Sada je: 03 svi 2026, 03:04.
Moderator/ica: nadicab

svim vježbačima

. Okret leđa-trbuh još uvijek nije izveo sam, ali ga je sve lakše okrenuti. Došli smo do toga da mu ja okrenem samo jednu nogu, a on -kad je dobre volje-sve drugo odradi sam. Hvatanje igračaka nam isto ide mnogo bolje i sad svaka igračka bez greške pronalazi put do usta.
svim vježbačima. I njihovim mamama, naravno!

a valjda kako kad ga je pitala nije reagirao rekla je da je to do sluha, ili vida. po meni do sluha nije, mislim da čuje dobro. što se vida tiče, ne znam. i mm i ja imamo naočaleDenny je napisao/la:A šta je s vidom??

vi idete na Goljak po vježbice? gdje ćete ići kod neuropedijatra i zašto vas šalju na EEG? 

nevenera je napisao/la:damjan je prohodao, bar mislim![]()
bravo za Damjana

Idući put nosim kameru- već sam pitala smijem li snimati jer mi je teško ovako sve popamtiti. Malo sam mutava, valjda...
Kad smo krenuli na vježbe skinula sam mu pp jer njega baš dosta koče u kretanju. On je dosta sitne građe (iako ima preko 6 kg, još uvijek su nam najbolje pelene do 5 kg) i kad sam stavila plastične pelene, odmah se vidjelo da se slobodnije kreće. Nogice su mu odmah "živnule". U rodinoj nježnoj pusi za novorođenče je isto bilo ok, ali te nam pelene ne mogu izdržati niti jedno ozbiljno zapišavanje, a ako stavim uložak, opet su preširoke.
Jako mi je žao zbog toga, ali moram napraviti ono što je za N. u ovoj situaciji najbolje. Koliko mi god to teško palo.

nevenera je napisao/la:najvažnije je dijete i njegov napredak.
djeca nose pelene i iza godine, kad se sve rješi, prohoda može bit u platnenima do druge, treće godine, nek je svo zlo u plastici
on vježba Bobatha, nešto sam čitala da je Vojta još gori. 

termine po sad vremena, a onda sam još lovila onako po 20 minuta ili pola sata pa odradila samo ruke ili trbušnjake ili što je već bilo aktualno.alexandra je napisao/la:nemoj popustit jer se dere, dere se samo da ti popustiš

alexandra je napisao/la:publika je kod mene imala najstroža pravila: možete uć, sjedit i šutit te nakon toga ne komentirat. inače je slijedila trajna zabrana
tako ću sad i ja uvest, dosta mi je komentiranja i prijekih pogleda.alexandra je napisao/la:e, moguće je da ima lagani muskulfiber, to da, možeš na 2-3 dana malkice opustit ritam pa ga onda vratit. da se odmori.

jer smo tačkali do iznemoglosti. i to nisam ja skužila, kako sam je svaki dan gledala, nego ostali 
wow, to mi tako fascinantno da tako male bebe i djeca mogu imati mišiće a svi znamo kolko se za njih trebaš preznojit i naradit. ali dobro bebe vježbači se i bogme i narade

Lorena82 je napisao/la:čekaj matimokoš sad vi uopće nećete dobiti nikakve vježbe?![]()
ja mislim da se babyhandling mora primjenjivati i na bebama koje nemaju motoričke probleme a naravno da je za vježbače neophodno. ali nekako mi čudno da neće biti vježbi.
Ono što smo radili u Bjelovaru je bilo mnogo 'konkretnije'- znala sam koliko puta otprilike trebamo izvesti okret, koliko minuta otprilike trebamo provesti u bočnom položaju itd. Ovdje nemam pojma ni što ni kako ni koliko puta. A bila sam previše koncentrirana da zapamtim pokrete da bih išta pitala. MM je bio s nama kod tete vježbalice i tamo je ponosno izjavio da je mnogo toga upamtio. Ali kad je navečer došao kući s posla ispostavilo se da ima još manje pojma od mene što bi učinio s bebom da je 'posloži' u ispravan položaj i ispravnu kretnju. Glavno da je on frajer.
Nadam se da ćemo u sljedeća tri tjedna bolje savladati sve to. Bit ćemo još tri puta s tetom vježbalicom do 1. 7. pa ćemo vidjeti.
A koliko sam shvatila, kod vas vježbača je stroži princip? Nastavljate vježbati bez obzira na dreku? Nije mi baš jasno zašto se pristup toliko razlikuje ako je sve po Bobathu? Zaboli me glava od tolikih pitanja...
Izludit ću sama sa sobom od muke do utorka....

sve je to normalno, ti samo dođi i izjadaj se. i mene dosta puta ulovi šiza i onda gledam samo loše stvari a napredak zanemarujem. dobro je ostati realan ali stalno težiti višim ciljevima. to mi je sad moto

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.