Sada je: 01 svi 2026, 06:17.

Ponovno trazenje nocnog obroka

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Ponovno trazenje nocnog obroka

PostPostao/la mamac2012 » 11 lis 2012, 12:02

Imam pitanje u vezi nocnog hranjenja. Mi papamo aptamil i to isto cesce imanje obroke kao sto vidim i kod drugih forumasica :dada Malecka je vrlo rano pocela dobro prespavljivati noc, s negdje mjesec i pol spavala je od 8 do 6. Nedavno se to pomaklo na 8-4 ili 5; a po noci ako bi se i budila ponekad uglavnom je u polusnu bilo dovoljno vratit joj dudicu i pricekat da zaspi.
E sad, mene muci sto zadnje dve noci se budi oko 12, s tim da je proslu uspjela zaspati s dudicom nakon nekih sat i pol komesanja, a nocas nije htjela...tj. nakon sat i pol okretanja najdenom velike oke i nije mi biko druge nego nahranit (nakon cega je slijedilo i kakenje i nanovo uspavljivanje). A neobicno je i to sto je bas ta zadnja dva dana navecer prije spavanja pojela vise nego inace :dunno
Pitanje moje je da li je to mozda skok ili nije trebalo davati taj nocni s obzirom da ne znam hoce li sad ponovno krenuti sa nocnim hranjenjima? Da li da joj ubuduce odma dam flasicu ako se ponovi ili i dalje sjedim pored njenog kreveta dok se ona mozda bezuspjesno uspavljuje :dunno
Itko imao nesto slicno?
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Ponovno trazenje nocnog obroka

PostPostao/la ivanahumpalot » 28 lis 2012, 08:17

I mi imamo vrlo sličnu situaciju. Moja bebica ima 5 mjeseci i do nedavno se budio jednom, oko 3-4h, popio bi bočicu i nastavio spavati,ali otkako mu je s 4,5 mjeseca izbio prvi zubić, počeo je cirkus. Sad papa u 20.30, pa u 00.30, pa u 4.30 i to sve ko švicarski sat, ali ne zaspe odmah. Čak se i do prvog buđenja zna probuditi i onda stenje, izvija se, izbacuje dudu... Negdje sam pročitala da dijete ne valja natrpat prije spavanja, jer da će se garantirano buditi, a ja sam mu davala rižolino. Sada pije samo bočicu navečer.
Sa starijim smo imali cirkus 2 godine! Nisam 2 god spavala, a bio je dojeno dijete. Nadala sam se da će ovaj spavati noć s obzirom da je na bočici,ali jok. Nekad imam osjećaj da je do nas, jer mi se čini nemoguće da rodim dva ista noćna čudovišta. :/
Sa starijim nije apsolutno ništa pomagalo i noću bi bio budan satima. Tek kad smo ga sa 2 godine prebacili u njegovu sobu, počeo je spavati. Očito smo mu mi smetali. Za novog nemam sobu :)
Sad ni muž ni ja nemamo više snage da opet prolazimo sve ispočetka, tako da se nadam da će se situacija promijeniti.
ivanahumpalot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 28 lis 2012, 19:57

to je skok. I dovoljno je navecer dati dva puta za redom flasicu u manjem vremenskom razmaku nego sto trazi.
Ovaj od 5 mjeseci blizi se dohrani koja pocinje sa 6 mjeseci, ali pises da si davala rizolino. Koji je kalorijski sigurno jaci od samog mlijeka, pa ne kuzim zasto sad mislis da nije gladan. I nije tocno da se dijete ne smiej natrpavati priej spavanja. Sito dijete, dulji san. Kod odraslih koji jedu to sto jedu nije pametnio spavati s punim trbuhom, ali nekako sumnjam da bebi dajes cevape s lukom i zalijes pivom.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la ivanahumpalot » 29 lis 2012, 09:54

Moj je zaključak bio da se isto budi svejedno dala mu ja rižine pahuljice ili samo mlijeko. Čak nam je dr rekla da mu zadnju bočicu navečer damo veću količinu. Opet se isto budio i izvijao i grčio. Ne znam više šta bi. Noćas nisam ništa spavala. Samo je stenjao, okretao se, plakao, iako je pojeo i podrignuo. Već mi je puna kapa, jer se od onog prvog još nisam oporavila. :gaah
ivanahumpalot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamac2012 » 21 pro 2012, 09:57

Ivana jel kaj krenulo na bolje?
Moja povremeno papa po noci...u biti i dalje se skoro svaku noc budi oko 12 pa onda mogu birat hocu li ju odma nahranit pa ce zacas zaspat ili cu prvo pukusat uspavat bez hranjenja pa se to najcesce svodi na sat vrememna natezanja nakon cega ju opet na kraju nahranim ili cudom zaspi ako uspijem zakamuflirat vodom
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la majuska » 27 ožu 2013, 14:16

mamac, ivana... sto je na kraju bilo, jel se sto poboljsalo? :kino

Pitam jer ja imam curicu od 4 mj i isto mi se tako budi po noci, zapravo jos i cesce nego vasi, pa me zanima kako je sve zavrsilo (ako je zavrsilo)

Do prije mjesec dana sam ju dojila po noci, i tako mi se budila svaka 2 sata, pa si mislim da joj je ostala ta navika jos i sad. Inace kad god se probudi tokom noci ja pomislim da je gladns :ajme i da ce puno pojest, napravim joj 170 ml, ona pijede 30, :shock nekad ni toliko. :gaah Nekad joj je dovoljno da ju uzmem i smiri se. I onda ju drzim u rukama, kunjam s njom i gledam u punu bocu mlijeka koju cu opet bacit... :lebdi :gaah
slika
majuska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanahumpalot » 03 tra 2013, 22:22

Sorry što nisam ništa odgovorila, totalno sam zaboravila na ovaj post. Situacija je ovakva: Mali ima 10 mjeseci, sa 8 mj. sam jednostavno jednu večer poludila nakon šta se već nakon pola sata počeo buditi i izvoditi cirkus i pustila sam ga da plače. Par dana je bilo napeto, ali se situacija u svakom slučaju poboljšala. Tu noć više nije bilo ni bočice, ni čaja, ni vode...ničega! Nije ni sad neki ludi spavač, al zna odrapiti i cijelu noć. Problem je šta je uvik nešto. Nos, kašalj...pa ga ne mogu baš pustit takvog da plače, ali ga više ne dižem i ne nosam. Onaj stariji ima 3 godine i skriči svaku noć od Nove Godine otkako smo mu ukinuli dudu. Onda muž ide kod njega u krevet i tako...veselo... Po danu su to djeca za poželjet! Takvih bi čovjek mogao imati 10. A po noći...čudovišta! :conf
ivanahumpalot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la majuska » 04 tra 2013, 08:37

Znaci, ipak se situacija bar malo popravila...

M je jos mala da ju ostavim preko noci bez obroka, ali i dalje minemirno spava, stalno se izvija i okrece, tak kotvoj sto si opisala.

A valjda su to takva djeca, valjda ce se smirit jednog dana (noci) :mrgreen

A tvom malom za odbikavanje od dude :hug :grligrli
slika
majuska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanahumpalot » 04 tra 2013, 21:32

Da, mala je. Joj, ne znam što bi ti rekla. Ja sam stalno tražila neke razloge tipa...vruće mu je, ne voli vreću, ne paše mu ova piđama, al nema to veze. Uvik je nešto. Kad izume lijek koji se može dati djeci da spavaju, rodit ću ih još dvoje. :) Za sad :bigno
ivanahumpalot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la majuska » 06 tra 2013, 09:27

Ljek za spavanje :hahaha

Sto si napravila s onim izvijanjem, M se izvije tak da (da ju ne uzmem) mislim da bi glavom dotakla stopala :shock
slika
majuska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanahumpalot » 30 tra 2013, 11:48

Ništa, prestalo je. Faza! :gaah Živim u fazama!
Zamisli, daš neki sirupić i spavaju, a ne škodi organizmu :joy
ivanahumpalot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.