Sada je: 08 kol 2026, 15:41.
Moderator/ica: medo14
ali neće željeti da posvajaju djecu, imaju dopušten MPO ili potpuno jednak bračni status.

MON je napisao/la:demokracija ne znači uvijek i doslovna većina. niti u najdemokratskijim državama. npr, većina sigurno ne bi platila niti kune poreza.

istina, ali usuđujem se vjerovati da je upravo onaj kritički moment onih koji se smatraju vjernicima, ali ne slušaju i ne prihvaćaju bespogovorno sve stavove Crkve i kroz povijest natjerala ovu instituciju koju ipak na kraju krajeva vode (moćni) ljudi da se u mnogo stvari prilagodi suvremenom načinu života. Zašto bi zbog toga bili u zabludi ili licemjeri? Ne treba daleko segnuti u povijest da bi se našli primjeri žestokih pogrešaka u opredjeljanju Crkve. Da nije bilo kritičnog i kritičkog dijela vjernika zapeli bi još u tim vremenimaljudi koji se krste i koji krste svoju djecu obećaju i potpisuju da će živjeti i odgajati svoju djeci prema propisima Crkve.
E zato želim da neke stvari čuju i u školi i da imaju legitiman izvor informacija o tome kada, kako, zašto da i još bitnije zašto ne.
Društvo treba suzbijati loša ponašanja a ne trpati ih u koš i pod zajednički nazivnik te pripisivati loša ponašanja određenim grupama ljudi.
ono što je kima rekla - ne postoji program koji bi crkva odobrila vezan za prava homoseksualnih osoba, reproduktivna prava i spolnost koji bi zaista potaknuo toleranciju ka drugačijima pa da Vlada ima i 5 radnih bilježnica u pripremi i da su obučili učitelje i proveli javnu raspravu i svašta još što i ja mislim da bi se trebalo i moralo napraviti.
No kad mi se sa oltara i od službenika jedne od vjerskih zajednica zaori poklič na građanski neposluh i vrijeđanje onda ću zažmiriti na slabu pripremljenost i svoj stav prema aktualnoj vladi i otići danas na skup jer je ovo sekularna država.

Beppa Joseph je napisao/la:ljudi koji se krste i koji krste svoju djecu obećaju i potpisuju da će živjeti i odgajati svoju djeci prema propisima Crkve. To što ljudi to ne rade je znak njihovog ili nerazumijevanja ili licemjerja.
Beppa Joseph je napisao/la:Iskustvo mi je pokazalo da svako uplitanje manjine nije dobro, pa tako ni glasne manjine koja zahtijeva potpuno jednaka reproduktivna i bračna prava homoseksualcima. Jer, ako ćemo iskreno, većina građana će prihvatiti i neće vrijeđati ljude drugačije spolne orijentacije, ali neće željeti da posvajaju djecu, imaju dopušten MPO ili potpuno jednak bračni status.

Post 21,6
Beppa Joseph je napisao/la:Što se tiče posvajanja, treba vidjeti što su prvo prava djeteta. Vjerujem da dijete ima pravo na oba roditelja,majku i oca, krećem prvo od prava djeteta. Tek ako nema najboljeg mogućeg rješenja, a to su majka i otac, onda mi se čini prihvatljivo i da same žene/muškarci ili homoseksualni parovi posvoje.

djecu se krsti bez odobrenja, kao što ih se i cijepi bez odobrenja
Što se tiče posvajanja, treba vidjeti što su prvo prava djeteta. Vjerujem da dijete ima pravo na oba roditelja,majku i oca, krećem prvo od prava djeteta. Tek ako nema najboljeg mogućeg rješenja, a to su majka i otac, onda mi se čini prihvatljivo i da same žene/muškarci ili homoseksualni parovi posvoje.

).Hajdi je napisao/la: Ovo je tema o ZO. Koji neki apriori prihvaćaju bez obzira koliko loš bio samo zato jer su mu se vjernici usprotivili.
MON je napisao/la:hajdi, a zbog čega su se vjernici usprotivili? zbog nekvalitetne pripreme i izostanka javne rasprave? koja, btw, traje još od doba primorca...
ne, nisu zbog toga. nego vrlo konkretno zbog pedofilnih teorija, širenja homoseksualne bolesti, pokretanja nove seksualne revolucije i anarhije i općenito teških posljedica na naše društvo. eto, to su glavne zamjerke crkve i vjernika. to je sadržano u većini linkova koje su vjernici stavili na ovoj temi. da odmah jasno naglasim - ne svi!
to je apsolutno uzrokovalo da se neki i umjereniji stavovi pomaknu više "ulijevo", da se spusti razina kritičnosti kod nekih (npr mene).
ali to opet nema veze s ovom raspravom o toleranciji i ljudskim pravima. činjenično da je ona malo off, ali ne skroz jer je jedna od postavki ZO ovako zamišljenog da promiče upravo te vrijednosti.
Hajdi je napisao/la:Opet se kreće u oftopik. Ovo je tema o ZO. Koji neki apriori prihvaćaju bez obzira koliko loš bio samo zato jer su mu se vjernici usprotivili. Pustimo sad module i homoseksualce. Za bilo koji drugi sadržaj koji bi se ovako šlampavo i bez svake javne rasprave "po dekretu odozgora" uvodio u škole itekako bi galamili. I to zamjeram, tu dvoličnost.
jer se provodi s pozicije sile i nije problem da ministar ne čuje nego ni nema potrebu slušati jer ionako zna najbolje. Blago njemu. I ekipi oko njega. Lijepo je biti najpametniji i jedini u pravu, ne sumnjam u to. Vjerojatno je to izvrstan osjećaj. Tako se mnogi ponašaju, nije bez veze izreka "Daj nekome vlast da vidiš kakav je"
) - smatram kako je dobro ovdje izrugivanu apstinenciju im predložiti jer je za njih u nekoj dobi jedina prihvatljiva. Pričam o djeci. Stupanje u spolne odnose zašto im ne savjetovati da odgode do vremena dok glava dostigne hormone? Kad su spremni? Kad se mogu brinuti za sebe i eventualne poslijedice. Po sebe i druge. Kategorija punoljetnosti nije bez veze baš, nećemo dati auto nekome prije. Seksualnost je dio života no vezana i s osjećajima, i poštivanjem sebe i drugih, i zašto se ograničiti na tehničke detalje (jer su eto oni baš egzaktni, to se ionako uči na nekoj biologiji) pozivajući na neki način da se trebaju naglavce se baciti u ono za što još nisu u stanju snositi poslijedice konkretno? Kad se netko npr. spreman pobrinuti za sebe i eventualno vlastito dijete i prihvatiti tu mogućnost, onda je zreo. Nekome je to 18, nekome 16 (ali ne radi li se o prekinutom djetinjstvu?), nekome nažalost nikad (ali to su već slučajevi za soc. skrb a vidimo kako je ona slabo svemoćna), nekome je kad sretne pravu osobu i gle čuda, ostane s njom/njim stalno
. Kao što nije dokaz zrelosti dijete s cigaretom, tako nije ono ni s "brojem recki" ma kako usput informirano o kontracepciji bilo. Postoje finese u mogućem tumačenju ovakve relativno osjetljive teme, a sadašnji način uvođenja ZO je buldožerom otprilike. I takav način kod mene izaziva potrebu za otporom i odbijanjem. Ne morate mi postavljati pitanja što bi bilo kad bi moje dijete ovo ono itd. Ono će to rješavati srcem, pameću, snagom, sredstvima koje mu budu dostupni a u formiranju čega sam nadam se pomogla. Kao i vaša djeca uostalom.Volvo je napisao/la: Seksualnost je dio života no vezana i s osjećajima, i poštivanjem sebe i drugih, i zašto se ograničiti na tehničke detalje (jer su eto oni baš egzaktni, to se ionako uči na nekoj biologiji) pozivajući na neki način da se trebaju naglavce se baciti u ono za što još nisu u stanju snositi poslijedice konkretno?

Tema: Vršnjački pritisak, samopoštovanje i rizična ponašanja
Opći cilj sata: omogućiti učenicima da razumiju proces donošenja odluke i primijene ga u rizičnim situacijama
Ishodi učenja:
o prepoznati pritiske i rizične situacije u prijateljskim/ partnerskim odnosima
o prepoznati i odbiti vršnjačke pritiske i neželjena ponašanja vezana uz spolnost
o dati primjer i diskutirati o rizičnim spolnim ponašanjima
o prepoznati i protumačiti ulogu niskog samopoštovanja u rizičnim spolnim ponašanjima
Volvo je napisao/la:Gdje stoji da ćemo im dok su djeca preporučiti apstinenciju?

I oni koji nisu doma dobili dovoljno otvorene ili ikakve informacije će imati dodatnu korist jer im nije nitko ni savjetovao da ne srljaju

da ih se pokuša nagovoriti da pričekaju. Ako ih se već iz neke školske pozicije uči, ako ih nisu informirali i pomogli im u formiranju roditelji. Nije život trka u kojem je pobjednik tko je s 18 već probao i zna sve
dapače, čovjek uči dok je živ (od mudre izreke do popularne fraze cjeloživotnog učenja
)
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.