Bok svima,
nedavno nam se pojavio problem ili bolje receno problemcic sa nasim sinom od 18 mjeseci. unazad otprilike 2 mjeseca je poceo pokazivati agresivnost, uvijek nakon sto mu ja nesto zabranim. naljuti se na mene i udari me rukicom po glavi, nekada i vise puta za redom. sad, mi ga uopce ne odgajamo sa batinama, nikada ga ne tucemo, ne guramo, ne vicemo, nista... i znam da nije imao prilike to dozivit od nekog clana prosirene obitelji tako da me to bas zacudilo. ja sam zivjela u uvjerenju da se takvo ponasanje uci a ne da to nosimo u sebi od malena. uvijek kada bi vidjela agresivno dijete, pomisljala bih da ga roditelji tuku - predrasude. jedino sto sam stekla neku novu prijateljicu koja ima dvoje vrlo, vrlo agresivne djece od 3,5 i 5 godina. bili smo tamo par puta na igranju ali su ga djeca jednostavno previse udarala i to bezveze. curica od 3,5 godine mu je cak nabila glavu od stol za kompjuter, davila ga i svasta nesto. tako da je moj sin ubrzo poceo imati strah od njih i samo bjezati meni cim bi mu se netko od te djece priblizio. uglavnom, muz i ja smo odlucili da ga vise ne vodim tamo jer ga ne mogu paziti 100% vremena a udarac vrlo brzo sijevne.
sada, mene zanima, dali je ta agresivnost urodena u nama ili se uci? tj. dali moj sin prolazi kroz obicnu fazu u razvoju ili je to naucio kroz igru sa onom djecom? i ono najvaznije, kako ga oduciti od toga jer mi se cini da on jos uvijek ne razumije dobro kada mu se nesto objasnjava?
dali ste vi imali problema sa slicnim stvarima?
hvala vam!

) Moja je pocela udarati sa godinu dana, al to je trajalo mjesec, dva. Strogo "NE tuci" je bilo dovoljno i od onda skoro pa nikad vise. Ako vidis nakon nekog vremena da ne prestaje, onda ga fizicki odmakni od "zrtve". Vidjet ces i sama kako ce se razvijati, dosta ovisi i o karakteru, zatim o razvojnoj fazi...ma Diami je rekla vec rekla sve...