Sada je: 18 tra 2026, 16:55.

Proljetna platnena parlaonica (19.dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: Proljetna platnena parlaonica (19.dio)

PostPostao/la Mala Bornica » 04 svi 2012, 17:01

D.ima osjetljivu guzu pa se ponekad zacrveni. (zna se desiti da bude pokakn a da je ne skuzim, ne smrdi u platnenoj... ) Tada namazem u tankom sloju, tako da se ni ne vidi da je mazano. Patronazna mu je nanosila debeli sloj kreme, ja nisam tako ni u plastici.

jos jednom se zahvaljujem curama, jer nocna platnena dobro funkcionira:). Tu mi super dodju popolini pelene, jer tu stane puno dodatnih ulozaka. Los cicak 'popravim' snappy kopcom i nema straha.

d.se poceo jace zapisavati, pocela sam dodavati uloske i u dnevnu pelenu.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la silki » 04 svi 2012, 17:47

Mala Bornica je napisao/la:jos jednom se zahvaljujem curama, jer nocna platnena dobro funkcionira:). Tu mi super dodju popolini pelene, jer tu stane puno dodatnih ulozaka. Los cicak 'popravim' snappy kopcom i nema straha.
:zivili
'sam ti rekla, samo se treba okuražit ;)
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la nevenera » 04 svi 2012, 18:17

skinula nam patronaža pupak pa samo tenutno u plastici.
nadam se platnu do ponedjeljka jer se definitivno pokazuje crvenilo u plastici, kao kod tina.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 06 svi 2012, 13:29

neve, što mu nije zarastao pupak?
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 06 svi 2012, 13:51

ne da mu nije zarastao nego mu ga je u petak nakon 3 spaljivanja (ili što već rade) patronažna ga iščupala. tek sad zarasta. :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 06 svi 2012, 15:31

a svašta :roll :strah. zarast će valjda brzo, :hug.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la atomic » 08 svi 2012, 16:14

Pozdrav svim platneno pelenasima. I ja sam mama jedne male platnene guze i prezadovoljna sam s njima.
Nevenera mozes li mi molim te reci gdje si kupila bambino mio vrecu za pelene i koliko si ju platila?
atomic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 08 svi 2012, 21:55

atomic, dobro nam došla :mah
silki

PostPostao/la nevenera » 10 svi 2012, 12:02

uzela sam ih u plodinama, ima polica bambino mio stvari, i bilo je negdje do 100 kuna, ako se ne varam. nemam pojma točno :ajme u pakiranju su dvije vrećice.

mi smo od danas opet isključivo u platnenima. :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la atomic » 10 svi 2012, 14:47

Nevenera, hvala ti na odgovoru, ici cu tamo pogledat. A zaboravila sam pitat koja im je otprilike dimenzija?
Jel stane unutra cca 25 pelena i isto toliko ulozaka i platnenih linera?

Silki, hvala na dobrodoslici :mah
atomic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mala Bornica » 10 svi 2012, 14:50

meni treba nova kanta, ova koju imam mi je premala. sad imam vise linera u opticaju, i nocna debela pelena, i ne stane mi u kantu... trebala bi skoro svaki dan prati, a pelena imam dovoljno da perem svaki treci dan...
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la gilakova » 10 svi 2012, 22:12

ja isto ne znam kako ću se snaći s tom kantom jer ova koju imam je totalno premala...ne znam može li stati 5kom u nju...htjedoh pitati iskusne pelenašice...nedostaje mi torba za pelene- ona s kojom možete ići vani ili na put u koju možete spakirati čiste i prljave pelene...e sad vidjela sam na rodi da se prodaju male i velike...ne znam što uzeti, jel mi treba i mala i velika ili ima neko treće rješenje na nekoj drugoj adresi a da ne znam...gledala sam i one torbice za mokre pelene bambino mio al mi se čine nekako malene...izgledaju kao neseseri...neodlučna sam :dunno
Možda kod teta šivalica? :conf
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la atomic » 10 svi 2012, 23:53

Evo da ti probam odgovoriti i dati moje skromno misljenje. Mozda ti je bolje da ne kupujes wet bag jer po meni stvarno nema neke velike koristi od njega. Ionako ces vjerojatno pokakanu pelenu staviti u vrecicu, pa u njega, a za to ti nije potreban wet bag. Uz to, imaj na umu da trebas tegliti i stvari za bebu npr. rezervnu robicu, krpe za bljuckanje, nekakvu prematalicu vjerojatno jednokratnu, pa neces uzet jednu nego 5, a to sve treba negdje stati. U wet bag sigurno nece, dakle vuci ces jos jednu torbu. Bolje si kupi neki ruksak sa vise dzepova u koji ce ti stati sve stvari koje nosis za bebu. 
Cak ti je bolje da se prvo uhodas sa bebom i pelenama pa ces onda vidjeti da li ti stvarno treba ili ne.
Ja sam nadobudno u trudnoci nakupovala toliko stvari koje uopce nisam koristila.
Ako se odlucis ga kupiti, nemoj kupovati torbu od nature jer to nije wet bag, nego nekakva najobicnija torba koji pusta vlagu van, materijal je kao suskavac. Cak nije ni njihova proizvodnja, nego samo imaju odstampani njihov logo gore. Iako je dosta velika i fakat stane puno u nju, ne isplati se uzimati. Mi smo isli na put i stavila sam oprane mokre pelene u nju i nakon 5 sati mi je gepek bio skroz mokar, uz to smo morali platiti kemijsko ciscenje auta jer se usmrdio tapecirung, a nisam imala mogucnost luftanja auta.  Eto i dan danas koristimo tu torbu za put, ali mokre pelene idu prvo u vrecu, pa u torbu.

A za kantu si kupi neki jeftini kos za smece cca 35-45 litara i tu ti stane sve kaj sam nabrojala u prethodnom postu.
atomic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gilakova » 11 svi 2012, 06:17

Fala ti atomic...tako ću i napraviti, malo trčim sa svim kao da mi ne bi štogod zafalilo....aj drago mi je da je netko podijelio i loša iskustva...ma čak mi je palo napamet kupiti neki ogromni najobičniji plastični neseser pa u njega utrpati te mokre pelene kad smo negdje vani ili na putu? Što o tom mislite?
A što se tiče ruksaka s više pretinaca mislila sam uzeti onu torbu iz dm-a...nije skupa a ima pretince...
A koš za pelene mi je problem jer ga doslovno nemam gdje držati u ovom mini stanu, kupaona mi je mikro, a nemam otvoreni balkon, nego lođu koja je praktički sastavni dio dnevnog boravka...ne znam...možda da ih direktno ubacujem u bubanj mašine?
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la atomic » 11 svi 2012, 15:17

A kako mislis prati ostalu robu ako su ti pelene stalno u masini?
Neznam da li planiras dojiti, ali kod dojene djece kakica ne smrdi, tako da pelene mozes drzati i nasred sobe :D
A probaj staviti kantu na tu lodju ili u kadu ili tus kabinu, ovisno sto imas. Dokle god ti je kanta otvorena nece ti smrditi, i ako pazis na kolicinu detergenta koji koristis za pranje pelena.
Ili kupiti nekakvu nepropusnu vrecu pa ju objesiti na zid. Ne pada mi nista pametnije na pamet.
atomic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 11 svi 2012, 15:28

moram priznat da sam koristila wet bagove. imam ih nekoliko. pogotovo su praktični kad krenete u jaslice jer prljave pelene tete moraju moći odložiti da ne smrde. najbolji mi je bio bumkins jer je s jedne strane ima mrežicu za čiste pelene.
evo našeg slika
rodini nisu loši ako nemaš priliku naručit iz vana. s jedne strane u običnu vreću idu čiste, u drugu popišane/pokakane pelene.
istina, moji su već od raubanja i pranja na 60 počeli puštat tako da bi trebala nabaviti još koji. budem, kad se vratimo s godišnjeg.

od svih kupljenih kanti na kraju su mi najbolje bile kante od boje :lol
silki

PostPostao/la nevenera » 11 svi 2012, 15:48

ja imam rodin wetbag, i imam jedan izvani. mislila sam uzet još jedan. čisto da imam. samo nisam odlučila koji.
osim toga imam DM torbu za djecu. unutra ima jedan nepromočivi džep. to je po meni dovoljno.

što se kante za pelene tiče. wc nam je jako mali u starom stanu. uzela sam usku trokutastu kutiju za odjeću.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 11 svi 2012, 15:49

eh da, sad, sa 4 kg stane u sve pelene, sve se mogu kopčati kako treba. samo zaštitne i dalje štekaju. ove riki od silki :klanja i rodina S veličine su mi mraaaaaaaaaaaak
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la silki » 11 svi 2012, 15:52

super, super :zivili
nešto kemijam da bi ipak krenuli s platnenima čim dođemo iz rodilišta. prije nego pupak otpadne. snappyje i tetre imam, dobila sam jedan nb cover i jednu pelenicu i frendica će mi dat par G-diaper S veličinu. one su baš, baš malene.
silki

PostPostao/la gilakova » 11 svi 2012, 20:24

Neve koliko sam ja vidjela ta tvoja kanta je imala gore rupe...jel bazdilo kroz to?
Planiram dojiti naravno...ja sve planiram, a kako će biti, dragi Bog zna... :moli
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 11 svi 2012, 21:23

nije ništa smrdilo. ljeti je znalo, od vrućine. sad imam bez rupa. dojena kakica meni ne smrdi. bar damjanova ne smrdi zasad. kad se pokaki, isperem, ocijedim, pošpricam čajevcom i u kantu. perem češće jer svako malo bljucne, povrati ili me pokaka :ajme pa perem jednu mašinu dnevno robe. perem sve zajedno, samo dječja roba bude u vrećici od bambino mio.
stavljam i ulje čajevca, špricam unutra i ništa ne smrdi a već su vrućine krenule. kod mene je u stanu i bze grijanja 24-25 već 10ak dana.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 22 svi 2012, 11:30

mislim da ću počet prodavat pelene koje mi više ne pašu. no opet mi je koma prodavati.
kushies AIO i damjanu cure :gaah sa strane kao i tinu, jedne popolini (bar mislim da su to popolini) isto cure sta strane, isto su AIO. luci su mi pretanke ispod pupka.
:/
imam dovoljno i kad ove prodam, no teško mi se rastat od njih
imam i dva vunena covera, S, koja su mi preniska za damjana, široki a niski su :ajme

coveri od silki su mrak mrak mrak
mali rodin cover isto mi je dobar
sad već može u luci cover koji imam. :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 22 svi 2012, 12:47

Nevenera, kuzim to za prodavanje. Ja se nadam da cu ih imati kome posuditi, pa da mogu razglabati o njima i kad nam ne budu trebale:lol.

imate neki tipsandtricks kako najjednostavnije isprati pokakanu pelenu? Ja imam u kadi kantu, pa sa tusem isperem u nju, i to bacim u skoljku, ali uvijek nesto i u kadi zavrsi. Najlakse mi je kad se u pocketicu pokaka...
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la silki » 22 svi 2012, 12:56

mb, il' u kantu il' si pomozi lajnerima. ja sam rijetkiće ispirala direkt u kadu dok nije krenula dohrana. onda bi nakon svakog ispiranja oprala kadu u onom klincu za dezinfekciju. štajaznam dok su dojeni i dok je kakica meka i nema je količinski puno nije mi bed.
one malo kompaktije bi postrugala toalet papirom ravno u wc.

neve, žao mi je da ti cure :/
mi ćemo u platnene čim dođemo iz rodilišta. uspijela sam nabaviti par nb pelena i imam jedan cover pa ću se snalazit dok ne ulovi kilažu.
neve, koliko je damjan bio težak kad si mu rikki stavljala?
silki

PostPostao/la nevenera » 22 svi 2012, 13:43

curile su i s tinom, mislila sam da ja ne mogu namjestit, ali sam ih i posudila pa su i njima curile. djeca su duga i tanja. valjda bi pasalo nekom malom i nabijenom.
pričekat ću još do ljeta, nek se malo ubuci. ali računam prodam to, već su i starije, isprane dosta, i nek za to ulovim bar za jednu dvije nove pelene meni dobro :mrgreen
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la silki » 24 svi 2012, 06:48

silki je napisao/la:neve, koliko je damjan bio težak kad si mu rikki stavljala?

mamnezija ha? :lol
silki

PostPostao/la nevenera » 24 svi 2012, 13:50

silki je napisao/la:
silki je napisao/la:neve, koliko je damjan bio težak kad si mu rikki stavljala?

mamnezija ha? :lol

:ajme
može mu na najmanji druker otkad ima oko 4 kg. prije ništa, propuh. sad je i dalje na najmanji druker, samo ne znam koliko ima sad kg. :dunno

mogu počet s linerima, iako je kakica neformirana jer damjan u 90% slučajeva kaka uvijek u isto vrijeme.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Bellatrix » 30 svi 2012, 09:56

:mah
Što se može dogoditi vunenom coveru disaninom ako se zabunom opere u mašini? :/
Koliko sam pogledala nije mu se ništa strašno dogodilo,samo je mekaniji.
Mislim, da li se može ponovno lanonizirati i sve to?
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la nevenera » 30 svi 2012, 10:13

ako je živ ja bih ga opet lanolizirala
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Bellatrix » 30 svi 2012, 10:47

Živ, živ. Možda mrvicu manji.
Najveći je štos što je nama premali pa mi se neda. :roll
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.