Sada je: 13 srp 2026, 14:55.

Ljetne mame i bebe (11.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (11.dio)

PostPostao/la Iva15 » 17 tra 2012, 08:25

Stellina super ti je sobica, a pročitala sam i blog :dada Kod nas naša soba na jednom katu kuće a dječja na drugom :ajme MM se stvarno nije nadao da će nam uspijet imat bebača kad je projektirao kuću :nesvist tako da sad dječju sobu uopće ne pripremamo za baby sobu...bi će kasnije dječja soba, a onda ćemo se vjerojatno i mi morat selit na kat, ali otom potom :kima

Silki jesu ono "tvoje" nožice na onoj fotelji? Ja bi ih popala kako su slatke :kiss

Ja sam ovaj mjesec isto kao osjetila da se beba okrenula jer su udarci bili jači u gornjem dijelu, pa onda se kao opet okrenula jer sam osjetila štucanje dolje, a sad više ne kužim ništa jer mi zadnjih dana zavibrira cijeli trbuh :luv
E da, prijavila se na tečaj, startam u 5-tom mjesecu.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Stellina » 17 tra 2012, 08:50

I mi pocinjemo od 7.5 tecaj, jedva cekam :grligrli

Vagala sam se...Isuse dragi, moja gin ce me se odreci na sljedecoj kontroli. :ajme U plusu sam skoro 9 kila (da budem preciznija 8.6 kg) :hahaha

Gledam se i ja nist ne vidim. Vidim samo tibu veliku i gotovo. Gledam se s ledja, normalna sa, cak se ni ne vidi da sam trudna . Pa pitam se gdje idu te kile i kak da ja svojoj gin objasnim da se ja dobro osjecam i nek prestane srat. Pardon na izrazu :gaah
Ja imam tek 15.5 kod nje i do tad cu jos natuci kilu -dvije na njeno sveopce nezadovoljstvo. A onda se pitam zast se ne izborim za svoja prava :hahaha i kazem joj da dok god meni moje kile ne smetaju ne trebaju ni njoj. :cool Svast nest bi ja njoj rekla, a onda sutim ko tele :roll
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 17 tra 2012, 09:40

Iva15 je napisao/la:Silki jesu ono "tvoje" nožice na onoj fotelji? Ja bi ih popala kako su slatke :kiss
:dada :luv

došla s pregleda. sve je super. okrenuo se za porod kako sam i mislila :yess
težak je cca 1600 gr. nema ni traga onoj upali od zadnji put :yess
na +10 sam :yess

s obzirom da sam uskrsne praznike provela u slavoniji i dobila samo kilu zadovoljan je :lol
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Stellina » 17 tra 2012, 10:01

silki je napisao/la:
Iva15 je napisao/la:Silki jesu ono "tvoje" nožice na onoj fotelji? Ja bi ih popala kako su slatke :kiss

došla s pregleda. sve je super. okrenuo se za porod kako sam i mislila :yess
težak je cca 1600 gr. nema ni traga onoj upali od zadnji put :yess
na +10 sam

s obzirom da sam uskrsne praznike provela u slavoniji i dobila samo kilu zadovoljan je :lol

Cestitke Silki :srca , bas mi je drago da nema vise upale. :zivili

A o kojim nozicama vi pricate? Ocem i ja vidjeti slike :gaah

edit: nasla sam , sve ok :gigl preslatko :luv

A zasto mi nebi otvorile neki album pod kljucicem da postavimo slikice tibica? ja bi vas bas htjela vidjeti kakve ste :luv
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 17 tra 2012, 12:06

Stellina je napisao/la:
A o kojim nozicama vi pricate? Ocem i ja vidjeti slike :gaah
A zasto mi nebi otvorile neki album pod kljucicem da postavimo slikice tibica? ja bi vas bas htjela vidjeti kakve ste :luv

e to sam ja vec predlagala al cini mi se da je bas silki rekla da je prije bilo nekih zloupotreba
silki super za pregled :zivili ,a kolika li ce moja mrva biti sutra?
O kakvim nozicama vi pricate?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la silki » 17 tra 2012, 12:17

rajvos, ovo ti je za 29 tt
Dužina i težina bebe:
Vaša beba je dugačka oko 38 cm i teška oko 1.000 - 1.250 g.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/tr ... edan29.asp

nožice su od mog srednjeg i guza u platnenoj peleni :luv

nitko vas ne sprječava da otvorite account negdje za dizanje fotki, photobucket npr.
pred jedno 3 godine imali smo zlouporabu pa sam osjećala dužnost upozoriti vas :)
silki

PostPostao/la Vk1986 » 17 tra 2012, 13:20

haj curke..
Obavila sam pregled i UZv..sve je ok..malo se cerviks smekšao,za to sam dobila preporuku magnezij 300..e sad jesu to one šumeće tablete ili što?
Potvrđeno mi je da čekam curicu,110 %..presretna sam!
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rajvos » 17 tra 2012, 13:22

silki prije tri tjedna je imala 660g zato molim Boga da sad bude bar 1000g, i ja se nekako ravnam po Harnici
vidim ti ticker-ti usla u 8 mjesec, :luv ,sitnooo još
vk i meni je cerviks smekšan od 26tt,ja pijem od dietpharma mg 300,a sad sam cula da ima neki u dm od 375,cestitam na curici :kiss
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Vk1986 » 17 tra 2012, 14:20

rajvos je napisao/la:silki prije tri tjedna je imala 660g zato molim Boga da sad bude bar 1000g, i ja se nekako ravnam po Harnici
vidim ti ticker-ti usla u 8 mjesec, :luv ,sitnooo još
vk i meni je cerviks smekšan od 26tt,ja pijem od dietpharma mg 300,a sad sam cula da ima neki u dm od 375,cestitam na curici :kiss

hvala ti na čestitkama..znaš li ti što nosiš?
Možeš li mi reći gdje se kupuje taj magnezij koji ti piješ i koja mu je cijena?
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana30 » 17 tra 2012, 14:27

Pozdrav curke :mah
Stellina super su kolica i krevetić i dugica ma superrr :dada
Nerice čestiam na dečkiću :zivili
Vk čestitke na curici :zivili
Vidim da se sve polako spremate,ima korisnih savjeta ne preostaje mi drugo nego si sve zapisati vezano za pelene i te razne kremice itd.
Ja još nisam ništa kupila,prvo sam mislila kupiti komodu tako da imam gdje stavljati oblekicu koju kupim jer nemam baš nekog prostora s obzirom da imam mali stan,e sada me zanima vidim da nitko više ne spominje onaj jastuk za bebe? budete li vi to koristile? ako bebica ide doma u AS onda joj ne treba, meni svi govore ne kupuj jastuk budem ti ja dala a meni to nije palo ni na pamet :conf
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 17 tra 2012, 14:52

dietpharmov šumeći magnezij 300 i ja uzimam. Vk imaš u ljekarnama, pakiranje od 2x10 komada oko 50 kuna.
meni su one najbolje okusom to mi dođe kao sok. ne pijem ih svaki dan, samo kad se uzrujam pa mi dođu kao za smirenje :mrgreen
nana ne kupuj jastuk. ako ti netko posudi ok ali mi smo ga s prvim koristili niti 2 dana. s drugim uopće. sva sreća da sam dobila pa nisam kupovala. shvatiš da je puno lakše hendlati s bebom kad ju fino osjetiš u rukama. barem je meni bilo. isto imamo mali stan (evo sad tek selimo u veći) pa ti preporučam prematalicu za kinderbet. odlična je i ako imaš mjesta za robicu negdje drugdje ne moraš kupovati tu komodicu. mi ni to nismo imali di staviti.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rajvos » 17 tra 2012, 15:42

snowwhite je napisao/la:dietpharmov šumeći magnezij 300 i ja uzimam. Vk imaš u ljekarnama, pakiranje od 2x10 komada oko 50 kuna.
meni su one najbolje okusom to mi dođe kao sok..

vk i ja taj koristim,u nasoj ljekarni 56kn
snow :kiss za prematalicu,nisam se toga sjetila,ja cu u prvo vrijeme bebu sebi u sobu a u sklopu sobe imam komodu sa tri ladice,izgleda slicno onim baby.A taj jastuk,to je biće paketina,nemam pojma sta cu
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 17 tra 2012, 16:57

Ja se ni ne sjecam kad sam zadnji put vidjela bebu u jastuku :conf Mislila sam da se to vise ne koristi :ajme

ja sam bas s posla dosla...iako mi je dan poceo sasvim ok, prije nego sto sam krenula sam se skoro rasplakala. :shock
Kosa mi nikako nije htjela stajati, stomak mi je veliki i smeta mi dosta, onda sam se sjetila kako mi je dragi neki dan rekao da izgledam "ko da u mrsavu zenu natrpas loptu" pa sam se onda i radi toga ljutila iako je to prosli tjedan bilo smijesno do pisanja :ajme , voznja u autu je isto sva nekako ukocena, hvala dragom Bogu sta mi se auto sam parkira jer da sam jos i to morala izvoditi mislim da bi u depru otisla :ajme I jos k tome, spremim se , krenem, sjetim se da sam zaboravila radne hlace na katu. Vratim se, popnem po stepenicama, saznojim se ko krme, usput mi se i pisa pa se zaustavim na wc-u...jaoooooo!! Reko ovome nikad kraja nece doci :|
Nemam pojma koji mi je kuki bio.

I tak...sad sam ok, cekam dragog da dodje da popijemo kavicu i procavrljamo pa ce me to smiriti :luv
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 17 tra 2012, 21:17

Vk1986,

ja pijem biolectra magnezij 300 direkt u granulama od hermesa, za otapanje u ustima, ne treba ti voda, ima 20 vrećica, u ljekarni, 50 kn.Čestitam na curici :zivili

nana30, mislim da nitko više ne koristi te jastuke za bebe, osim u bolnici.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 17 tra 2012, 21:20

pijem dm magnezij od 375 mg u dražejima. 20 kn kutija. sama pomisao na šumeći izaziva mi mučninu.
dm ponovno ima das gesund sok od šljiva :yess
to je super za redovnu stolicu :dada
silki

PostPostao/la snowwhite » 17 tra 2012, 22:45

stellina kak ti se auto parkira sam?? :conf nisam shvatila :plavusa

drže ljudi klince u jastucima, kak ne? čak ih u tome nose iz bolnice :roll
moja frendica je malu sigurno mjesec dana isključivo u tome držala :dunno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rusulica » 17 tra 2012, 23:33

Bila i ja danas na pregledu.
Sve ok, beba u položaju za porod, mjere uredne. Ja dobila 13 kila do sad(2 zadnji mjesec) i ja zadovoljna jer je to puno manje nego u prvoj trudnoći a gin mi rekao da se potrudim da ostane na tome :roll s prvom malom mi riči nije rekao. imam još skoro mjesec ipo dana, tko će to izdržati bez ugljikohidrata. evo već ujutro za marendu nemam pojma šta ću jesti. ne bi smjela kruh, ne bi smjela žitarice... šta da marendam? pa neću valjda ribu ili povrće ujutro kuhati

Sumljala sam na kandidu radi sirastog iscjetka, kaže gin da ništa ne vidi na oko ali mi je dao plimikol za svaki slučaj.

Svako popodne/večer ako sam malo umornija ili sam puno sidila nešto me bode ili žulja visoko na lijevoj strani trbuha, površinski. kad podignem majicu prestane bolit pa nisam sigurna što je no točno tu ispod nalazi se madež, inače sam ih puna. kad ga dotaknem ne boli, jeli moguće da me smeta jer se koža tu dosta rastegla pa se i on rasteže? Ima li ko iskustva s takvim površinskim žuljanjem
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la snowwhite » 17 tra 2012, 23:44

rusulice smiješ ugljikohidrate ali ne pretjerivati. doručak sir i vrhnje + rotkvice i šnita kruha (moj omiljeni). možeš manji sendvič s purećom šunkom, ili šnitom sira + jogurt. uz sve jedi sirovo povrće da te zasiti. ja tamanim rotkvice, papriku, paradajz samo da me nešto zaasiti. ja u nedjelju radim guk profil. sve me strah kako će to ispasti. pazim ali ne kao prošli put :ajme
za madež ne znam. ja sam u prvoj trudnoći saznala da imam par madeža u pupku :shock inače se ne vide ali kad mi pupak iskoči ... :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rusulica » 17 tra 2012, 23:52

ja nekako imam averziju od ovog sezonskog povrća sada po dućanima, mislim da je to više otrovno nego zdravo koliko je tretirano. Preumjetne su mi te pome i paprike sad u 4 mjesec. Zasad sam još na lisnatom povrću koje nabavim domaće većinom. Kupujem eventualno mrkvu, korabu za grickanje... čak sam i o zelenoj salati čula razne "otrovne priče" tako da moj meni nije baš najbogatiji povrćem.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Stellina » 18 tra 2012, 07:55

snowwhite je napisao/la:stellina kak ti se auto parkira sam?? :conf nisam shvatila

:hahaha evo to ti tak izgleda http://www.youtube.com/watch?v=3TfQyT10Y1Q Dusu dalo pogotovo sad meni trudnoj.
Prakticki se radi o jednoj opciji koji ti mozes staviti sebi kad kupujes autic. Radi se o jednoj gumbicu kojeg stisnes kad nadjes parking, on uzme mjere , kaze ti dal stanes unutra il ne i parkira ti sam. Ti za to vrijeme ne moras nista raditi. Kad je zavrsio se ugasi. Obozavam se bocno parkirati od kad ga imam :mrgreen Prije sam imala Smarta pa se nisam usudila parkirati bocno, a sad mi nema ravne :oops: Volim puno svoj autic :luv

Joj rusulica ti ginekolozi isfrustrirani :gaah Mjesto da nas puste na miru samo nam nabijaju komplekse sa tim fucking kilama koje cemo ionako kasnije izgubiti :gaah

To sto pisete o povrcu je istina, sve izgleda otrovno i totalno neprivlacno. Ja sam neki dan odlucila raditi neki desert sa jagodama pa sam ih prvo izmiksala u blenderu da dobijem kasicu. Kad sam otvorila poklopac, ne mogu vam ni opisati koji smrad je izasao van :shock :nesvist Kakve jegode, smrdilo je po gnoju i pesticidima. fuj, fuj, zgadilo mi se sve istog trena :angry
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Vk1986 » 18 tra 2012, 08:46

jutro svima...
Kupila sam magnezij,probala ali okus mi nije baš bajan :ajme
Trudnice koje nosite cure imate li već ime?
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Iva15 » 18 tra 2012, 08:50

Fora ovo parkiranje, nisam to još vidjela.
Kažem ja jutros MM-u da mi je danas još 100 dana, a on meni pa ti si ko Olimpijada. Ja ono?!? I onda skužila, da on sluša svako jutro neku emisiju na radiu di odbrojavaju do olimpijade i da imamo isti termin :lol
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Stellina » 18 tra 2012, 09:11

Vk1986 je napisao/la:jutro svima...
Kupila sam magnezij,probala ali okus mi nije baš bajan :ajme
Trudnice koje nosite cure imate li već ime?

I ja sam ga neki dan na silu popila i ne uzasan mi je. Ne moram reci da ga od tad nisam pila :ajme

Iva15 je napisao/la: I onda skužila, da on sluša svako jutro neku emisiju na radiu di odbrojavaju do olimpijade i da imamo isti termin :lol

:mrgreen strasni su ti nasi muzevi sa izjavama :hahaha :hahaha
ja se isto svojem znam ismijati do suza kad izjavi nesto. dragi nasi :luv

odo peglat majko mila :nesvist
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 18 tra 2012, 10:03

Mi imamo ime :luv
Oćemo igrat na pogađanja :) počinje sa M, nit je preobično nit je neobično i ja vooolim duža imena. Recimo da je izvedenica jednog običnog imena. sad vi svoje asocijacije
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Stellina » 18 tra 2012, 10:11

Mara :nokti

Cure jel ste cule za ovo? Koristi koja il ima namjeru koristiti? http://www.woombie.com/
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 18 tra 2012, 10:27

gledala sam taj woombie ali mislim da neću. biti će prevruće za njega kad naše bebe krenu stizat.
uostalom istu funkciju može imati i veća tetra ili tanja dekica samo je treba znat smotat ;)
čak sam htjela i baby wrap uzet jer mi se čini zgodan za skroz malu bebu al' neću. imam sling. baby bjornicu i mei tai, dosta.
silki

PostPostao/la rusulica » 18 tra 2012, 10:29

Nije Mara :D

Ovaj woombie vidim prvi put u životu i moram priznat da mi dijete izgleda nekako zbombano unutra. nema baš prostora za lamatati udovima, mislim da bi se bunilo u ovom
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Iva15 » 18 tra 2012, 10:31

I šta preporučuješ od svih tih čudesa? Ja neznam za šta se odlučit.

silki je napisao/la: imam sling. baby bjornicu i mei tai, dosta.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Stellina » 18 tra 2012, 10:31

Ima i ljetni woobmie koji je jako tanki. Kod mene ne kosta puno pa cu ga vjerojatno uzeti. Ja nemam pojma sta je sling ni mei tai :ajme pa cu se skrasiti time :roll :mrgreen
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stellina » 18 tra 2012, 10:33

rusulica je napisao/la:Nije Mara :D

Ovaj woombie vidim prvi put u životu i moram priznat da mi dijete izgleda nekako zbombano unutra. nema baš prostora za lamatati udovima, mislim da bi se bunilo u ovom

mislim da to tak i treba biti. evo linkic.

http://smile4me.net/woombie/baby-swaddling/

I kak nije Mara? :gaah :mrgreen Marta? Mare? Magda? :mrgreen
Zadnja izmjena: Stellina; 18 tra 2012, 10:39; ukupno mijenjano 1 put/a.
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.