Ovo je nastavak topica "II porod, sto me ocekuje"<
><
>SAd je proslo dvadesetak dana od poroda, pa evo izvjesca.<
><
>Sve je proslo punoo, punoo lakse nego prvi put (i porod i oporavak)<
><
><
>Dakle, prekoracila sam termin 4 dana kao i prvi put. Definitivno mogu reci da ja nemam "klasicne" trudove koji se pojacavaju i ritmicno ponavljaju. Dva dana prije poroda je otisao sluzavi cep, bolilo me u krizima, tesko sam hodala, mjehur me siskao tako da sam mokrila svakih pola sata i cesce. U petak 10.10. poslije rucka me ledja pocinju jako boljeti, pojavi se poneki trud, ali bez pravilnosti, tako da ih smatram laznim. Negdje oko 19 sati dodju nam u goste ana21, Filip i Dinko. Filip i Iva se igraju, odrasli razgovaraju, a ja visim na WC. Kazem ja Ani nek oni idu doma jer ja mislim da je porod blizu. Legnem, kao da se stvari slire, ali bol u kruzima sve jaci. Jos da dodam da mi se u zadnjih dana pojavio pomalo krvavi iscjedak. To je bila pojava i kod prvog poroda pa se ne
inem.<
>Tako oko 20 sati krenemo mi (muz, Iva koja place jer kuzi da se nesto dogadja i naravno ja) u Petrovu. Udjem u radjaonicu oko 20,30 otvorena 6 cm, o
iju me, klistir ne daju jer je porod jako blizu <
>Legnem na onaj stol, pojavi se 2-3 truda i konstantni bol u krzima i nakon 1,5 sat, tj. tocno u 22 rodim Martu. Dakle, posto nema trudova i nagona na tistanje, stisnjem zube i kazem sebi idemo tiskati i tiskam "na suho". Pocne mi pucati sav od prosle eopiziotomije, ali ne dam se ja. Stisnem jos dva puta, nije nimalo lako, jer nemam trudova pa se moram prisiliti na to, ali znam da je bebi u porodjanom kanalu jos teze, pa dajem sve od sebe.<
>Recnuli su me da ne pucam dalje, ali sad je sav mila majka u odnosu na prosli, tako da sam vec drugi dan mogla sjediti (prosli put ni nakon mjesec dana nije bilo bezbolno).<
><
>Eto, kad smo posli u radjaonicu mislila sam da ce me vratiti, da sam samo panicar i ko zna kad cu roditi. Ispalo je da sam krenula na vrijeme. <
><
>Zakljucak, drugi porod (ukljucujuci i babinje, probleme s dojenjem i ostalo) je puno laksi nego prvi __________________<
><
>Iva 16.3.2002.<
>Marta 10.10.2003.<i></i>