Postao/la Trudna mama » 13 kol 2001, 08:49
Prošli tjedan sam se prvi put susrela s ovim stranicama, i ne odvajam se od foruma. Sve pohvale, i od sada Vas redovno pratim. Nadalje, nakon što sam napisala svoje iskustvo s splitskim rodilištem, pročitala sam da je već bila rasprava na tu temu i da su mnogi prošli puno gore nego ja. Zar nije vrijeme da toj neljudskosti dođe kraj? Možda nema uvjeta za tate na porodu, niti da bebe budu s majkama, ali koji su to uvjeti potrebni za ljudskost i suosjećajnost? Moja priča je još duža, onaj dio koji sam opisala vezan je samo za porod, a bilo je tu još nekih šokova, kao onaj kad je pedijatrica nakon pregleda moje curice, provirila na vrata i rekla da nemože kući i....zatvorila vrata!!! Bez objašnjenja što joj je, zašto ne može kući! Toliko sam se prestrašila, tražila pedijatricu po hodnicima, nekoga tko će mi reći što je s djetetom. Nećete vjerovati, čistačica mi je pomogla i s kartona u dječijoj sobi pročitala da je Antei povišen bilirubin. Pročitala sam priču RL mame i sve je upravo onako kako je pisala, čak i gore; gledaš dijete preko prozora kako plače i kad zamoliš da ti je donesu dobiješ odgovor: Što ste Vi različiti od ostalih, zna se vrijeme kada bebe dolaze na dojenje. A upute kako dojit, možete dobiti od neke rodilje koja ima iskustva, ako imate sreću da takva bude s vama u sobi. O higijeni, zelenim krpama između nogu i neugodnim vizitama doktora u čijoj pratnji je 10-tak studenata neću ni govoriti. Samo želim da se promjeni način ponašanja. Jer i grozni uvjeti (za čiju promjenu je potreban novac i vrijeme) bi bili podnošljiviji da je osoblje ljubaznije i humanije...Ona ideja da se horor iskustva pošalju ministarstvu i ravnatelju bolnice je odlična, no mislim da je potrebno još više da se nešto promjeni. Ali što i kako? Pomozite nam idejama i prijedlozima, sigurna sam da se nešto može učiniti...i sretna sam što postoje ove stranice gdje možeš naći podršku i razumjevanje. Samo naprijed <i></i>