Sada je: 08 kol 2026, 23:03.
Moderator/ica: medo14

tanjabb je napisao/la:Slazem se s tobom. Sve je to isto.
Ako si djeca u ovako ranoj dobi nesto zele samo zato jer je to statusni simbol, po meni je izuzetno lose da mi kao roditelji to podupiremo. Ma sta god to bilo. Ne govorim sad opet o glupostima s kioska koji su u nekom trenutku napeti u razredu, negdje ponekad moramo popustiti (ma sta god ja mislila o Virus Attacku i slicnima).
, al samo zato sto ga ne gledam iz u prvim postovima postavljene perspektive (svi imaju, pa zelim i ja).
).No nemojmo generalizirati jer mogla bi navesti hrpu drugih stvari koje mozemo gledati kriticki kao i smartphone (marka odjece, televizori u djecjim sobama, tv u automobilima...). I toliko drugih skupih stvari koje priustimo/priustite djeci a nisu im potrebne.

U našoj seoskoj školi djeca se još ne pregledavaju po markama odjeće
Nikada mi još nije spomenuo bilo koju marku odjeće da želi da mu kupim niti da nešto ne želi nositi. To uopće nije tema, nadam se da neće ni postati, nikad.
A ajfon neće jer je već bio par puta okraden pa se boji 

babalu je napisao/la:sto manje imaju to ce vise kasnije u zivotu znati cjeniti neke stvari,sve sam uvjerenija u to![]()
. Mislim da smo mi najvjerodostojniji primjer do koje mjere ćemo nešto i na koji način koristiti. Kod nas TV nije uključena cili dan, oduvik mi je draži radio... Ostala djeca mogu indirektno utjecati na našu djecu, kad se sjetim što ja nisam imala a druga djeca jesu
. Možda izgleda grezo, ali se sjećam da me je takva "neimaština" potaknula da sama postignem meni važne ciljeve i sebe počastim svojim radom. To zadovoljstvo je puno intezivnije nego "servirani pladanj". Roditelji koji imaju bolje financijske mogućnosti sigurno dolaze u neugodne situacije kada djeca znaju da im mogu sve priuštiti, a ovi im ne žele to priuštiti. Ne bih želila bit u njihovoj koži. Današnja vrimena su živa napast kako za djecu tako i za roditelje
.
patkica je napisao/la:Auto al ne bilo koji.
Na kredit roditelja naravno.
tko ima i ako zeli, bez obzira sto se ja s tim ne slazem, neka izvoli...ali kakvu poruku time salje djetetu i sto si time radi za buducnost, njemu na dusu...

Bubidea je napisao/la:jia, a kad se igraju?
imaju li kompjuter, ps, psp, wii...bilo sto drugo na cemu se mogu igrati?

al možda samo imam srece sto su dosta zauzeti aktivnostima i jos uvijek biraju igru vani prije igrica

Možda izgleda grezo, ali se sjećam da me je takva "neimaština" potaknula da sama postignem meni važne ciljeve i sebe počastim svojim radom. To zadovoljstvo je puno intezivnije nego "servirani pladanj".

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.