Stefanova_mama je napisao/la:S. je donja jedinica izbila iza mlecnih, one se klimaju, ali ne dramaticno i stomatolog bi ih nerado vadio, nada se da ce ispasti same, zakazao nas za pocetak februara. Stalna jedinica je dopola izrasla i velika je koliko obe mlecne. Ima li nade da se vrati napred i sta cemo za mesto sa onom drugom (moze li vilica u ovom periodu porasti toliko)?
Jos za kraj i smesan komentar S. igrao se sa jednom devojcicom koja mu se svidjala ranije i pitam ga je li lepa, kaze nije izgubila je puno zuba, ali je dobra.

Dižem temu!
Ljuta sam k'o

(e, sad ne znam je li s razlogom ili ne).
Cura će uskoro napuniti 7 godina. Ima još sve mlječne, prije neka tri tjedna otišle zubaru (redovito kontroliramo i do sada savršeno zdravi) i onda joj je zapečatila dvije šestice (druge dvije nisu izašle cijelom plohom) i pitam ju šta se dešava s donjim jedinicama (mlječni se klimaju, a iza njih vidim da se jako bjelasa i nateklo je - trajni zub). Normalno, mene frka da joj trajni ne narastu krivo (ja sam kao klinka imala problema, nosila sve i svašta za ispravljanje i u odrasloj dobi, vadili mi trajne zube...uglavnom pretpostavljam da bi mogla imati na koga zezancije tog tipa). Njezina zubarka je rekla da je to sve ok, da se trajni mogu pomaknuti i po nekoliko mm, da u početku to zna izgledati zbrčkano pa se poslože...štajaznam, meni bilo dovoljno jer još zub nije izbio.
Mi , kao, došli na vrijeme na kontrolicu za svaki slučaj. Igrom slučaja prekjučer je bila neka druga zubarka u posjet vrtiću i predškolarcima gledala zube, klinka dobila pohvalu, ova ju pitala zna li da joj raste zubić, konstatirala da ima dvije šestice zapečaćene...sve pet!
Danas, slučajno joj pogledam da vidim šta se dešava iza mlječnih donjih jedinica, a ono izbila trajna jedinica, ali je nekako zarotirana za 45 stupnjeva...i sad ako je to normalno, ajd dobro, ali ako nije, pa dvije su zubarke gledale u tri tjedna

...
Šta da radim?
Odem njezinoj zubarki i kažem: vadite to!
Potražim novog zubara koji radi i s djecom?
Čekam da sami ispadnu kao što je i predložila njezina zubarka.
Hvala