Sada je: 13 srp 2026, 07:31.

VAGINALNI POROD NAKON CARSKOG REZA???

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

KAKO RIZIČNO???

PostPostao/la jadro » 31 srp 2005, 01:08

Kako to Ameri misle rizično?Što je tu rizično?Negdje sam na forumu pročitala da je rizik od pucanja maternice nakon carskog reza smanjen na minimum i da je postotak isti kao i kod žena koje su rodile vaginalno!Jedino što u tim slučajevima kod drugog poroda ne dobiješ ništa protiv bolova da možeš osjetiti u slučaju da nešto popusti!No oni tvrde da su šanse male jer se rez izvodi vrlo nisko,a maternica se na tom mjestu ne širi toliko puno(meni je rez skroz kod stidne kosti u dlakama)!Osim toga ovom pretragom na koju sam ja išla se vrlo lako može utvrditi koliko se maternica stanjila(to se radi i pred kraj trudnoće) na mjestu reza i je li rizično ići na vaginalni porod!Ako se stanjila na odprilike 2-3mm onda ideš opet na carski!Tako je bar meni moj ginekolog rekao! <i></i>
jadro
Samo sam naišla
Samo sam naišla

DIZANJE!!!

PostPostao/la jadro » 31 srp 2005, 01:18

Kod nas si dva dana na intenzivnoj njezi i cijela ta dva dana ne jedeš već si priključen na infuziju!Osim toga ja sam još imala i dren u rani i kateter u mokraćovodu sve te dane!Da sam htjela maknuti NEMA ŠANSE!!!Treći dan poslijepodne(nije bilo mjesta do tada) sam premještena na postintenzivnu,ali meni je zbog anemije(spomenuh je)bilo užasno loše!Zadnja granica teške anemije je hemoglobin 65,a ja sam imala 68(ispod 65 si valjda u mrtav jer je zadnja granica normale 120)!I nije da nisam pitala sestre što je sa djetetom.To je bilo zadnju noć i ja sam otišla u njihovu ambulantu,ali su me one ismijale!Toliko o moralu i etici! <i></i>
jadro
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: DIZANJE!!!

PostPostao/la mamabake » 01 kol 2005, 08:48

cure i ja se nisam mogla maknuti poslije carskog,isto sam imala kateter (nisam ni primijetila da ga imam dok nije došla sestra da me digne iz kreveta da malo prohodam,samo sam jedan korak napravila i nisam mogla više od bolova),nisam jela ništa 2 dana (samo su mi davali infuziju),treći dan sam dobila samo šolju čaja,četvrti dan sam mogla jesti malo supe i petit keks.<
>kad sam došla kući teško sam se oporavila,trebalo mi je 5 minuta samo da ustanem i sjednem (gušilo me j enisam mogla disati),dizali su me iz kreveta,kupali,nisam mogla ni sjediti.<
>stvarno težak oporavak,a rez mi je dole nisko u dlakama i skoro se ne primijeti smanjio se je do
o.sada me na svaku promjenu vremena užasno boli ili svrbi,kako kad.<
><
>Bakir 11.03.2003. <i></i>
mamabake
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: DIZANJE!!!

PostPostao/la Kristina4 » 01 kol 2005, 09:50

Mamabake i ostale iz BiH , tako je to valjda kod nas - i kod mene je bilo isto. Bebe su inace donosili na podoje ostalim zenama, ali moji blizancici zbog prijeveremnog poroda su bili na neonatologiji u drugoj bolnici, pa sam ih vidjela nakon 5 dana kada me MM odvezao. Tako da smo tek nakon tjedan dana bili skupa kod kuce. <i></i>
Kristina4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: VAGINALNI POROD NAKON CARSKOG REZA???

PostPostao/la dancika » 01 kol 2005, 22:37

prvi porod je bio carski zbog zadaka, drugi porog vaginalni.<
><
>Osim sto je bilo bolno, drugo je sve proslo ok. Odmah nakon poroda te ful uspavaju da ti pregledaju maternicu i rez i carskog.<
><
>posto je trudnoca bila ok i beba nije bila velika i sve je vise manje bilo ok, ja isla na carski.<
><
>Istina bila sam priprmljena na moguci carski tj. napravila sam sve potrebne pretrage ako bi se slucano kaj zakompliciralo, npr. beba se nago okrene u neodogovarajuci polozaj ......<
><
>Doc je bio super i mi smo to obavili bez vecih problema.<
><
>Jedino sam bila malo pod vecom kontrolom.<
><
>eto, moze se nakon carskog ici na vaginalni........ Bomboncic<
><i></i>
dancika
Samo sam naišla
Samo sam naišla

ZADAK!!!

PostPostao/la jadro » 02 kol 2005, 01:15

Položaj zatkom je vjerojatno jedina indikacija za carski za koju je gotovo sigurno da se neće ponoviti.No kada se ne otvaraš kao ja ili si uzak kao neke cure na forumu,a beba je okrenuta normalno, onda postoji vrlo velika vjerojatnost da ti se carski ponovno desi!Ako ti se beba i u drugoj trudnoći okrene na zadak onda si stvarno zle sreće,no ja se bojim da moji trudovi ne bi bili opet nepravilni i da se ne bih ponovno napatila sa otvaranjem!Isto tako cure koje su uske nažalost nikada neće biti šire i razumljivo je da prijeti ponovni carski.Neke žene rađaju vrlo veliku djecu(gigante,oko 5 kg) njima isto tako prijeti ponovni carski.Eh,da je bar prvi porod bio zadak... <i></i>
jadro
Samo sam naišla
Samo sam naišla

HRVATSKA!!!

PostPostao/la jadro » 02 kol 2005, 01:26

Kristina4 ja sam iz Hrvatske,a vidiš i kod nas je isto šok-soba,infuzija,kateter,dren i čaj-3 dana(0,1 i 2),a onda tek postintenzivna! <i></i>
jadro
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: KAKO RIZIČNO???

PostPostao/la Natasa36 » 02 kol 2005, 11:34

Samo kratko: moj prvi porod je bio vaginalni, razmjerno kratak (kojih 5 sati) i super.<
>Drugi, velika beba (mislili su da ima oko 4,5 kg a Martin se rodio sa 5070 i 54 cm), sa 40+3 tj. ni traga trudovima i ravno na carski. I svejedno je bilo asfiksije, ali srećom, sve je završilo super.<
>I pri otpustu su mi rekli da eventualni sljedeći porod (rodila uskoro ću imati 39, pa to baš nije vjerojatno, ali nikad se ne zna) mora biti carskim rezom, ali se ne sjećam više zašto.<
><
>I samo za kraj: meni je vaginalni porod bio majka, od carskog je meni ostao PTSP... Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

Zašto ne carski?

PostPostao/la jadro » 03 kol 2005, 01:08

Mene u stvari nije strah carskog reza!Meni se samo ne ostaje u bolnici 7-8 dana jer mi muž ne može toliko dugo čuvati drugo dijete,a nema tko drugi!A i ja sam zadnji put prolupala u bolnici!Mene je samo užasno strah da se ne bih opet napatila ko budala,a onda završila na carskom!Carski meni nije takva tragedija!Oporavila sam se čim sam stigla doma!Mislim,hodala sam ja već drugi dan još na intenzivnoj do tuša i nazad!Treći dan sam već sišla u dvorište bolnice,teško,ali ipak jesam!Malo sam nosila steznik pa nisam osjećala bolove u rezu!Steznik zaista puno pomaže,a može se kupiti po
ojevima u trgovinama sa ortopedskim pomagalima(ako netko treba)!Nakon mjesec dana sam počela nositi mider-gaće zato mi trbuh nije ostao visiti!I one se mogu kupiti u istim trgovinama,a super su(one sa zatvaračem)!Što se tiče reza ni on me ne boli na promjenu vremena otkad radim vježbe za gornje i donje trbušne mišiće! <i></i>
jadro
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Zašto ne carski?

PostPostao/la Alfa Female » 04 ruj 2005, 00:34

<
> <b>jadro</b> evo ti moje iskustvo iz Merkura:<
>Rodila sam na carski iz istog razloga kao i ti - sporo sam se otvarala, pa se moj Filip nakon 12 sati muke s trudovima i silnim pregledima jadan pokakao i to je bilo to.<
>U Merkuru ti bebe donose na intenzivnu samo 2 puta dnevno da ih vidiš i daš im pusu, nedaju ti da držiš bebu , a kamoli da podojiš. Tamo si 2 dana, a onda ideš na babinjače, gdje napokon dobivaš bebu i gdje imaš 24h rooming in. Ako je sve u redu ideš doma nakon 3 dana.<
>Moj sljedeći porod bit će sigurno carski rez, ne pada mi na pamet pokušavati roditi vaginalno i riskirati da beba i ja ponovo prođemo kroz ovo kroz što smo prošli Filip i ja.<
><
><
>FILIP 15.05.05. <i></i>
Alfa Female
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jadro » 22 ruj 2005, 02:36

Kako misliš pokakao?E,da, i što se tiče Merkura.Tamo bar dobiješ bebača nakon 2 dana,a u Petrovoj doživiš ovo što sam ja opisala!Bebe prva dva dana niti ne kuže baš puno,ali moja mala se već zadnje dane toliko vezala uz mene da je plakaa k'o luda kad su je odvodili!To što te drže na intenzivnoj dva dana mi je jasno jer to je ipak operacija pa to tako nažalost mora biti!Ja bih ipak probala normalno roditi zbog drugog djeteta koje nema tko čuvati jer muž radi!!!A i jako sam vezana uz nju pa će mi biti teško!!! <i></i>
jadro
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Alfa Female » 22 ruj 2005, 23:46

<
> <
>Amnioskopija prije poroda pokazala je mliječnu plodnu vodu, a kada mi je doc probušio vodenjak (nakon jakih trudova i nekoliko divljačkih pregleda) voda je bila mekonijska - tako mislim pokakao.<
>Nije meni bio problem biti 2 dana na intenzivnoj nego mj je bio problem što mi nisu dali da primim Filipa, a kamoli da ga podojim.<
>A što se sljedećeg poroda tiče, možda bih i skupila hra
osti pokušati roditi vaginalno kada bi to bilo u nekoj drugoj državi, nekoj normalnoj bolnici, s nekim normalnim osobljem, dakle u nekim normalnim uvjetima. <i></i>
Alfa Female
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jadro » 23 ruj 2005, 04:05

Nisu ti ga dali dojiti????Kako je to moguće?Pa ja ću se buniti do neba ako nešto takvo pokušaju !!!U Petrovoj sam dobila dijete na dojenje čim je mlijeko stiglo!E sad se nemrem sjetiti jel to bio nulti(dan poroda)ili prvii!Ma znaš kaj i to tvoje iskustvo mi se nekako čini bolje nego ovo u Petrovoj!Dva dana nekako izdržiš,a onda dobiš bebača za stalno !Meni je ovo malo ju imam pa malo ne bilo strava,a i njoj isto!!! <i></i>
jadro
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.