Sada je: 27 srp 2026, 00:58.
Moderator/ica: medo14
nekada su "takvi" učenici bili usamljeni jahači, sada je obrnuto, usamljeni su i u najmanju ruku čudni oni normalni, vrijedni i pristojni. srozali smo se....... 

X

Nana1971 je napisao/la:kako se drustvo srozava, a definitivno se srozalo na jako niske grane, tako raste individualizam i egoizam, svi traze svoja prava, svi izbjegavaju svoje obaveze. Stalno se promoviraju prava pojedinca, a zajedničke vrijednosti, moral, zajedništvo... su postali arhaizmi. kad smo mi bili djeca, slavni su bili slavni po nečemu - bili su znanstvenici, uspjesni sportasi, izuzetni glazbenici, vrijedni profesori, sposobni liječnici. Danas su to likovi iz reality showa, zvijezde sapunica, neke eskort dame i likovi s ruba crne kronike. mediji su puni takvih "idola" koji nemaju ni skole, ni pameti, niti su vrijedni niti su sposobni, ali su bogati i slavni. A kakve nam poruke oni salju djeci i mladima? Da postuju roditelje i nastavnike? Da čuvaju zajedničku imovinu i volontiraju za neku opću korist? Da pomognu nemoćnome ili da se ustanu trudnici u tramvaju? Kako da ne... Situacija u skoli samo je preslika srozavanja svih vrijednosti u drustvu, ali definitvno nije jedina. Jel mozete zamisliti da je prije 30 godina netko nekoga cipelario na javnom mjestu, a da su prisutni samo okrenuli glavu da ne gledaju? danas je to vise pravilo nego iznimka.
a propaganda za pedocentrični odgoj je isto dala svoj doprinos danasnjoj neodgojenosti djece. Prvo ih deset godina tetosimo percem po guzi, najljepsi su, najpametniji, najsposobniji, nitko kao oni, a onda se cudimo kad se počnu i sami ponasati kao da su carevići...

Tko su ti? Roditelji? Koje si upravo popljuvao? Drzavne sluzbe koje si upravo popljuvao? Tko su ti koji hoce raditi kako treba osim tebe samoga? Usta moja hvalite me? Svi ne valjaju samo se ja borim s vjetrenjacama?Molimo sve koji mogu utjecati na uvjete u kojima radimo da nam omoguće da učenicima damo sve najbolje što znamo i umijemo te da nas pritom ne ometaju.
Ili na doktora koji prvo popljuju sve nalaze i misljenja svojih kolega pa pacijenta trazi da sve nalaze ispocetka napravi i to pod njegovim patronatom jer svi ostali valjda ne znaju raditi.

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.