Sada je: 01 svi 2026, 06:10.

JOGURT OD SOJE-DA ILI NE

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

JOGURT OD SOJE-DA ILI NE

PostPostao/la RasteBuša » 18 lis 2012, 16:19

Bok mame,

s obzirom da je moja (danas točno11.-omjesečna curka) izreagirala na Veronikin jogurt,rekla mi pedijatrica da joj dajem sojin.Nisam se taj tren sjetila pitat išta na temu soje,hormona itd....Imam veliko povjerenje u nju,al opet...sad čitam i čitam i mozgam.Nju zovem i klasika-ne mogu je nikako dobit.

Molim iskusne mame,osobe koje znaju šta je soja i kakav je to estrogen (biljni? i šta to konkretno znači za moju bebu)....biste li i jeste li to davale svojoj dječici? I u kojim količinama? Zeka s dohranom,a jogurt je trenutno jedina papica koju trpa s veeelikim guštom.I ne bih joj ga uskratila zbog manjka točnih informacija.Ili joj ga pak davala.

Uzela sam u Bio&Bio Sojade Bio organic, nema GMO.Ima li tko iskustva?? Dodatno me brine jer smo nema dugo bili kod endokriniloga zbog povećanih cikica i sitnih dlačica na spolovilu, no rekao je da ćemo se samo pratit,ni hormone nije vadio,vjeruje da će sve proć....da je često kod curica...Imam osjećaj kao da je pedica to zaboravila u trenutku kad je spomenula sojin jogurt...

Eto,

voljela bi da mi se jave mame koje stvarno imaju iskustva i znaju šta govore.

Hvala vam.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: JOGURT OD SOJE-DA ILI NE

PostPostao/la danijela81 » 18 lis 2012, 16:32

ja ne bih, ni u kojem slučaju, a pogotovo zbog ovog što navodiš.
Ali ne samo zbog toga, soja je namirnica s čijim uzgojem se jako puno manipulira.
Jel reagira na sve jogurte? A na mlijeko?
Probaj s nekom drugom vrstom jogurta, kiselim mlijekom, kefirom... Možda joj nešto od toga bude ok (ovisno o tome na koji sastojak reagira)
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la RasteBuša » 18 lis 2012, 16:35

Probala sam Dukat i Vindiju i nije reagirala.Al pedijatrica mi je rekla da joj ih svejedno ne dajem jer je to kao da pušem na žar i mogu kod nje time izazvat alergiju.Ona očito nije alergična već osjetljivija na kravlje mlijeko il neki sastojak jogurta...(Veronikin je ipak malo manje prerađen i ,,voden,,)....
E stvarno sad ne znam....Zovem je i dalje....Koja sreća,to što hoće jest-ne smije...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RasteBuša » 20 lis 2012, 11:18

Dobila sam pedijatricu.Ništa od soje,odustajemo.
Tražimo kalcij u svim drugim namirnicama,a jogurt koji jedino želi jesti do daljnjeg ne smijemo :ajme :ajme
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.