Sada je: 06 lip 2026, 01:20.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

moj(a) djeca(k) je napisao/la:Hocu reci, i danas u svakodnevnom govoru autosjedalicu zovem ovako kako i jesam naslovila, ili vrlo, vrlo rijetko, kako bi trebalo.
, a ljude koji su nam svojim savjetima pomagali u odabiru nisam obavijestila za koji model smo se odlucili.Kaya071 je napisao/la:MD, evo mene sada skroooz off topic. Ali, nesto vrtim po glavi i mislim da je u Sarajevu izraz car seat opsteprihvacen. Zaista ne znam nikoga ko kaze AS.
A, on topic, mislim da babysaurus moze napraviti (ako vec ne pravi) ove djidje za pojaseve.

moj(a) djeca(k) je napisao/la:Istina je ovo sto pises za Sarajevo....no, po meni je najbitnije da se razumijemo.
moj(a) djeca(k) je napisao/la:Imas 'zeleno svjetlo' od mene da promijenis naslov.

Koliko je opasno biti vezan u car seat-u samo preko stomaka, tokom voznje? Nedopustivo je ili nije preporucljivo?
Kako prevazici ovaj problem?? Sta mi je ciniti?
Ideje? Iskustva?
prevozenje u autosjedalici nije podrucje u kojem bi ikad pregovarala s djetetom, rijecima, postupcima ili toleriranjem opasnog ponasanja. Ili bih svaki put kad se izmigolji zaustavila auto, popravila je unutar sjedalice i nastavila dalje, bez obzira koliko se dere (moje iskustvo govori da kad roditelj u sebi prelomi da ce se koristiti sjedalica ili nece ulaziti u auto, dijete to osjeti) ili se s njom ne bih vozila u autu.

, rijetko tko automatski tako čvrsto stegne remenčiće.Ne pregovaram sa njom. Svaki put je vezem, ali svaki put se 'izmigolji'
Ovo nije problem kad mm vozi, jer onda sjedim sa njom i namjestam remencice...

moj(a) djeca(k) je napisao/la:
Ovo nije problem kad mm vozi, jer onda sjedim sa njom i namjestam remencice...

laya je napisao/la:Pada mi napamet da mozda pojasevi od sjedalice nisu dobro namjesteni da su mozda previsoki iznad ramena pa kad ju stegne opet ostane mjesta da izvuce ruke

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.