Sada je: 07 kol 2026, 18:32.

Vrsnjacko nasilje

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Vrsnjacko nasilje

PostPostao/la nadicab » 09 sij 2013, 19:41

UNICEF tvrdi da njegov program protiv nasilja u skoli ima jako dobre rezultate. Mozda da se od takvih provjerenih programa krene?
U mojoj skoli kada su moju kcerku pretukli na putu doma i zavrsila je sa slomljenom rukom, pokojna ravnateljica je poduzela mjere protiv te djece (2. razred) i nikada oni vise nisu ponovili nesto slicno. Ona ih je supcila s nama i s njenom rukom u gipsu, a kako je bila izvrsna psihologica, osobno je radila s njima 1:1.
Bila je zbilja dobra ravnateljica.
Slicno je reagirala i prof Javor, ravnateljica MIOC-a u slucaju tucnjave, u slucaju cyberbullinga itd.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 09 sij 2013, 20:15

I ja sam nedavno gledala da postoje neke super radionice protiv nasilja, ali ne znam više tko je to spominjao. Kažu da su jako efikasne. A kaj se tiče škole, sad se nedavno isto pokrenula inicijativa da se uvede i suspenzija s nastave kao kazna.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja » 09 sij 2013, 20:46

Naša je škola u Unicefovom programu "Škola bez nasilja".
I pored svega toga, opet je bitno i to kako se taj program provodi, kako reagira direktor, nastavno osoblje koje je zaduženo za program, ali i kako i da li uopće reagiraju roditelji.
Jer sam program, tj. njegovo konkretno provođenje nema baš mnogo smisla ako nema povratne informacije od strane roditelja.
I tu se opet vraćam nekako na post od mmar s početka topica.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la babalu » 09 sij 2013, 21:30

dok su ljuti onda nek vicu da je glupa

ja to ne dozvoljavam :dunno bilo doma bilo vani
profesorica moze biti nepravedna, gruba, osorna i sl. ali glupa ne !

Nadice,samo 16 skola u Zagrebu je u mrezi UNICEF-a (sad sam isla gledati) grozno malo a vjerujem da ne mogu uci sa programom u vecinu ako ne sve ako im to ravnateljica ili ravnatelj skole ne dopuste.

I ja sam nedavno gledala da postoje neke super radionice protiv nasilja

postoje i u nasoj skoli ali nisu obvezne :roll tako da vecina klinaca ne ide,idu ovi po kazni koji su zaglibili i treba im strucnija pomoc od samo edukativne radionice
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noah » 10 sij 2013, 00:01

Moji mleni još ne idu u školu i kad sve ovo čitam tu i svugdje o tom nasilju ne mogu vjerovati da su te dječje glavice toliko zalutale u svojim mladim životima i stvarno me je strah škole,baš je to žalosno kad se čovjek ne može veseliti edukaciji svog djeteta već strahovati od nasilja...
Žalosno je što javna ustanova poput škole mora popravljati i preodgajati djecu umijesto roditelja koji ga najbolje poznaju.
Žalosno je što danas većina roditelja ne provodi svoje slobodno vrijeme što više sa svojim djetetom tako da sa njim puno razgovara i igra se,tad bi bilo roditeljima jasnije u čem je problem u njihovim glavicama,zašto skrenu sa dobrog puta na veoma loš put,zašto na sebe nasiljem preusmjeravju pažnju...problem je što roditelj od svojih obaveza bilo poslovnih ili privatnih nema vremena upoznati svoje djete i pomoći mu,mnogima je najlakše kupiti najbolju odijeću i stvari i negirati grešku svog djeteta jer im je to kraći put,očito nemaju vremena ili nisu svjesni problema...zapravo takvi loši karakteri i nastaju zbog gore navedenog,zbog pomanjkanja ljubavi,pažnje,razgovora i igre ili bilo kojeg drugog načina provođenja vremena sa svojim djetetom, a ne od prevelikog maženja i odobravanja svega svom djetetu kako je neko u postu prije naveo.
Samo više ljubavi a ljubav nisu najbolje stvari,već osjećaji koje roditelj daruje djetetu kroz zajedničku igru,šetnje,putovanja,razgovore,smijanje i šale,zajedničko učenje,lijepe riječi i riječi pohvale svom djetetu bez prevelikih očekivanja od djeteta,lijepo ponašanje i razumijevanje u obitelji i izvan obitelji prema drugim ljudima...ljubav prema djetetu znači odgojiti ga da poštuje sebe i sve druge ljude oko sebe ma koliko različiti bili...tada možda ne bi nastali ovi loši kakrakteri djece,djece koja su skrenula sa dobrog puta i zalutala...
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sany » 10 sij 2013, 17:12

noah jako lijepo napisano :)
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.