Nedavno sam preko FB-a naručila maramu za dojenje - s dostavom me koštala 165kn, ali me spasila ! Trebala sam je naručiti čim sam izašla iz rodilišta, umjesto da se mučim sa pašminom, u koju bismo se redovito zapetljale prilikom dojenja u javnosti (a bilo mi je puno teže vidjeti što se događa pod pašminom - ova marama ima ušiveni plastični obruč zbog kojeg uvijek imam otvoren pogled u ''unutrašnjost'').
I tako, kupila ja maramu koja je dovoljno duga i široka da zakrije i bebu, moj trbuh i poprsje, i još sam pazila da ne odaberem neku bijele ili bež boje (da ne bude providna) nego smeđu, ali se dojenje u javnosti svejedno pretvara u ''situaciju''.
Naime, primijetila sam da je onima s kojima sam u društvu (na kavi i sl.) uvijek vidno neugodno kad krenem dojiti, bez obzira što se zakrijem maramom. Zapravo, čim izvadim maramu i stavim je oko vrata, krene meškoljenje
A dok stavljam bebu na cicu (sve pod maramom, naravno) svi odvraćaju pogled i vidi se da im je neugodno.
Što bi bilo da vadim cicu ''na izvol'te''?
Nedavno sam bila kod svekra i svekrve. Sjedim ja na terasi s MMom, mala se počne meškoljiti, a ja kažem da mi se ne da sada penjati na kat i zatvarati se u sobu (u kojoj je 40 stupnjeva) i da ću je podojiti na terasi, pod maramom. MM bilo neugodno, kaže on meni ''pa ajde u ovu sobu'' ( u prizemlju ; u kojoj je također 40 stupnjeva). Ja ga gledam i kažem da neću, da nisam kupila maramu da bih se i dalje zatvarala u sobe. Ipak mu je i dalje bilo neugodno pa me zamolio da bar idem na kauč u dnevnu sobu, jer mu je na terasi bio otac...
Inače, sa dojenjem pod maramom je lako ljeti, dok sam samo u jednoj majici ili košulji, ali kako će to izgledati zimi (kad na sebi budem imala 3 sloja odjeće) nemam pojma ... Isto tako, mislim da će marama uskoro biti skoro pa beskorisna, jer maloj smeta biti ispod nje, pa je ručicama grabi, nateže i sklanja od sebe, tako da me nerijetko i otkrije

Kad bude malo veća, cijelu će strgnuti