Postao/la Ta » 10 svi 2005, 04:40
Evo i mog iskustva sa poroda.<
>Malo podataka: Ema, rodjena u petak 19.09. u 06:53 am u Lenox Hill bolnici u New Yorku<
><
>Dakle, otprije je odluceno (doktorica i ja) da nikako nesmijemo ici preko termina (koji je bio 24.09.) jer je dijete vec i ovako veliko i da cak razmisljam o iniciranju poroda par dana prije.<
>I desilo se da sam isla na pregled u srijedu, 17.09. i ona je rekla da sam otvorena 2 cm i da misli da bi mi mogla voda puknut nocas a ako ne da ce mi je ona probiti u cetvrtak jer da vec osjeti djetetu glavicu i tako to. Te noci se nije nsita desilo pa mi je u cetvrtak oko 13:00 probusila vodu, nije<
>nista bolilo, nazvala je bolnicu i rekla da stizem. Sjeli smo u taksi (smjesno, ali sto puta bolje i
ze nego vlastiti auto u New Yorku) i otisli do bolnice gdje su me smjestili u sobu, prikopcali na infuziju i penicilin (zbog neke bakterije koju imam u sebi, zaboravila sam kako se zove, uglavnom, meni ne skodi, ali moze nastetiti djetetu kada izlazi kroz kanal) i pocelo je cekanje. Soba mi je bila super, kao hotelska, cijelo vrijeme si<
>u njoj, cekas porod i sam se porod u njoj odrzava, samnom su cijelo vrijeme bili mama i muz i nista, lezis, gledas televiziju i odradjujes trudove.<
>Nakon dva sata je dosla i doktorica (super mi je bilo sto me porodila moja ginekologica u koju vec imas povjerenja i sve) i prikopcali su me na Pitocin - drip. Oko 23:30 nakon trudova i svega sto treba nisam se bila otvorila vise od 3 i pol cm pa su mi dali epiduralnu na cemu sam bila zahvalna Bogu i do
im ljudima koji izmislise drogu jer odonda je sve bilo kao san. Trudove nisam ni osjetila samo sam fino spavala kroz cijelu noc<
>(kateter me odusevio, posto inace puno piskim, ja bi jednog i kuci ) ali kad me je doktorica pregledala u 06:00 ujutro rekla je da se unatoc trudovima nisam nista vise otvorila, da osjeti djetetovu glavu i da cemo morati na carski rez. Posto sam se ja otprije pripremila na tu mogucnost i znam da je to ovdje prilicno rutinski jedva sam cekala da krene, jer sam nekako u sebi od pocetka znala da cu je roditi na carski i gotovo. O
ijali<
>su mi gornji dio pipice, dali jacu anesteziju pod kojom uopce nisam mogla mrdati noge i u 06:30 su me otpeljali u operacijsku salu i 20 minuta poslije Ema je bila vani. Muz je bio samnom cijelo vrijeme operacije i on ju je prvi primio u ruke , ali sam bila tako sretna da je sve kako treba. Nista zivo me nije bolilo, ali sam sve nekako sjetila u gornjem dijelu trbuha, ono, kako ti kopaju unutra. Jedino sto sam zapamtila je da mi je bilo ful zima i da sam se sva tresla i to je to. U 07:30 sam bila van sale i prikopcana na aparate jos 2-3 sata i nakon toga su me premjestili u sobu.<
>Sve u svemu, Ema je rodjena sa 3,7 kg i 52 cm.<
>Neznam kako bi mi bilo na normalnom porodu, ali sa carskim sa zadovoljna, iako znam da je operacija i sve, bilo mi je super, jos da se moglo u
zati onih par prvih sati cekanja i trudova bez epidurale, bilo bi jos bolje. Jedini bed mi je bio sto sam u bolnici ostala punih 5 dana, a ne 2,3 kao sto bi poslije normalnog poroda.<
><
><
>Puno pozdrava svima!<
> <i></i>