Sada je: 18 tra 2026, 16:53.

Ljetna platnena parlaonica (20.dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: Ljetna platnena parlaonica (20.dio)

PostPostao/la silki » 09 srp 2012, 08:45

imala sam problem usmrđivanja pelena kad smo počeli s dohranom. poklopilo se s ljetom.
bome trebalo mi je neko vrijeme da se riješimo smrada.
kombinacija kamenca i zaostalog praška po rubovima peklenama u kombinaciji s urinom daju neopisiv miris :nesvist
imali smo i topic na temu smrada :mrgreen
viewtopic.php?f=98&t=50335
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Ovan » 09 srp 2012, 09:01

nama sve mrlje po pelenama za sada rijesava sunce :dada to mi je fenomenalno otkrice.
ja 80' - ok, dok se ne dokaze suprotno; mm 76' - oligoastheno
06/11 - 1. IVF Cito - 14. dpt beta 133!

slika
Ovan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 09 srp 2012, 09:51

:dada
ljeti sunce, zimi veš sapun ;)
silki

PostPostao/la Inkić » 09 srp 2012, 11:09

noah je napisao/la:Proučavala sam mother easy i naturu na njihovim stranicama.

ME su meni fenomenalne. Nećeš pogriješiti :)

Što se smrada tiče, pelene držim na balkonu, tako da mislim da se neće ufutati :) Prvo osušim na štriku i onda ih potrpam u kantu s rupicama.

olja2208, koje su ti dobre AIO? Tražim i tražim neke dobre... Ili neke super pocektice. Svi hvale Pop-In Bambou. Jel netko probao? Zar su to jedine pocektice s prirodnim materijalom?

Istražujem pocektice kao blesava i čini mi se da su sve nove sintetičke s mikrofibrom. Što vi mislite o toj opciji? Navodno su super mekane... Jel to da guza ne bude mokra??? Molim vas prosvijetlite me :lol
Inkić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nevenera » 09 srp 2012, 14:48

ja uvijek stavim malo praška i isperem kad su pelene u bubnju 2x
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la olja2208 » 09 srp 2012, 16:16

ja nemam puno AIO pelena (njih sam izbjegavala) pa ne mogu bas upoređivati, cca 10-ak, uglavnom su HM (babysaurus-pocketice, s PUL-om vani), te su mi dobre jer se brzo suše, dobre su za izlete i dok smo vani, nikako nisu za noć.
dobre su mi kushies ultra i ME AIO.

meni su drukeri na natura pelenama cisto ok, a dosta su bile u upotrebi. :dunno

dok cuvam pelene ubacim ili ocat ili spricam mjesavinom vode i ulja lavande (ili cajevca).
nisam osjetila da mi smrde oprane osim par puta coveri od PUL-a.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la Kolberg » 09 srp 2012, 18:01

Cure imam jedan ME cover za poklonit, neki srednji broj, morala bi provijerit..hoće netko ? Bjele su.

Inkić ja sam koristila od Close POP-in sa bambusom, sad imaju i minkee (ako na to misliš, ali one nisu poketice, to je SIO). One su stvarno ok, jedini im je trentuno minus cjena. Ja imam jedne bitti dlish sa vanjskim uloškom od bambusa i organskog pamuka, no po forumima puno se cura žali da su preuske, da procure (i nama je curila malo sa strane pa se nju spremam poklonit jednoj forumašici :mah ). Kaj ja znam, možda su djeca u Australji uža :lol Mislim nisu Pop-in jedine prirodne unutra.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noah » 09 srp 2012, 18:58

dominika je napisao/la:Cure imam jedan ME cover za poklonit, neki srednji broj, morala bi provijerit..hoće netko ? pa se nju spremam poklonit jednoj forumašici :mah ).

Evo mi bi cover ili pelenicu, samo se mi vraćamo u Zg tek 11.08., pa ako nekome do tada ne pokloniš mi bi isprobali, ja ti platim kavu u susjednom bircu, mi smo isto na zapadu :mah
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kolberg » 09 srp 2012, 21:17

Ok noah..onda se vdimo na kavici, budem vidijela sto imama jos sto se moze poklonit a nemre se prodat ...definitivno se rješavam svojih platnenih
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Inkić » 09 srp 2012, 21:43

Dominika, hvala na odgovoru :). Ma ne moraju pelenice biti pocket, nego jednostavno da su u jednom komadu :). Meni nije bed cijena jer imam sve od prve curke. Ostalo mi je puno pelena i sada bih si željela nekoliko baš, baš fensi pelenica ali da su sve iste. Moj muž i čuvalica ne kuže koje su za noć, za dan, koji cover na koju pelenu... Imam ih sto različitih vrsta :).
Ima li smisla kupiti 5 pelena i recimo 5-10 inserata? U biti me živcira što mi nisu iste pelene...
Inkić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 10 srp 2012, 00:27

dominika je napisao/la:Ok noah..onda se vdimo na kavici, budem vidijela sto imama jos sto se moze poklonit a nemre se prodat ...definitivno se rješavam svojih platnenih

Ok, kad se vratim u Zg budem se ja javila na tvoju pp. pa ćemo se sve dogovoriti! Tnx. :kiss :mah
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mala Bornica » 10 srp 2012, 18:01

Masem s mora... Kombiniram jednokratne i tetre, eli kad je je nemiran, a to je cesto, tetru jedva namjestim, jer motam u nesto slicno angel foldu i ne mogu unapred pripremiti, pa to traje. Ali barem je neko vrijeme u pamuku.

neko je pitao za totsbots easyfit... Imam ja jednu, dobra je, nis posebno. Cak mu malo previse stisne oko nozica pa ostavi jak trag.

netko je spomenuo cicak na me coveru... Imam isi problem, bas mi je zao, jer je inace super rikki cover.

Narucila sam svasta sa pelenka :ajme
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la noah » 10 srp 2012, 22:35

Nama stiže naših prvih 8 pelena sutra ili prekosutra, jedva čekam...znači ponavljam si gradivo, nove pp se moraju prvo namočiti 24h u vodi, a onda oprati normalno u mašini i tko će dočekat dok se osuše da ih prvi put probamo! :lol Ne smije se peglati niti jedna vrsta pp, niti uložci za pelene, zar ne?
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noah » 13 srp 2012, 16:05

Samo da se pohvalim da je stigao naš paket sa prvim platnenim pelenama, prekrasne su, i nisu uopće tako široke, a u ostalom tako su mekane da mi se čini da neće smetati u puzanju i kretanju, pa on je već veliki, i da, i nisu premale rodine kako neki kažu,nisam probala još na bebanu,ali mi se čini da će biti one dobre do kraja peleneštva. Sada se peru u mašini sa 1 žlicom eko praška, neznam da li ih smijem prati i sa onom veritas eko kuglom? jer mi kuglu u kombinaciji sa malo praška već duže koristimo u pranju i čini nam se to ok. Pelene sam okrenula naopačke i sljepila čičak za pranje u mašini. Uzela sam sve na čičak jer mi se ta opcija čini najboljom za pripasati pelenu oko struka, da ne bude labava ili preširoka. Flafine dve sam uzela sa odvojivim uložkom na kopčanje i to mi se čini super, sa ušivenim uloškom imam rodinu organsku i u kombinaciji sa konopljem, ova sa konopljem je izuzetno mekan materijal, onak ko pleteni, i jednu kushievu sa ušivenim uložkom. Ova druga vrsta rodinih pusa imaju džep sa ušivenim uloškom na jednoj strani i može se preklopiti naprijed za mog dečka a takav isti sistem samo bez džepa ima i kushieva aio pelena koju isto imam, baš sam otišla uširoko sa opisom. Nakon ovog prvog pranj budem još jednom ponovila pranje ali bez praška. Baš sam za sada zadovoljna i sretna :proljece
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Inkić » 14 srp 2012, 22:20

Noah, super za pelenice :) moja rodina je stara skoro 4 godine i nije me ponukala da ih nabavim još, ali vjerojatno su se i oni popravili. Ma sve pelenice su mekane nove, a dobre su one koje i ostanu mekane nakon svakodnevnih pranja, a da super upijaju. Imam smib pelenice od starije curke i one su što se kvalitete tiče fenomenalne, super upijaju, za noć odlične, ali su otvrdle. Ako ih stavim preko dana kada se bebano kreće naribaju mu nogice.

Isprobali smo nove Bamboozle, od TotsBots i predobe se. Mekane kao pahuljice, odlično prijanjaju... Ma predobre su.

Pitanje... Zna li možda netko od vas što je s Gwen šivalicom. Šiva li ona još pelenice? Ima li netko njezin kontakt. Poslala sam joj mail na stari kontatk koji imam i ne odgovara. Imam šest njezinih pelenica i sjajne su.
Inkić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 14 srp 2012, 23:15

Ja sam čula za rodine da se jesu još poboljšale a to piše i na njihovim stranicama... a i čula za rodine samo pohvale na starim i novim topicima, jedino neki su brinuli za veličinu pa su rode dale dobar odgovor na to.
Mislim da ću dalje kombinirati shoping sa pelenama od domaćih brendova! Za sada su mi flafi i rodine bolje od kushies, i mislim da ću još probati i naturino.
Čitala negdje za TotsBots da su dobre ali niš posebno, ma sve je to tu negdje, vrlo slična formula samo drugo pakiranje. Ja mislim da je samo razlika da neko više voli ušivene uloške, neko na drukere, neko pocket, neko AIO, probala AIO od Kushies, neću niti jednu više AIO nego odvojeno tako nama paše.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 15 srp 2012, 08:00

ima sad stranih pelena i kod nas za nabavit, na pelenku ima ME, a na eko butik (link stavila dominika) ima tots bots i CP poop in
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Kolberg » 15 srp 2012, 09:25

Slažem se sa noah, Rodine su se poboljšale, da nisu dobre ne bi ih nitko kupovao. Ustvari to su jedine domaće koje poznam i te bi mogla preporučit. Isto sam nekoć imala smib (ah to je bila pelena i čudi me da nitko nije kopirao potpuno istu ). inkić za tu šivalicu dugo nisam vec cula, ali ima na facebooku Babysaurus, doduse nije iz HR, ali neki naručuju i jako si hvale te pelene.

Noah ne pašu svima AIO, eto nama su odgovarale jer Filipnije bas valio zastitne na pelene, vunene mu isto pasale tak tak. Al mozda razlog je bio tome jer smo kombinirali sa jednokratnim, a obavezno po noći jer je toliko pišao da to nije mogla izdrzat niti jedna pelena, a nisam imala niti jednu potpuno od bambusa.
I nije ti bas bio najsretnji izbor za AIO da ocijeniš tu vrstu pelene. Eto kad se nademo za ovaj cover budem ti donjela jednu svoju staru Close Parent, mislim da se ne moze usporedivat sa Kushies. Dobre su i Bumgenius.

Ja uvijek smatram da se pri izboru pelene na kraju trebamo voditi što paše djetetu a ne nama. Jer neke pelene ne odgovaraju djeci i onda su nervozna. Ove koje pruzaju osjecaj suhoce su dobre u setnji ili po noci, ali ne skroz,ipak nije to prirodan materijal.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noah » 15 srp 2012, 11:29

Dominika,ma imamao od Kushies i basic fitted, pa je nakon prvog pranja izbledjela i čini mi se za fitted pretanka, a i čičak se već iskrivo :dunno , rodine i flafine mi se čine puno bolje, jedino flafi ima malo prejake lastike oko nogice ali inače je super meka, rodina nježna organska čista petica, a ova druga pusa sa split pocket uložkom mi se čini kad ga napred preklopim za pišu, da je malo pretvrda između nogica, a time trunku preširoka. Eto mojih početnih dojmova. Još nešto isto mi se čine flafine preplitke ili to možda ne bi trebalo smetati
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 15 srp 2012, 11:35

čačak se meni na dosta pelena iskrivio, ali bitno je da drži.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Kolberg » 15 srp 2012, 16:06

Evo jednih pelena kojima se ne ispire boja....http://www.maleme.pl , to su pocketice, al im je onda cijena bez uloška nekih 140kn. Kvaliteta ima svoju cijenu. Da se takva pelena šiva legalno u HR od ovakvih materijala isto bi bila te cijene.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noah » 15 srp 2012, 16:38

Mislim da ću se zadovoljiti i hrvatskim brendovima, pogotovo sa rodom, jer nemam novca za najbolje pelene, bitno da je 100% pamuk po mogućnosti organski, da upija i da je njemu ugodna za spavanje i kretanje. Ja zapravo više volim neobojeni pamuk, ova kushieva obojena mi naletjela jer nije bilo izbora a htjedoh isprobati kroj, inače od rode sam puse bijele uzela i org. I sa konpoljem a flafi isto bijelu sa sitnim medekima, dakle najradije čisti nebjeljeni org. pamuk, kad smo platneni želim 100% pamuk. Meni ove poljske prešarene :dunno
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kolberg » 15 srp 2012, 17:05

Nravno da su najbolje pamučne, bambus ili konoplja. Zastitne vuna. To je tada stvarno ekološki i prirodno. Nije samo za bebe ali i za okoliš. A sto se sarenila tice - stvar ukusa. Ja osobno najvise si cijenim funkcjonalnost. Kadje Filip bio beba imala sam ove male mekane od bambusa TotsBots, mislim da se vise ni ne proizvode.

Ma bitno da se krene,moze se biti i odličan platnenopelenas sa tetra pelenama i uopće ne mora to biti tako veliki trošak. Iskreno kako je proizvodnja platnenih pelena krenula onda ovaj izbor moze biti jos veci trosak nego jednokratne a ne usteda.

:kima
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noah » 15 srp 2012, 21:25

Slažem se s tvojim zaključkom Dominika! Naravno da je najbitnija uz prirodno i ugodno funkcionalno za bebača,jedino šteta kaj se nisam prije odlučila na platnene, u mojoj okolini nažalost nikog ne poznajem tko koristi platnene pel., pa sam valjda do sada bila pod utjecajem, a i sad neznam kakvih će biti komentara, ali neću se obazirati! :)
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kolberg » 15 srp 2012, 21:46

Ma briga te za komentare, meni je zao sto toga nije bilo kad mi se stariji rodio. No ali moj uspjeh je bio da zahvaljujući ovom forumu samse odlučila za dojenje. :luv
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2012, 12:21

mi smo evo već 2x put bili u bolnici. tamo sam nosila jednokratne. osip naravno je dobio. a ovaj put nisam koristila vlažne nego sam ga, poučena prošlim putem, prala pod vodu (ima sudoper u sobi) i brisala mini ručnikom.
i uzela sam druge pelene jednokratne. osip je manji ali je tu :gaah

osobno mi je najvažnija bila ušteda, što jest jest. evo sad pelene ni ne kupujemo i mogu reć da mi je to super. imam doma pola paketa jednokratnih, koje su mi ostale od bolnice.
meni iskreno, jednokratne smrde
i smrdi mi i u njima kad se pokake ili popiške. baš se "čuje"

ljudi se često čudom čude i pitaju me kako mi se da. :roll
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 17 srp 2012, 10:04

Pozdrav!

Neve, čudi me što mu tako odmah izbije osip od jednokratnih :dunno. Jelena je nosila jednokratne (i sad joj oš stavi za noć, mada je češće suha nego mokra), pa je rijetko imala osip. Valjda ovisi o djetetu...

A David je platnenopelenaš :srca! Mama se s drugim djetetom ohrabrila i opametila :lol.
Najviše pelena imam od jedne šivalice iz Splita (kupila po preporuci poznanice koja je njima oduševljena) koju vjerojatno ne smijem reklamirati. Imam i 1 flafi - od konoplje i bambusa (ako se ne varam), 1 nježnu pusu, 2 nj. puse NB3 moether ease (kupila sad preko Pelenka), 2 kushies basic (te i meni nakon 2 pranja izgledaju staro i ofucano, a i obavezno treba stavit dodatni uložak)
Od AIO imam par kushies (još su nam preveliki), 2 od Rode ( drže tako-tako, znaju procurit) i 1 ME (ta mi je najbolja, stavim u nju tetra pelenu)
Covere imam od Rode (s čičkom), ME (kupila preko njihove internetske stranice i okinula me carina i PDV pa su ispali jako skupi) i 1 Kushies. Svi su mi ok, ali neki bolje pašu s jednom pelenom, a neki s drugom, a znaju koji put i procuriti, mada sve rjeđe, valjda se treba ispraksirat. Disana još nije u upotrebi jer je malo prevelik, a Bambino mio NB nam je otpočetka nekako premalen, čak i s tetrom...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 17 srp 2012, 10:40

njemu se na pregibima gdje ima više mesa nekako zacrveni u jednokratnim. 3 dana je plafon, onda se krene crvenit.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 18 srp 2012, 13:42

Dobro sam se ispraksirala s tetrama, bas sam zadovoljna sto uspijevam par puta na dan platnene mu staviti na ljetovanju.

doma me ceka paket od pelenka. Jedva cekam da vidim.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la silki » 18 srp 2012, 14:40

Ana2010 je napisao/la:Najviše pelena imam od jedne šivalice iz Splita (kupila po preporuci poznanice koja je njima oduševljena) koju vjerojatno ne smijem reklamirati.

ne smiju reklamirai same sebe, ako ti se pokažu ok slobodno napišeš recenziju ;)

bornice, mibov cover 0 je stalno u upotrebi, thnx :zivili
silki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.