Stari smo 4 mjeseca i danas smo bili kod fizijatra na prvom pregledu.Kao i kod Lorene radi se o hipertonusu tj.jakom opistotonusu,izvijanju prema unatrag.Moj se dečko rodio u 37 tjednu i otpušteni smo kući kao zdravi.ja sam primjetila da smo zakočeni i držimo glavu ko veliki već s mjesec dana ali me onda nakon 2 mjeseca zabrinulo to njegovo izvijanje.kako smo imali grčeve sve sam to nekako pripisivala tome ali onda sam primjetila da ne otvara šakice i da generalno slučajnim hvatom grabi strelovito.Eto sad nakon redovne kontrole s 4 mjeseca upućeni smo na uzv mozga i fizijatru.na uzv se vidi da je dijete imalo hipoksiju pri porodu i zahvaljujući tome zaradili smo dijagnozu hipertonus,opistotonus uzrokovan hipoksijom u frontalnom dijelu mozga.Isto smo uključeni u razvojnu gimnastiku i njihovi smo dok ne prohodamo.Vježbe ćemo odrađivati 1 tjedno a onda raditi i vježbati doma.Doktorica nam je vrlo simpatična i malo me smirila.želim vjerovati da će sve biti u redu.Počinjemo od sljedećeg utorka. a sad mi još recite kakve su to metode Lorena koje spominješ?

ne znam šta ću sad jer smo mi platneni a veli ona da ona smatra da će ga jako sputavati sad na početku i dosta vrijeđati naročito u vježbanju sjedećih položaja. 

meni je, i još mi je uvijek, ono što kaže fizijatar i neuropedijatar, sveto pismo.
a ako ću morat prodat i platnene onda ću isplakat mali potop
volim ih i vezala sam se uz njih. moram s fizijatricom popričat vezano uz pelene da vidim šta ćemo. za sad smo stalno u plastičnim dok fizijatrica ne da zeleno svjetlo.