1. kako ste saznali za platnene i što se tad o njima mislili?
2. zašto tj kako to da ste se za njih odlučili?
3. kad ste ih počeli koristiti?
4. jeste li imali kakvih problema (kakvih i kako ste ih rješili)?
5. što najčešće koristite (koje platnene, zaštititne i slično) i zašto?
6. koje su vam omiljene platnene pelene i zašto?
7. gdje najčešće kupujete pletnene?
8. reakcije okoline na pp?
9. jesu li vam pp jednostavne za upotrebu?
10. završna misao
? evo da ja prva odgovorim
1. vidjela sam ih na TV-u i pomislila sam si- ma da ne bi. nisam luda gubit vrijeme na to (kad se sad sjetim
). iako su mi bile slatke. 2. ja sam se osobno odlučila iz financijskih razloga, zdravlje na drugom mjestu, pa divni dezeni.... a ekologija na x-tom.
3. počeli smo s tetrama i probno platnenim kad je tin imao 3 tjedna ali smo skroz prešli na pp s mjesec dana
4. popuštali su mi coveri- problem riješen savjetima ovdje
. bila sam uvjerena da će mi luci pelene (OS) bit male, ali nisu. a da ne kažem da sam neko vrijeme peglala pelene jer sam krivo skužila. umjesto ne treba peglati ja sam shvatila da treba peglati. aj dobro 5. najčešće koristim split pelene s drukerima jer se sve rastavi i najbrže suše. za noć koristim flafi pelene. od zaštitnih su mi velika ljubav vunene.
6. omiljene mi se mijenjaju ovisno o tome što tin radi. za šetnju imam jedne, za spavanje druge, za igranje treće... trenutno mi se najviše sviđaju rodine od konoplje. jesu kruće ali stvarno super upijaju.
7. na netu. ali samo u okviru hrvatske
8. ista kao moja davnih dana- nisam im normalna
9. jesu. nisam nikad došla u napast reći da mi se ne da više.
10. živjele platnene!

(osim dizajnerskih 

! Osim što su dobre za zdravlje mojeg djeteta, dobre su i za moje psihičko zdravlje 

ali poslje kratkog "tečaja" na kojeg sam zapravo navikla sve 5...

, vec nekoliko dana se spremam da odgovorim 

), montaža, curenje kakice, promočivanje covera zbog pogrešnog namještanja, lanoloiziranje. Kasnije je najveći problem postao koju pp kupiti

, sveki stalno nešto gunđa zbog pp, a moji doma su ful kul i sviđa im se ideja. Zapravo, sestra me i zarazila platnenopelenaštvom.
Jedino mama ponekad prokomntira kad skuži da tražim još pelena po netu- "još pelena????"