Sada je: 13 srp 2026, 14:55.

Inducirani porod

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Inducirani porod

PostPostao/la Marin » 25 lis 2008, 14:00

I ja si želim prirodni porod, prije svega jer nema indikacija za inducirani porod. Asc i ctg su uredni, trudova nema, pv umjereno mliječna i ima je u obilju, beba ima još dosta vernixa... U ponedjeljak imam ponovno pregled. Lakše mi je prihvatiti odlazak na pregled svaki drugi dan, nego nasilno prekidanje trudnoće i porod bebe kojoj je još dobro kod mame. I hdB da sam ovdje naišla na doktore kojima nismo samo objekti!!
Doduše dobila sam i "dobronamjerni" savjet da ubacim kuvertu nekom ispod stola, neka me porodi i riješi muka :shock: Na to jednostavno nisam imala komentara :whew Stvarno nas ima svakavih
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 13:26

Pozdrav svima! :mah
Imam i ja par pitanja na temu induciranog poroda.
Sutra kad idem opet po 6.put na amnioskopiju i ctg sam 41+5t, jučer mi je doktor reka da ako se do sutra nista ne pokrene ostajem u bolnici, pa gel, itd.
Dali da ostanem sutra ili cekam petak, tj.da bude puna 42tt?

Plodna voda blago mliječna, ctg uredan, otvorena samo 1 prst već 7 dana, osjećam se super, beba procjenjena na 4kg prije 7 dana....

Vidim po vašim postovima da ta indukcija i nije toliko strašna. Dale ste mi hrabrosti :mrgreen
Inače ovo mi je prvi porod.

Hvala na odgovoru! :)
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 svi 2012, 13:32

Trabakulica je napisao/la:Dali da ostanem sutra ili cekam petak, tj.da bude puna 42tt?

ako ides sutra na aminoskopiju tamo ce ti oni reci ides li sutra ili cekas. naravno, torba za rodiliste je spakirana i ceka u autu :dada

porod je induciran samim proparanjem vodenjaka... pa onda dripom i tako redom. nista nevjerojatno - dapace u nas uobicajeno.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 15 svi 2012, 13:34

Mislim da trebaš napraviti onako kako kako ti kaže liječnik.
Kod prenešene trudnoće nije se za igrati samoprocjenama i željama.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Marin » 15 svi 2012, 13:41

IINA je napisao/la:Mislim da trebaš napraviti onako kako kako ti kaže liječnik.
Kod prenešene trudnoće nije se za igrati samoprocjenama i željama.

Slažem se. Ja sam bila 42tj kad sam išla na indukciju. Po meni je suer da ste s doktorom i toliko dočekali - ima doca koji induciraju odmah nakon 40tj :/

Sretno i da se što prije družite :luv
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 13:50

Hvala! :kiss
Ma nikako se ne želim igrati sama sa nekim procjenama i moje želje uopće nisu bitne u ovoj priči, samo da
sve bude dobro sa bebicom.
A pustili su me ovoliko, jer i oni sumnjaju da je faliven termin za 7 dana. (Iako oduvik iman super redovite cikluse).

Jedini problem mi je strah od doktora koji je sutra tamo, a zadnji put je spominja da ćemo se dogovoriti sutra sve(on bi kuverti), pa neman pojma jesu li njegovi razlozi za moju hospitalizaciju opravdani.

Ali hvala Bogu našli smo vezu, i to mi je veliko olaksanje u svemu.

I jedva cekam kad cu bebu zagrlit :luv
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 15 svi 2012, 14:18

Ja sam imala oba inducirana. Prvi na 41+3, isto jedva prst otvorena, plodna voda mi je bila mlijecna vec 10 dana, hospitalizirali, dobila gel, pa je nakon par sati pukao vodenjak i onda je sve ostalo islo prirodnim trudovima (12 sati).
Drugo na 40+2, mekonijska plodna voda na amnioskopiji, otvorena 2,5 prsta, prokidali vodenjak, stavili drip, rodila za sat i pol :mrgreen .
Da me sad pitas 100 puta laksi mi je bio drugi porod na dripu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Sreca najveca » 15 svi 2012, 14:20

Meni je prvi bio ful induciran s 39+3. prvo gel, onda kad sam se za 5 sati otovorila 4cm, bušenje vodenjaka i na kraju drip. od prve kapi dripa do izgona točno 5 sati.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la IINA » 15 svi 2012, 14:58

Trabakulica je napisao/la:pa neman pojma jesu li njegovi razlozi za moju hospitalizaciju opravdani.

Sa 42 tjedna nema nego hospitalizacija. Tako iako ti je sumnjiv,
nemaš što dvojiti u razloge hospitalizacije.
I dobro je netko napisao da ste daleko dogurali.
Nekako se čeka pod normalno do 10 dana nakon termina, puno rjeđe nakon toga,
jer je manja šansa za komplikacije da ti je i krivi termin inducirati sa 39 tjedana,
nego pustiti da prijeđeš u 43 tjedan..
edit: sve će to bit super :hug
Ja bi na tvom mjestu tražila epiduralnu, ako se prakticira kod vas u rodilištu. Nisam
upratila odakle si. :oops:
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 15:35

Hvala! ;)
Jedva cekam da sve prođe! A rodit cu u Splitu!
Javim se kako je bilo.
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 15 svi 2012, 15:36

Držimo fige sretnice :dada
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 15:40

IINA je napisao/la:Držimo fige sretnice :dada

Hvala!!! :kiss
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la DomiMama » 15 svi 2012, 22:00

mene ostavili s prvim u bolnici u 42 tjednu po ZM, po Uzv u prvim tjednima je bio nesto manji tako da mislim da je ipak kasnio malo manje zbog kasnije ovulacije... rodila sa 42+6... svaki dan mi radili ctg i amnio... u cet me narucili za indukciju u petak ujutro... tu noc dobila trudove ;)
bio procijenjen na 4200 kada sam ostala hospitalizirana, rodio se sa 4.460.... tako da - kreni raditi cucnjeve ;) ;)
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 22:15

DomiMama jeli to znaci da postoji mogućnost da me sutra pošalju doma, pa da se vratim u četvrtak?!
A ja se lipi spremila da je sutra Big day! :)
I kako je bilo rodit bebu od skoro 4ipo kg?

Čučnjeve spominješ...radila danas malo i njih, provela skoro uru i kvarat na pilates lopti, čistila stan...cekam strpljivo sta će bit kroz noć!
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la DomiMama » 15 svi 2012, 22:46

Trabakulica je napisao/la:DomiMama jeli to znaci da postoji mogućnost da me sutra pošalju doma, pa da se vratim u četvrtak?!
A ja se lipi spremila da je sutra Big day! :)
I kako je bilo rodit bebu od skoro 4ipo kg?

Čučnjeve spominješ...radila danas malo i njih, provela skoro uru i kvarat na pilates lopti, čistila stan...cekam strpljivo sta će bit kroz noć!

rekla bih da ne... po defaultu ostavljaju nakon 42 tjedna :/
jedino mozda vidi one prve uzv rezultate - ako igdje pise da je trudnoca manja od ZM onda ce te pratiti, ako ne pise onda ti je vjerojatno sutra ili prekosutra dan D...
sretno...
iako... i ja sam s vise strana cula da indukcija nije bila tako strasna ...

kako je bilo rodit'... eh... srecom su mi dali neku super drogu od koje mi je bilo sve ravno ...inace ne bi bilo ni drugog ni treceg poslije ;)
malo je tezi bio oporavak poslije, ali imala sam ful pomoc pa je ispalo sve ok:)
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Trabakulica » 15 svi 2012, 23:04

Domihvala! Nadam se da će bit droge i za mene! Jednako dobre Ko ta koju si ti dobila! :lol

Javim se čim budem nešto znala sutra!
Torba odavno čeka spremna! :mrgreen
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.