Sada je: 27 srp 2026, 00:24.

DJEČJE LEKTIRE

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

DJEČJE LEKTIRE

PostPostao/la Tea » 06 srp 2012, 13:56

Što mislite o knjigama koje klinci čitaju u školi, i koje smo i mi morali čitati...? Kada se sjetim knjige Čekajući Godoa, mrak mi padne na oči samo zato što mi se čini da je bila toliko teška i nečitljiva, naravno nisam je shvaćala. Djeci treba davati knjige koje potiču i razvijaju njihovu maštu i sposobnosti koje o svojoj dobi mogu razvijati, a ne neke koje ne shvaćaju ni sa 20 Kamoli 13 godina. To nakraju dovodi do toga da im opet starci čitaju i pišu lektire, oni su nezainteresirani, a mi nismo postigli ništa...
Tea
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: DJEČJE LEKTIRE

PostPostao/la Ina66 » 06 srp 2012, 14:00

moja je završila treći osnovne i ne čini mi se da je bilo problematičnih lektira. sve čita i piše sama, niti su meni roditelji pisali niti ja mislim pisati svojoj djeci
Godota smo pak imali kasnije, mislim u srednjoj školi, i ne mogu ni zamisliti moje roditelje da čitaju Becketta :lol
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la patkica » 06 srp 2012, 14:13

Ne znam o kojoj dobi pričaš. Osnovna škola nije nešto zahtjevna (ne znam za više razrede, to ću tek vidjeti).
A dijete koje dođe do srednje škole treba već biti dovoljno knjiški obrazovano i disciplinirano da može moći pročitati zadanu lektiru. Moji roditelji nisu ni znali što imam za lektiru.
patkica
svizac

PostPostao/la Berta » 09 srp 2012, 21:24

osim sto su neke malo starijeg jezika, kao Djevojcica sa šibicama, nisam primjetila u ove 4 godine da je lektira neki problem. Kad bi birali samo ono što djeca vole i lagano im je ne bi baš daleko stigli u cijelom školovanju, pa tako i u lektiri. :dunno
Oboje sami pišu lektiru, onako kako je razumiju i dožive. Ako nešto pitaju pojasnim (pod uvjetom da se sjećam o čemu se radi u knjizi, ne čitam njihove lektire). Mislim da bi učiteljica morala biti jako glupa da ne prepozna lektiru koju je pisao roditelj, naročito pouku koja u mojoj i njihovoj dobi nije ni slična :lol
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tajci » 04 kol 2012, 08:15

nikako ne mogu shvatiti roditelje koji djeci pišu bilo što od zadaće, pa tako i lektiru. U čemu je poanta?
Moj sada upisuje sedmi razred i do sada su sve lektire bile sasvim o.k. Prekrasne knjige koje bi mu ionako dala da pročita. A logično je da u srednjoj školi djeca imaju ozbiljne knjige. Nije poanta lektire samo pročitati knjigu, to može i dijete u drugom razredu osnovne, djelo treba razumijeti i moći analizirati.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mazilica » 07 kol 2012, 12:22

Beckett se čita u 4. srednje. di je problem? s 18 godina valjda to mogu.
a u osnovnoj školi još ni ja nisam uočila problematičnu knjigu.
i ne pada mi napamet pisati ili čitati ni umjesto njega, a bogme ni s njim.-
03.08.2001 kroz život hrabro , dalje udvoje
19.09.2006 stigao sa prvom jesenskom kišom
25.08.2012 kad je već nestala nada, došao kao najljepše iznenađenje
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.