Sada je: 01 svi 2026, 06:14.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

kittyilevin je napisao/la:na početku sam miksala (jer nije htjela jesti drobljeno vilicom), mislila sam da će doći samo od sebe, nudila sam joj pritom komadiće narezane hrane, kao i rižine krekere i koriscu kruha. no dok kod druge djece prijelaz na krutu hranu i druge tipove hrane ide, čini mi se, spontano i lakše, kod nas je stalo. ali bukvalno stalo. i nikako da krene.i ja se jako loše zbog toga osjećam jer ne vidim kraja.
kittyilevin je napisao/la:danas je ipak bilo malo bolje,

olja2208 je napisao/la:pa možda onda budeš imala problem sa prihvatanjem voće, kao lara

nevenera je napisao/la:želi reći - nisi ništa kitty pogriješila, prilagodila si se djetetu i njegovim potrebama

ne ide ta tekstura ili neće ga zbog okusa, npr. sa jogurtom.kittyilevin je napisao/la:proso je čudno jedno, zaista, no zasad nam ne ide
jela skoro isto kao i jučer (opet kuhala pileći batak s blitvom i krumpirom), osim što za doručak nije jela žutanjak. nije htjela okusiti komadiće (mrkva, grašak) i nije htjela jesti povrće i meso bez jogurta na žličici, ali je bilo dobro, pojela je dosta, s obzirom na svoje nevelike količine. držite fige da se izvlačimo iz krize i da će stvari krenuti na bolje, da je najgore iza nas.... 

dakle, moje dijete je samo jako izbirljivo.
i planiram unajmiti drugu tetu čuvalicu (s ovom si mala niej baš kliknula, čini mi se), ona ima iskustva sa slabim jelcima... 

toliko o promijeni kombinacija...
sutra ću joj raditi nešto s rižom, ona uglavnom prolazi (iako mora biti smiksana da se ništa ne osjeti
)

jao, to će trajati s njom...
ne znam na koji način da unese potrebne vitamine i minerale.
uskoro slavim tri mjeseca njezina štrajka ne-voćne i ne-jogurtaste hrane. i negdje 6 mjeseci pokušaja da pojede nešto u komadićima. ne nazire se kraj.

totalno vas kužim -s tim brojanjem grama i sjedenjem za stolom sat vremena, a na koncu dijete ništa ne pojede. ili s nedobijanjem kila... moja je mala s 13 mj. imala 8400 g (doduše, nakon dana-dva viroze, ali svejedno). 

nudimo mi njoj da jede sama, no neće. odnosno, pika vilicom i hrani nas (MM i mene ili baku i djeda, svejedno, sve samo ne sebe).
) u zadnjih par dana uopće ne traži mlijeko ranije ujutro, dam joj tek nakon što se probudi (ili mene uhvati panika, kao, dijete nije ništa okusilo od 9 navečer, pa joj dam dok još spava, oko pola 8 ujutro). dokad se daje mlijeko djetetu kao regularni obrok, a ne u čaši uz, recimo, kruh s namazom ili sl.

Hajdi je napisao/la:KTu grešku sam napravila samo s prvim djetetom koje se nalijevalo iz bočice pa nije htjelo jesti drugu hranu.

a onda ću joj pokušati izbaciti / smanjiti mlijeko (ionako u posljednje vrijeme ni navečer ne popije puno, a ni ujutro nije nužno - prije bih joj davala rano ujutro, oko 5-6, time bih dobila još par sati sna, sada sama odspava dulje). 

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.