećam se dobro i nosim ga onako sa strane na boku i na ramenima, ali to je sve kratko, dok ga prenosim i dok mi dođe se pomaziti, nadam se da to ne smeta bebaću unutra :) , bole me jedino kosti nakon dužeg odmora i ležanja, valjda se mišići svi opuste pa me kosti bole :roll , mene pregled čeka potkraj mjeseca, a i bolovanje moram konačno otvoriti.
E,da, ne mogu se sjetiti koji magnezij sam pila s prijašnjim klincem, nekako se zvao bio nešto magnezij u ljekrani sam to kupovala, sad ću krenuti piti jer me listovi nekad znaju nakon dužeg hodanja grčiti.
Nije me strah poroda, na sv.duhu sve pohvale ekipi u rađaoni, voljela bi jedino da mi opet ne probuše vodenjak bez mog znanja i po meni rano, bila samotvorena svega 6cm, i nakon toga mi je sve stalo, prirodni trudovi i na kraju završim bna dripu, voljela bi sad da mi sve puste prirodnim tijekom, a tad još nije ni bila gužva , nas 3 žene jedine to poslijepodne i noć.

majad, da, i mi stalno planiramo razmještaj i svu robicu treba oprati, popeglati, volim sve nekako unaprijed napraviti, što god mogu.

snowwhite, i kako to nenošenje tvoj malac podnosi?? gdje ima tih dućana po zagrebu?
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 15 tra 2012, 14:19

moj sam ni ne traži puno nosanja. više manje je to prebacivanje s jednog mjesta na drugo. mazimo se kad ja sjedim ili ležim jer imam i jednog od 20kg koji bi se stalno mazio :srca a njega jedva i mm nosi.

osh kosh imaš u svim šoping centrima. ne znam u kojem dijelu grada si. ima arena, avenue mall, garedn mall, CCO...diiiiivna robica :le

stellina baš mi je drago za sobicu :) ajde koju sliku da vidimo. a jel maca isprobala kolica? ;)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nana44 » 15 tra 2012, 15:29

Pozdrav ljetnice

i ja sam se danas naspavala, do 12, ne znam kad sam zadnji put do tada, i s minimalnim brojem dizanja na wc. Doduše legla sam tek u 3 jer smo bili na piru i čak sam i na štiklama bila dosta dugo i danas me ništa ne boli :yess . Al se zato cura kad je mama legla rasplesala u trbuhu, to mi vraćala za onaj ples dok smo u sali bili, a dragi sav ukočen dok smo plesali, metar od moje buše, da ne bi malu skašio, skroz je smišan sa tim svojim strahovima.

Ja pijem magnezij direkt 300 od Bioelectre, to su granule koje se otope u ustima, nekad ih i zaboravim, al mi je puno bolje od kada ih pijem i sada sam počela uzimati željezo, tablete za žvakanje 100mg od Ferrum Lek.

Vidim da pišete o nosanju vaših bebača, meni je baš zbog tog dizanja i nosanja dr odmah otvorila bolovanje i rekla da prestanem u vrtiću raditi jer kao ne bi smjela dizati ništa teže od kile i rekla mi je da se izbjegavam puno saginjati, iako ja ponekad podignem od prija djecu al me viču zbog toga.

Z izlazak iz rodilišta sam isto mislila body benkicu i pamučne hlačice s stopicama, al ne znam da li da uzmem laganu kakvu paketinu bar dok do auta dođemo da mi bude čvršće za držat bebača. :dunno
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 15 tra 2012, 16:03

nana44 super da si se sjetila paketine,Roza mi je rekla da je super za iznijet iz bolnice,al postoji li neka ljetna verzija?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la nana44 » 15 tra 2012, 16:07

Rajvos ove moje šta su rodile lani u lito su mi rekle da su kupile u Miki Mausa ljetne paketine, pogledam sljedeći tjedan malo po dućanima ovde u Ma, pa ti javim. :mah
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 15 tra 2012, 16:12

nana44 je napisao/la:Rajvos ove moje šta su rodile lani u lito su mi rekle da su kupile u Miki Mausa ljetne paketine, pogledam sljedeći tjedan malo po dućanima ovde u Ma, pa ti javim. :mah

:kiss hvala,meni nema setnje
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la danna » 15 tra 2012, 18:36

snowwhite,
ima li taj dućan u city centru ili west gateu?

nana44, hvala što si me podsjetila, to je taj magnezij!
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 15 tra 2012, 20:21

danna je napisao/la:snowwhite,
ima li taj dućan u city centru ili west gateu?

nana44, hvala što si me podsjetila, to je taj magnezij!

danna ima u oba city centra (to sam napisala CCO=city center one ;)) a za west gate nisam sigurna al rekla bi da ima
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la mamac2012 » 15 tra 2012, 21:42

Joj puno vam hvala na tolikim korisnim informacijama! :kiss
Sada cu upotpunit svoje popise za shoping i da napokon sve pripremim! :kima
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivkicaa » 16 tra 2012, 09:06

Bok curke!
Evo i nas sa pregleda....i malo me je doktor zbombardiral s informacijama....rekel je da je bebica veća od prosjeka i da je okrenuta na zadak i s obzirom da je sad već tak velika da je mala mogućnost da se okrene natrag u normalan položaj....i da si razmotrim mogućnost carskog....malo me je prestrašil....ja nebi carski...nekak me više toga strah nego normalnog poroda....ima koja od vas iskustva s porodom na zadak? Dal i onda forsiraju prirodni ili se ide na carski ak se beba ne okrene?
Btw, beba je dosad uvijek po uzv bila tjedan dana manja a danas je rekel da je po uzv tjedan dana veća....i njena glava mi je smještena točno između rebri....nije mi baš zabavno jer na momente kak se ona miče ostanem bez zraka.....
Eto malo sam se raspisala....al sam uznemirena.....ko ima iskustva help...:)
slika
ivkicaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 16 tra 2012, 09:24

ivkicaa, kod uzv-a se uvijek može pogriješiti glede procjene veličine. moje obje su procijenili skoro kilu većima.

Ima još vremena i da se okrene. Nemoj još brinuti, ima vremena. A da bude i carski - evo ti dvostruke carske mame :mrgreen

jednom opća, jednom spinalna anestezija, sve prošlo bez problema. i porod i oporavak.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la ivkicaa » 16 tra 2012, 09:40

E MON a daj mi reci nakon carskog dal možda znaš kolko se treba čekati prije slijedeće trudnoće? Jer mi bi da nebude velika razlika...mislili smo krenut na drugo dok bude bebačica cca 6 mjeseci :)
Btw, hvala na info...sad mi je malo lakše :)
slika
ivkicaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 16 tra 2012, 10:06

čuj, mi smo čekali 11 godina :ajme

ali to je ipak najbolje pitati gina. opća je preporuka čekati ipak najmanje godinu dana.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la danna » 16 tra 2012, 10:36

ivkicaa je napisao/la:E MON a daj mi reci nakon carskog dal možda znaš kolko se treba čekati prije slijedeće trudnoće? Jer mi bi da nebude velika razlika...mislili smo krenut na drugo dok bude bebačica cca 6 mjeseci :)
Btw, hvala na info...sad mi je malo lakše :)

ne strahuj, još se sve stigne promijeniti, a negdje sam pročitala da treba bar 2.g. čekati na slijedeću trudnoću nakon carskog reza, kad se sjetim gdje sam pročitala, javim.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Iva15 » 16 tra 2012, 11:16

Nestao mi jučerašnji post :( uglavnom, vidim da se svi počeli pomalo pripremat i kao da i ja sad počinjem osjećat malu tremu :cool
I ja kupila par sitnica u DM-u (skupljajujući savjete na forumu), a sad čekam ljepše vrijeme da počnem prat i slagat nasljeđenu robu da vidim šta imam a šta mi još fali. Koju veličinu pripremate za izlazak iz bolnice? Ili je najbolje imat spremljene 2 varijante, veću i manju?
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la MON » 16 tra 2012, 11:17

joj da, nestaju postovi :(

ali nadam se da će to uskoro prestati, admine rade punom parom da poprave situaciju
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la mamac2012 » 16 tra 2012, 11:46

Iva15 je napisao/la:Nestao mi jučerašnji post :( uglavnom, vidim da se svi počeli pomalo pripremat i kao da i ja sad počinjem osjećat malu tremu :cool
I ja kupila par sitnica u DM-u (skupljajujući savjete na forumu), a sad čekam ljepše vrijeme da počnem prat i slagat nasljeđenu robu da vidim šta imam a šta mi još fali. Koju veličinu pripremate za izlazak iz bolnice? Ili je najbolje imat spremljene 2 varijante, veću i manju?

ja bum pripremila sve varijante :) vecu, manju , deblju , tanju :D
hahaha :ajme

a imate li ili kupujete nosiljke, marame i slicno?
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 16 tra 2012, 11:49

Iva15 je napisao/la:Nestao mi jučerašnji post :( uglavnom, vidim da se svi počeli pomalo pripremat i kao da i ja sad počinjem osjećat malu tremu :cool

veličine za izlazak iz bolnice - ja sam prošle godine za svog sinčića uzela 50 veličinu kompletića, a rođen je s 51 cm, ali bilo mu je dovoljno prostrano i veliko.Sve vam ovisi o modelima, primijetila sam da neki brojevi isti u različitim dućanima nisu ipak iste veličine, modeli su različiti - ili su uži ili širi, a veličina ista.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 16 tra 2012, 12:49

Bok cure. Mi imali radne akcije ovaj vikend po kući pa se nisam javljala.

Ovako što se mene tiče vezano za baby kozmetiku...
mustelin losion za tjemenicu mi je bio katastrofa. tjemenica ode i za dan, dva je ponovo tu još jača. puno bolji (i jeftiniji) učinak smo imali s maslinovim uljem.
babylove pelene mi (prije 5 godina ) nisu pasale jer su se raspadale, nakon svake mokraće je ispadao neki gel iz njih. Ne znam jesu li ih promijenili. Najbolje su mi bile libero.
kremu za guzu sam kupovala pravljenu u ljekarni, galenski labaratorij. Jednom sam uzela JGL i miris mi je bio prežestok, ne znam možda je bila pokvarena.

Ja sam 90 % stvari za bebicu pripremila. Izaći će u nosiljki koju mi je poklonila draga forumašica, čini mi se puno zgodnija nego paketina u kojoj sam iznijela lauru. Za robivu još nisam sigurna. Mislla sam bodić dugih rukava i plišane gaće stopalice na tregere s obzirom da smo mi prvi (početak 6 mjeseca). zavisi o vremenu, zasad je još prilično prohladno ovdi u dalmaciji što je neobično za ovo doba godine. vjerovatno ću pripremit laganiju i topliju kombinaciju pa što bude. u nosilji će biti pokrivena laganom dekicom od flisa. E kad smo kod bodija da ste vi iskusne svojim bebama ispod onih body benkica i bodija dugih rukava oblačile body bez rukava umjesto donje majice. ja jesam otpočetka i tako mi je ostala navika pa su mi neki govorili da je to nepotrebno a drugi se opet vodili za mojim primjerom.
Dalje oprala sam i opeglala sve tetra pelene, ručnikiće, lancuniće, dekice, ogradice, robicu.... bilo je 6-7 mašina robe najmanje. ostala mi još jedna.
za guzu sam kupila isto ove dm blazinice a pripremila sam i pamučne krpice za prati guzu.

sutra i ja idem kod ginića. ovaj tjedan moram obavit i treći test senzibilizacije pošto sam RH negativna. S laurom su mi se pojavljivala antitijela

to bademovo ulje koje spominjete za kupku i pregibe, koje kupujete i gdje.

spremila sam većinu stvari za u rodilište - manju putnu torbu s toaletnom torbicom unutra u kojoj je sve za rađaonu i za prvu ruku. Dakle ta toaletna sadrži bočicu vode (u starom rodilištu obično nisu dali piti, sad ne znam), čokoladicu, mali pak vlažnih maramica, uloške, wc papir, japanke za pod tuš. Ostatak u torbi: pamučni ulošci, jednokratne gaćice, nešto pelena, vlažne maramice, bepanten, pak sterilnih kompresa, octenisept, ručnici, papirnate maramice, podloga za presvlačenje (da ne stavljam djete direkt na moj krevet, to mi je nekako fuj), kozmetiku za sebe... šta mi još fali
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 16 tra 2012, 12:59

ovo što danna kaže za brojeve robe i modele je istina. Ja gledan dva laurina kompletića, oba 56. jedan od drugog kraći za nevjerovatnih 15 cm. ok vjerovatno je i ušao u sebe u pranju al opet tolika razlika je nevjerovatna. Mislim da u taj manji ni nedonošće ne bi stalo
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Stellina » 16 tra 2012, 14:06

Hello curke, evo vam slikice. znam da ste me pitale dal smo dobili kolica i krevetic pa evo. Komoda za presvlacenje nam dolazi ovaj tjedan ;)
Sa kolicima sam odusevljena i vise nego sto sam mislila da cu biti.
Lagana su za sklapanje i rasklapanja, jako su tanka kad se klope i ako vam smetaju kotaci mogu se skinuti sva 4. Mjenjanje je isto vrlo jednostavno, sve ide nekako klik klik :mrgreen tako da se AS skida i stavlja bez problema, isto tako i ostala dva dijela. Super super :srca

slika

Uploaded with ImageShack.us
slika

slika

slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nana44 » 16 tra 2012, 16:14

Stellina i kolica i krevetić su super, baš su se lijepo uklopila ispod duge :proljece

Ja ću isto pripremiti par varijanti za izlazak i šta se tiče brojeva i debljine materijala, nikada ne znaš kakvo će vrijeme biti, evo i sad ko da je jesen vani a ne proljeće.
Baš sam danas nekako ko i vrime, nikakva, čak me i pipak boli, jel to ikoga do sada bolilo i boli me gđica sve od venerinog brijega pa do pupka, sinoć oka nisam sklopila, nikako se namistit, ne znam jel to od plesanja na piru, pa da se nisam malo istegla :conf , nekad me baš frka uhvati akd me tako čudna mjesta bole, al aj bar se cura javlja, pa se smirim.

Evo konzum ima nekakvu akciju do 22.4 pa ako želite pelene po jeftinijoj cijeni isprintajte ove kupone http://www.konzum.hr/Aktualno/Internet-kuponi.aspx

Odoh se malo ispružit, sve me pritišće ispod prsiju pa ne mogu baš puno sjediti :kiss
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 16 tra 2012, 17:59

Pozdrav ljetnice
Evo nana44 me preduhitrila, taman htjela napisati da u konzuma ima kupiti original pavloviceva mast i sad je na akciji. Vidim vi se sve pripremate a ja jos nista, samo gledam po internetu
Nana i mene je znala gđica zaboliti, i prepone, i stidna kost, a nisam skakala samo lezim, valjda je to normalno
Stellina sve je prekrasno, al duga..... a sta reci :)
Danas sam posebno nervozna, uvijek mi je tako pred pregled, a valjda i ovo šugavo vrijeme utječe
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la silki » 16 tra 2012, 20:54

rusulica je napisao/la:Ja sam 90 % stvari za bebicu pripremila.

kak' ti mene bediraš čudo jedno :lol
i ja ću počet sa pripremanjem i preslagivanjem, tam iza 26.04. kad mi je zadnji radni dan.

sutra ujutro i ja idem na pregled. dosta nas je sutra na pregledu koliko vidim.
vidjet čemo je l' se okrenuo mada po odjeku štucanja i vibracijama koje proizvodi isto rekla bi da je glavica dolje. drž'te fige.
i ja moram ovaj tjedan moram obavit test senzibilizacije, isto sam rh negativna,
u dm-u napokon dobili das gesund sok od šljiva :yess
ima da kakam k'o velika :lol

stellina, i ti me bediraš osto :lol
krasno je sve :le
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Nerica » 16 tra 2012, 21:44

silki ni ja nisam niš pripremila. samo dovukla kolica nazad.

stellina prepredivno vam je sve. baš za stat i diviti se!

evo ja bila na pregledu u čet još, i definitvno je dečko. :hahaha detaljno mi je pokazala gina jaja i miša da me uvjeri :hahahadrugo sve ok, krv ok, željezo ok. dobila do sad 5 kila, zadovoljna sve skupa. jedino što moram po novome na taj ogt test. da sad idu sve trudnice. ma fuj. idem u sri. već mi se riga.

ja sam korisitila papmers newborn, i mali mi dobio osip od njih. prebacila se na libero i huggies za tih prvih 2-3 mj , pa onda na dm baby love. isto ne mogu zamisliti dolazak bebe bez dm blazinica. čudo jedno. prvih mjesec dana isključivo ga prala s njim i vodom mlakom.jgl krema, vjerna našoj riječkoj firmi. mada sam isprobala i alverde i još par, al jgl definitvno super. za osip je bila ok ona sudoku krema.koristila ono od mustele gel za kupanje i za tjemenicu. oboje trajalo preko 10 mjeseci, tako da se definitvno isplati svake kune.
druge stvarčice sve imam od mateja,jedino ćemo morati nabaviti malo tanje robice i tutica pamučnih. dal se ispalti uopće kupiti bodiće na kratke rukave? ili moraju biti u dugim rukavićima?
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nerica » 16 tra 2012, 21:46

zaboravih reći, ne radim višeeee, doma sam napokon. jutros sam čula dečke kako odlaze i zaspala ko klada do 10 sati :lol woohoo! sad čistim kuhinjske ormariće jer su ogavno prljavi i onda ću preslagati robicu po brojevima i da vidim što ću prati u sedmom mjesecu.
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 16 tra 2012, 22:26

stellina lijepo, lijepo :srca nego da te pitam taj krevetić je u zasebnoj sobi? misliš bebu od početka staviti u odvojenu sobu? ja tek s ovim trećim imam mogućnost za tako nešto ali ipak ću ga staviti u našu sobu. čini mi se jedostavnije :bidan
ja ful u čišćenju kuće. malo i pretjerala danas iako nisam nešto puno radila. al sve me zateže i boli stidna kost :/ a imam posla.......

nerice :zivili za pimpača i posao ;)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rusulica » 16 tra 2012, 23:46

silki je napisao/la:
rusulica je napisao/la:Ja sam 90 % stvari za bebicu pripremila.

kak' ti mene bediraš čudo jedno :lol
i ja ću počet sa pripremanjem i preslagivanjem, tam iza 26.04. kad mi je zadnji radni dan.

taman toliko otp kaskaš za mnom i sa terminom tako da dođemo na isto. Pa jel vi vidite meni ticker, ja za 10 dana ulazim u 9 mj, moram se pripremiti. Osim toga uz trudnoću sad smo i u nekim drugim šemama pa imam posla preko glave, zbog tog sam morala početi s pripremom stvari za bebu na vrijeme.

Stelina soba je :le tako je bajkovita. nadam se da će ti i bebica biti bajna i da se nećeš nahodati kilometara noću iz sobe u sobu ako je beba u zasebnoj sobi. Ja sa svojom prvom nisam oka sklopila a bila mi je metar od kreveta. Po cilu noć sam slušala jel diše i onda kad bi mi se učinilo da nije ja bi je probudila svojim predanjem i osluškivanjem. i još mi parket škripi na jednom mjestu i naravno da bi uvik stala na taj komad drveta koji zacvili tako tiho ali dovoljno glasno da po stoti put probudi moju najdražu :ajme a onda je počeo i krevet škripati :aaa
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Stellina » 17 tra 2012, 07:46

Dobro vam jutro trudnjace :nokti

Hvala vam za komentare, drago mi je da vam se svidjaju stvarcice. :zivili

Sto se tice spavanja, mislila sam ga drzati u zasebnoj sobi od pocetka. Meni je uzor moja susjeda :mrgreen koja je malog drzala od prvog dana u posebnoj sobi i nikad nije imala problema sa spavanjem i kmecenjem jer se boji biti sam u sobi itd. Eventualno bi ljuljacku koju smo uzeli za dnevni priselila gore kroz noc tako da ga imam kraj sebe na pocetku kad cu i ja sigurno biti ko k. :mrgreen da ne moram ustajati bas svaki put, al vidjet cemo to jos.
Za sad je ideja da bude sam, a i njegova soba je tik uz nasu, pa vidjet cemo.
Sto se disanja tice i tu sam se osigurala sa Angel care babyphonom koji prati bebine pokrete i pisti ako u 20 sec ne osjeti bebino disanje itd. Malo mi je na pocetku to izgledalo prenapuhano ali sad sam citajuci recenzije bas sretna sto smo ga kupili tako da necu morati virkati stalno jel dise, jel okrenut, jel se mice itd.

Ja radim do kraja petog mjeseca iako sam sigurna da ce se to jos povuci na polovicu sestog jer se poznam :roll Nadam se da ipak necu biti toliko luda da dajem termine umjesto da lezim kod kuce i odmaram i iskreno da vam kazem, kako god sam sam svoj sef jedva cekam zadnji dan. Ne mogu vise podnosit sve te zenturace sto se dive mom trbuhu kad otvore vrata sa izjavom KOOOOOLKIIII JEEEEEE! i sto dijele bezvezne savjete o porodu, rezanju, sivanju :ajme Pitam se po cemu zakljucuju da to jednoj prvorotkinji treba objasnjavati u detalje koja je i sama nesigurna i prestrasena....uffff Mozda prolupam pa zatvorim salon i prije petog ako tak nastave :nokti

Malac me lupka od jutra, bas sam u zadnje vrijeme primjetila da ima svoje periode kad se javlja i da je najaktivniji ujutro od oko sest i navecer oko 22:30 . Citajuci neke casopise naletjela sam na clanak da kakav ritam uzme u trbuhu, da tako bude i kad se rodi. Ja ga za sad kroz noc ne osjecam, jel to znaci da se nece buditi kroz noc? :mrgreen :nesvist :kino
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.