Postao/la tina30 » 11 tra 2005, 16:46
konačno je došlo na red da i ja napišem koju riječ o svom porodu.<
><
>dakle, porod mi je bio SUPER. <
>na dogovorenom pregledu blizu dana termina procijenjena je tezina od preko 3,5 kg, ali ja sam imala osjećaj da je beba puno veća, a najveća želja mi je bila da rodim bez epiziotomije. tako se pronašlo rješenje da induciramo porod. kada? sutra? može.<
>i tako sam idući dan došla u 15 do 7 na SD, obavila klistir (
ijanje su prihvatili domaći rad MM-a) i u 9 dobila drip, a oko 10 epiduralnu (ne zato jer je jako bolilo, zaista nije - nego zato da budem 100% ziher da neću htjeti u
zati porod i odustati od NE EPIZIOTOMIJA). jako sam se
zo otvarala i u 12.05 rodila sina od 4.150, 52 cm.<
><
>svi ljudi u rađaoni su bili fantastični. sam porod je vodila specijalizantica Alenka, a bio je prisutan i dr. Hafner - ako ovo slučajno čitaju, još jednom im PUNO PUNO PUNO HVALA, zaista su bili super kao i g. Zvonku koji mi je dao epiduralnu i svim babicama koje su me obilazile i pružale mi podršku za vrijeme cijelog poroda. <
>na porodu je bio i MM, on je isto bio odličan.<
><
>pukla sam samo mrvicu, jedan šav. oporavak je bio rapidan, pogotovo u odnosu na prvi porod kad sam bila loše sašivena (prečvrsto stegnuti šavovi) i 3 tjedna uopće nisam mogla iz kreveta, non stop sam imala bolove kao neku vrstu trudova.<
><
>epiduralna je super stvar, sad sam 2 puta rodila na taj način i nisam imala nikakvih problema s tiskanjem, glavoboljom ili sličnim što se pripisuje epiduralnoj. <
><
>dojenje je isto uspješno (ovaj put), uz male probleme u startu, ali i to smo izgleda prevladali.<
>sretno svima koji će uskoro roditi!!! <
><
>pozdrav,<
>Grigorova i Striborova mama <i></i>