Kako perem ove totsice, mislim na prvo pranje? Isto namakati 24 sata prije?
I stigla mi disana lanolizirana. Mora li bit ljepljivo iznutra?
i da kad se opere odmah se mokra lanolizira?

Sada je: 18 tra 2026, 15:12.
Moderator/ica: nevenera

nevenera je napisao/la:lanoliziram izvani samo
Kolberg je napisao/la:vunene ne moraju se ljepiti

Storchenkinder koji imam nikako ne uspijevam lanolizirati i ne znam u čemu je kvaka. Uspjela sam lanolizirati jedan mali vuneni cover kiwiepie bez problema, ali dalje od njega nikako. 
nevenera je napisao/la:probaj lanolizirati više puta
ja sam nekad znala zeznuti. sad stavim dosta lanolina. da se baš otopi i onda stavim tako par sati.
Probat ću par puta zaredom pa ću javit kako je ispalo.
LANOLIZIRANJE:
Potrebna vam je lanolinska mast, ne krema, koju možete kupiti u svakoj ljekarni ili najobičnija mast za bradavice.
Postupak: u malo vruće vode potrebno je rastopiti lanolinsku mast (veličine lješnjaka) sa malo blagog baby šampona. Kad se lanolin rastopi dodati mlake vode i potopiti zaštitne vunene gaćice. Ostavite gaćice u otopini nekoliko sati. Lagano ocijedite gaćice, zamotajte u ručnik i istisnite višak vode. Staviti sušiti, ali izbjegavati izlaganje direktnom izvoru topline (radijator, sunce, sušilica). Pri svakom pranju potrebno je ponoviti postupak.
Lanoliziranje u mikrovalnoj:
Vunene se opere kao i inače. Pripremi se voda sa lanolinom (kao i obično) i u posudi se to stavi u mikrovalnu. Podgrije se 3x3minute i ostavi se u posudi dok se ne ohlade. Kad se ohlade onda se stavi na sušenje.
Postupak: u malo vruće vode potrebno je rastopiti lanolinsku mast (veličine lješnjaka) sa malo blagog baby šampona. Kad se lanolin rastopi dodati mlake vode i potopiti zaštitne vunene gaćice. Ostavite gaćice u otopini nekoliko sati. Lagano ocijedite gaćice, zamotajte u ručnik i istisnite višak vode.

Kolberg je napisao/la:a ček misliš na ovu koju sam ti poklonila? aaaaaa..ne to nisam uzimala..zna curiti sa strane kod veće djece..buš vidla

nevenera je napisao/la:stegni joj niže čičak, ne skroz visoko

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.