Sada je: 06 lip 2026, 00:07.

Desant na pelene!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Desant na pelene!

PostPostao/la Lorena82 » 01 svi 2012, 12:39

mislim da joj se zbog nečeg zamjerila tuta ako veliš da počne plakat dok osjeti da će se popiškit u tutu.
a kolko je stara?
probaj joj objasnit da se pipi treba radit u tutu, da je to super i da se ništa strašno neće desiti ako se popiša u nju.
tutu moraš prikazat kao nešto jako pozitivno i dobro jer očito je da ima blokadu prema njoj.
ili probaj kupit dasku za wc i veliš joj da samo velike cure idu na wc i da ne mora na tutu ako neće jer sad može sa daskom i na wc.
ako ni to ne upali sad ti dolazi ljeto i ostavi je barem 15 minuta tako mokrih gaća pa će je možda početi smetati mokre, hladne gaće na guzi.
sretno ;)
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kraljica nina » 26 svi 2012, 05:09

mi još uvijek imamo noćnu pelenu i stvarno neznam kako da ju skinemo,iscrpile me ideje
noćno buđenje ne dolazi u obzir jer onda više ne zaspi,a ako se ne probudi neželi sjesti na tutu već samo plače,navečer gotovo da i ne pije a ujutro je pelena puna
ima li netko kakvu ideju :conf
A-15.08.2009
kraljica nina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 26 svi 2012, 06:27

Moj stariji je imao noćnu pelenu do 3 i pol god., dnevnu do 2 i pol god., mi smo probali metodu bez pelene po savjetu frendice da kad shvati da je mokar, odnosno upišan da će prestati, no šipak samo sam imala posla sa presvlačenjem kreveta i njega preko noći, pokušavali smo s njim nježno mu objasnit kako piški danju u tutu da bi tako mogao i noću i tako puno nježnog ubjeđivanja bez sile i vikanja, šipak, njemu je jednostavno kad je došlo vrijeme za to nešto kliknulo u glavi i prestao je piškit, tu i tamo mu se koji put znalo desit da mu pobjegne, na to sam mu znala reći ma nema veze, dalje više nećeš, ti si veliki i jaki i nećeš više pi pi i nije više, valjda oni moraju spontano sami za to sazrijeti :dunno
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 26 svi 2012, 22:02

kraljica nina je napisao/la:mi još uvijek imamo noćnu pelenu i stvarno neznam kako da ju skinemo,iscrpile me ideje
noćno buđenje ne dolazi u obzir jer onda više ne zaspi,a ako se ne probudi neželi sjesti na tutu već samo plače,navečer gotovo da i ne pije a ujutro je pelena puna
ima li netko kakvu ideju :conf

A zasto ti se zuri skinuti nocnu pelenu? Dijete ocito nije spremno. Ako se radi o djetetu iz potpisa, pa nema jos ni tri godine. Stigne skinuti nocnu. Ne skinu sva djeca istovremeno i dnevnu i nocnu. Mi smo imali jako velik razmak, 2 godine.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Sreca najveca » 22 lip 2012, 22:30

Krenuli danas u akciju! Rezultat: dva zapisavanja po kuci, nekoliko na plazi. Ima gace, ali kad skuzi da joj se piski, lijepo se namjesti, rasiri noge i piski kroz njih gledajuci sto radi. Guzica jedna! Idemo dalje.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la olja2208 » 27 lip 2012, 11:31

mi jos imamo nocnu (27 mj.), bude uglavnom suha ali ponekad i mokra, nije jos spremna iako se zna probuditi da piski.

sreco, prvi korak ste odradile! :zivili

Sreca najveca je napisao/la:A zasto ti se zuri skinuti nocnu pelenu? Dijete ocito nije spremno.
X
Belatrix,
Lorena82 je napisao/la:probaj kupit dasku za wc
da, neki klinci vise vole dasku i biti odmah 'veliki'. Samo polako i strpljivo, razgovarajte, kliknut ce, ako vec i nije ;)
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la thalia » 27 lip 2012, 11:34

meni v. doma piški bez beda, s kakanjem je sd problem jer još ne kuži da mora ići na tutu.
imao je proljev i kakao od gušta, to mu je bilo super :lol

nego, neće piškit u vrtiću :ajme
danas sam odniejla njegovu tutu, tete su mu super, super, uopće nema problema zbog njih, nego on iz nekog razlgoa neće :dunno
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la olja2208 » 27 lip 2012, 11:46

thalia je napisao/la:s kakanjem je sd problem jer još ne kuži da mora ići na tutu
i kod nas je to bio problem, i sad se zna desiti nezgoda.

super je ideja da ima svoju tutu tamo, kako je sa ostalim klincima u vrticu, mozda oni (neki od njih) ne idu pa nece ni on :dunno
tete ce to sigurno rijesiti.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la thalia » 27 lip 2012, 11:49

ne znam šta je s drugima. rekao mi je da će ići na wc, kao fjan i juka (fran i luka), to su im veliki dečki pa su mu valjda uzor.

al nije htio :bidan

joj, imam ptsp od starijeg kojem sam godinu dana skidala pelene pa ih vraćala, ajme kad se sjetim :ajme
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Lorena82 » 27 lip 2012, 14:44

thalia je napisao/la:nego, neće piškit u vrtiću :ajme
danas sam odniejla njegovu tutu, tete su mu super, super, uopće nema problema zbog njih, nego on iz nekog razlgoa neće :dunno

super da ima svoju tutu u vrtiću. a šta se tiče vrtića i pišanja tamo problem ti može biti i sram pred drugima. skužim ja po svom malom, on nema pelene od 19 mjeseci i prije je išao na tutu/wc s bilo kim i mogao je bilo tko biti tamo a sad hoće samo sa mnom,mužem i bakama (sa dedom ni slučajno, trpit će tako dugo dok ne dođe netko od nas). ako nedaj Bože neko dijete (koje nam je u gostima) uleti u wc on uopće neće pišat više.
probaj ga pitat dal su i druga djeca tamo dok on ide na wc. ili ga je možda sram pred tetom.
vjerujem da imaš ptsp od pelene ako si ih u periodu od 1godine vraćala i stavljala ali nemoj sad ni u ludilu vraćat. s tim se klinci samo totalno bune.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 27 lip 2012, 14:46

ma ovome neću vraćat jer ih on ne želi, stariji nije htio gaćice.

znaš da je i meni palo na pamet da ga možda drugi smetaju, zato stariji neće kakat u vrtiću :ajme
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Lorena82 » 27 lip 2012, 15:08

moguće da se radi o sramu i to je skroz prirodno i normalno po meni. znači da shvaća da je obavljanje nužde čin koji je intiman i da se povezuje sa sramom. uostalom krenimo od sebe, ni nama nije ugodno pišat pred svima a kakat pogotovo.
zamoli tetu da makne drugu djecu od njega dok ide na wc.
moj mali dok kaka veli: "mama ne gledaj me", makar moram bit s njim u kupaoni ali gledat na drugu stranu.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 27 lip 2012, 18:19

sve je ok prošlo, njegova tuta je hit :yess
svi pišaju u njegovu tutu :rolf

nije se sramio, tko zna što je bilo, al sad je ok.
nijednom se nije popiškio u jaslicama :joy
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Sreca najveca » 27 lip 2012, 22:00

Kod nas i dalje isto. Trpi dokle ide, cak i po pola sata. Vidim po tome sto se vrpolji i drzi dolje. Ali kad god pitam jel mora piskit, odgovor je negativan. I onda kad vise ne moze, popisa se gdjegod bila. A kad joj se kaka, trazi da joj stavim pelenu.
Ne znam sto dalje.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la boysmama » 27 lip 2012, 23:44

sreco, želim vam sreću da to što prije krene :hug i najmanji pomak je fenomenalan jer je to znak da ide nabolje :dada

evo, da se i ja prijavim na ovu temu po drugi put tj. sa drugim djetetom :mrgreen

R. je već tri tjedna u desantu!

prvi dan izostanka iz vrtića (i početka desanta) sam ručno prala 7 donjih trenirki, tako je počelo :lol bilo je hladno i tamo gdje smo išli na g.o. nisam imala vešmašinu, uh veselja... prva dva tjedna je pomak bio minimalan, zapišavao je sve živo i odbijao sve verzije kakanja/pišanja: u tuti, na školjki, na dasci na školjki (ta mu je bila posebno mrska), u travu stojeći, klećeći, ja mu držala guzu dok je čučao, ma, ništa nije palilo :znoj ali s vremenom je usvojio barem rutinu trpljenja :lol pa je predkraj tog drugog tjedna pišalinu mogao trpiti i po pola dana (do prve pelene za dnevno spavanje), tako se smanjio i broj popišanih gaća, barem za neku utjehu izmorenih roditelja, iako se nije uopće nije promjenio njegov osjećaj da skine gaće ili barem zovne kad nagon konačno krene...

e, onda smo se, pomalo razočarani neuspjehom za vrijeme godišnjeg, vratili kući i odlučili ga ostaviti doma bez vrtića još barem tjedan-dva pa kud puklo... kako smo ga upozorili da nema pišanja po parketu (a gotovo cijeli stan je u parketu), nekako je krenulo s tutom, nju je ipak odabrao kao najmanje zlo :mrgreen prvih par dana je bilo par zapišavanja u tutu, par u gaće, ali, da konačno odahnem, već dva dana se nije popišao u gaće, a pišanje u tutu je sve redovitije (bez trpljenja) i sa sve manje odbijanja kad mu se ista ponudi... a nudim ga skoro svakih sat vremena... s tim da je danas i prva kakica u tutu pala i to je bilo popraćeno gromoglasnim pljeskom svih ukućana, išao je od jednog do drugog i davao svima 5 i vikao kako je sad veliki dečko :yess a prije toga ga je strašno iznenadilo koliko te kakice uopće ima (iskreno, i mene, puna tuta) :lol

eto, krenulo je... još par dana i, nadam se, to je to... samo je jako bitno stalno ih nuditi i onda valjda nakon nekog vremena oguglaju na to poluprisilno sjedenje i predaju se... tako je barem kod nas bilo :/

sad me samo još brine to kako ga iz tute prebaciti na školjku jer sa daskicom neće ni da ga kolješ, ali brijem da je to dečkima odbojno jer te daskice imaju dosta malen otvor i onda im pišo ne može stati unutra nego ga moraju gurati i tad im bude tijesno i neudobno (tako je bilo i sa starijim sinom)... a ako sjeda na golu školjku, onda ga ja moram držati otraga za leđa jer ne izdrže rukice same, a kako ta radnja zna potrajati, ne znam kako ćemo to svladati, ni on ni ja... to me brine samo zato jer kad ponovno krene u vrtić, onda više nema tute (jer ih ne smiju koristiti u vrtiću) i tu bi mogao biti potencijani problem sa školjkom, iako oni imaju male školjkice pa mu možda ne bude bed na njoj sjediti... kakva su vaša iskustva sa ponovnim kretanjem u vrtić nakon odikavanja? jel' se vrate unatrag kad promijene okolinu?

thalia, kod vas u vrtiću smiju imati tute? nama su rekli da su tute izbačene iz higijenskih razloga
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la thalia » 27 lip 2012, 23:58

u jaslicama imaju tute :dunno

možda na crno.
a jesu im higijenski razlozi :roll

moj je isto kakao danas na tutu, ulovila sam ga kad je počeo tiskati pa sam ga zamolila da sjedne i nježno ga sjela. prvi drekić u tutu, drugi u gaće. i plakao je malo. al moji su plačljivci :zub
thalia
Von Trapp

PostPostao/la tanjabb » 28 lip 2012, 00:20

Leon nece na wc s daskicom zato jer ne moze s nogama taknuti pod. I ne moze pisati stojecki. Tuta i u cucnju po travici, to moze.
Mi smo pelenu skinuli u petak popodne (dakle prije 5 dan). I do danas smo imali samo tri nezgode jer je prekasno prijavio da mu se piski. Kakati je vec prije znao u tutu, ne uvijek ali kad bi prijavio.
U glavnom ide mu ekspresno super :yess , pelenu mu stavim jos za dnevno i nocno spavanje, time da je nakon dnevnog spavanja vec 4 dana suha pelena :yess , a zadnje dvije noci i nocna :yess .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la thalia » 28 lip 2012, 00:36

tanja, moj s. nije htio na wc pa smo mu pod noge stavili onu malu klupicu :dada
thalia
Von Trapp

PostPostao/la tanjabb » 28 lip 2012, 01:10

Imamo mi i klupicu. Ali i visoko smontirane wc skoljke. :lol
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Lorena82 » 28 lip 2012, 07:47

boysmama je napisao/la:sad me samo još brine to kako ga iz tute prebaciti na školjku jer sa daskicom neće ni da ga kolješ, ali brijem da je to dečkima odbojno jer te daskice imaju dosta malen otvor i onda im pišo ne može stati unutra nego ga moraju gurati i tad im bude tijesno i neudobno (tako je bilo i sa starijim sinom)...

istina je to za dečke i za daske za wc. mi imamo doma 4 daski koje su mi viška dok nismo našli dasku u kojoj mu konačno pišo ne izleti van i nije nabijen unutra pa da ga sve boli. imamo Disney dasku doma i ta je jedina koja je dobra za dečka. ali isto mislim da možda ovisi o veličini dijeteta (moj imam 26 mjeseci i 12,5kg, nije baš buco).
mi imamo problem da neće pišati vani stoječki i nikako bez daske za wc. tako da svaki naš odlazak van u grad mi nosimo dasku :ajme
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la boysmama » 28 lip 2012, 07:56

tanja, bravo za L. :yess ma, to je to, kod vas se klik dogodio, kriza prošla, ako se i desi pokoje zapišavanje sad, to više nije ni bitno

mi imamo obrnuti problem sa klupicom, naša je previsoka pa mu onda noge previše moraju biti skvrčene (podignute) i valjda cijelo težište ide na guzu i onda ga daska žulja... tanja, možda bi vama onda bila dobra ta klupica, ako imate visoke školjke

ova naša je iz ikee, ovakva slična: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60101063/ samo je naša još 10 cm višlja tj. ima nogice (stariji model)... za umivaonik je ko stvorena, a za školjku previsoka

Lorena, uf... mogu zamisliti kako izgleda taj izlazak :ajme dasku pod ruke i furaj, kao dodatak uz torbicu :lol
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la thalia » 28 lip 2012, 09:34

tako mi tutu nosimo sa sobom :lol

moj voli pišat u travu :ajme
veseli se lokvici poprilično
thalia
Von Trapp

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 lip 2012, 11:38