Sada je: 09 kol 2026, 01:35.
Moderator/ica: medo14
Post 21,6Iako je tako, kima je i u drugom zaključku bila u pravu, Crkva bi se bunila svejedno, ali ne bi imala podršku u vjernicima (kao kod MPO-a).
Ali mi jako smeta kad netko tko svojevoljno pristane na sakramente i jasno i glasno odgovara na pitanja za vrijeme primanja sakramenta da pristaje na sva pravila, u isto vrijeme odmah i laže ili to smatra nebitnim
Post 21,6Beppa Joseph je napisao/la:Ali podaci o dječjim orgazmima dan-danas stoje u njegovoj knjizi.
I da baš nitko od onih koji govore o pedofiliji nema potrebu to osuditi i zgroziti se nad time da su se pedofilske bilješke koristile za znanstveni rad - to nikako ne mogu razumjeti, bez obzira na to kad je to bilo.
Post 21,6Nincka je napisao/la:Beppa Joseph je napisao/la:Ali podaci o dječjim orgazmima dan-danas stoje u njegovoj knjizi.
I da baš nitko od onih koji govore o pedofiliji nema potrebu to osuditi i zgroziti se nad time da su se pedofilske bilješke koristile za znanstveni rad - to nikako ne mogu razumjeti, bez obzira na to kad je to bilo.
Ovo me baš zaintrigiralo. Nisam čitala Kinseya, i iskreno, niti ne namjeravam. Ali me zanima može li mi neka od vas koja je upoznata s tim što je pisao reći kako je došao do podataka o dječjim orgazmima? Iz razgovora s djecom, mladima, roditeljima ili aktivno ih izazivajući (ovo drugo doista ne mogu vjerovati).

Beppa Joseph je napisao/la:Ja se nikako ne mogu načuditi da iz usta i pera onih koji cijelo vrijeme govore o Crkvi kao leglu pedofila nema baš niti jedne riječi koja bi osudila Kinseya
Maknimo to da je ga Reisman optužuje za pedofiliju, maknimo na stranu što se Institut danas bavi drugim stvarima, kao i Štulhofer.
Ali podaci o dječjim orgazmima dan-danas stoje u njegovoj knjizi.

Post 21,6Ali mi je nevjerojatno da upravo oni koji crkvu cijelo vrijeme (s pravom) prozivaju zbog pedofilije kažu za ovo da je "to tako bilo".
Pa kad se već izvuklo kao argument, moglo se barem reći da je to grozno, da upravo od toga djecu trebamo zaštititi, ali tako olako prihvatiti da se to događalo upravo u znanstvenim krugovima

kimama1 je napisao/la:ne razumijem tko bi to trebao napraviti? novinari? već jesu. zbilja, od koga to očekuješ? od intelektualaca, da se ograde od pedofilije, da kažu da je pedofilija nešto prestrašno i da nakon 7o godina daju svoje mišljenje o Kinseyu? od sveučilišta da se ogradi od Štulhofera koji je studirao na institutu koji nosi njegovo ime? od koga?

Maknimo to da je ga Reisman optužuje za pedofiliju,
As stated clearly in the first Kinsey volume, [Sexual Behavior in the Human Male], published in 1948, the information about children's sexuality responses was obtained from older subjects recalling their own childhoods, parents observing their children, and a small number of adult men who had engaged in sexual contacts with children and who were interviewed by Dr. Kinsey and his staff. The Kinsey Institute did not employ or train these men, or pay them for this information. The large majority of such information, including all that was reported in Table 34, was gathered by one individual, between 1917 and 1948, and documented by him. He died before Kinsey. No knowledge of the identities of the children involved or their parents has ever been available to The Kinsey Institute.

danijela81 je napisao/la:ja, npr., očekujem prvenstveno da se sam institut ogradi, čak i promijeni naziv![]()
dok to ne napravi, ta ustanova u mojim očima nema kredibilitet.
i očekujem provjeru tih njegovih istraživanja, kao i svih onih koji su se temeljili na njegovoj literaturi.
al dobro, ja sam ipak pomalo naivna i nisam svjesna današnjeg svijeta i okolnosti u kojima živimo

Where did the childhood sexual data come from?
Reports of childhood sexual behavior were mostly from interviews of adults recalling their early experiences. Parents and teachers were also asked if they had noticed sexual reactions in their children, and some children were interviewed in the presence of a parent or teacher. Among more than 5,000 men interviewed for Sexual Behavior in the Human Male, there were 9 who reported having had sexual relations with children. One in particular, with an extensive sexual history, is the source of the childhood response tables in the Male book. Dr. Kinsey and his staff never conducted experiments with children. What was the scope of Kinsey's data?
Dr. Kinsey conducted 7985 of the almost 18,000 sexual histories of the research team. He and his staff interviewed "bootleggers, clergymen, clerks, clinical psychologists…housewives, lawyers, marriage counselors, n'er-do-wells, persons in the social register…"(Male, p.39)
In each history, a subject would be questioned on up to 521 items, depending on his/her specific experience (the average in each case being near 300). Histories covered social and economic data, physical and physiologic data, marital histories, sexual outlets, heterosexual histories, and homosexual histories.
Known together as 'the Kinsey Reports,' Sexual Behavior in the Human Male and Sexual Behavior in the Human Female included hundreds of references to previous studies in human sexual behavior. Both Sexual Behavior in the Human Male and Sexual Behavior in the Human Female each sold close to 300,000 copies, and were translated into 11 languages.
How has the data held up, over 50 years later?
In 1979, Gebhard and Johnson published The Kinsey Data: Marginal Tabulations of 1938-1963 Interviews Conducted by the Institute for Sex Research, reanalyzing the original data to be more statistically accurate. Interestingly, most statistics, such as homosexual behavior, did not change significantly from the original reports. To this day, researchers still request original interview data to analyze and compare to current research findings. Kinsey is widely respected today for interview methodology, documenting the wide variation in sexual behavior, studying the differences in male and female sexual response and perceptions, and launching the scientific study of sex.

Post 21,6i očekujem provjeru tih njegovih istraživanja, kao i svih onih koji su se temeljili na njegovoj literaturi.
Beppa Joseph je napisao/la:Sud je presudio da Kinsey nije sam radio istraživanja i tako ga riješio krivnje.
Meni je dovoljno užasavajuće što je koristio tuđe.

Post 21,6Krumpirić je napisao/la:koja su to točno ideološka pitanja?
Krumpirić je napisao/la:da je za odnose potrebna visoka razina intimnosti...
Krumpirić je napisao/la:definira se razlika roda i spola (znanstveno)
Krumpirić je napisao/la:To su ženskopravna, pitanja, nisu pitanja prava seks. manjina.
iris je napisao/la:sve su vjerske zajednice ravnopravne koliko ja znam pa onda bi trebalo ubaciti i interpretacije ostalih što se ne radi.
informacije da katolička crkva određuje x i y može svakako. no odgoj - to molim u katoličke škole, na vjeronauk, u svojoj župi i u svojoj kući.
kimama1 je napisao/la:gold, prosječna dob stupanja u seksualne odnose prema zadnjim istraživanjima (brucoša, jer u mlađi skloni laganju po tom pitanju, ali ne u smjeru u kojem bi crkva htjela) jest 16 godina kod muške populacije
kada bi im trebalo pokazati kako pravilno koristiti kondom?
Ja se isto pitam zašto se za Kurikulum Građanskog odgoja i obrazovanja najavila tj. predvidjela Javna rasprava a za Kurikulum zdravstvenog odgoja nije potrebno provođenje Javne rasprave? Koja je razlika?
Among more than 5,000 men interviewed for Sexual Behavior in the Human Male, there were 9 who reported having had sexual relations with children. One in particular, with an extensive sexual history, is the source of the childhood response tables in the Male book. Dr. Kinsey and his staff never conducted experiments with children.

http://www.h-alter.org/vijesti/europa-regija/norveska-postaje-sekularna-drzava
Nincka je napisao/la:Bazično je ono što su i MON i Beppa napisale svaka na svoj način. Crkva ima svoje stavove o masturbaciji, kontracepciji, spolnosti, homoseksualnosti..... i sigurno ih neće promijeniti jer proizlaze iz temeljnog nauka![]()
Post 21,6u zemlji će se od sada sve religije tretirati kao jednako vrijedne.
Ne bi se trebalo provlačiti crkveno, nego vjersko stajalište, bubidea

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.