) i kaže mi da mi stanje "tu doli" nije baš sjajno i da ću ulaskom u menopauzu sigurno imati problema sa spuštenom maternicom, spuštenim mjehurom itd.
jer da već sad mi to sve skupa izgleda poprilično loše, a iman tek 28 god i jedan porod iza sebe
(kao da moj nalaz odgovara starijoj dobi i stanju nakon više poroda).nije mi stručno objasnija kako se to sve skupa zove pa vam prenosim ovako opisno.... uglavnom reka mi je da radim kegelove vježbe (po njemu ne zna koliko će pomoći,ali odmoći ne mogu) i to je to
da nema zato nikakve terapije, prevencije, ništa
ja za sad nemam nikakve smetnje (on kaže da ih neću ni imati do ulaska u menopauzu jer me do tad štiti estrogen, ali da tada mogu očekivati probleme)
ima li ko kakav savjet, iskustva s tim, pomaže li homeopatija tu, čajevi kakvi za jačanje te muskulature, išta
pišite... znam da je menopauza još daleko, ali... brzo to dođe i volila bi učiniti sve šta mogu

baš san se iznenadila (ka da je sve nekako otvoreno, oteknuto
) da mi je neko reka da ću ovako razglabati o tim stvarima 

,ali jos prije nego sam uopce zatrudnila mi je gin. Rekao da mi je maternica pozadi i podkoso,da ce mozda biti malo tezi porod,druge probleme nije smpominjao
(sjetite se prenabildanih frajera koji ne mogu spojiti ruke s tijelom), a cilj je da dolje mišići budu dobrog tonusa, ali po potrebi rastezljivi 2) te vježbe jačaju samo mali, mali dio mišića zdjeličnog poda ignorirajući sve ostale (a hrpa ih je)