Nedavno (u četvrtak) sam imala problem - počelo mi se stanje pogoršavati (kašalj non-stop, opća malaksalost) i htjela sam to nekako zaustaviti i spriječiti pogoršanje pa sam zvala pulmologa kod kojeg se liječim. Liječnica nije radila ta dva dana, a druga me nije mogla primiti jer je imala svojih naručenih pacijenata pa me upućuju na hitnu. Meni, opet, nije baš tako loše da bih išla na hitnu pa nisam znala što bih i odlučila sam pričekati. Za vikend mi je bilo još gore, imala sam i jedan relativno gadan napadaj pa sam morala uzeti Ventolin, da bi mi nakon toga bilo nešto bolje.
U ponedjeljak opet zovem, ali kažu kako moja liječnica ide u mirovinu i prima jedino naručene pacijente te me upućuju na hitnu.
Nekako mi je bilo bezveze ići na hitnu (nisam baš sigurna u procjeni svog stanja) pa sam otišla mojoj liječnici opće prakse da se posavjetujem, a ona mi je prepisala Sumamed (kojeg sam pila prije tri tjedna jer sam imala streptokoknu upalu grla), tako da sam na kraju ipak otišla na hitnu (Jordanovac) i tamo su mi napravili kompletnu obradu.
Moj problem je slijedeći - što sad da radim u slučaju da mi se opet takva situacija ponovi? Ima li koji pulmolog kod kojeg se može doći, a da nisi prethodno naručen (budući moja uskoro odlazi u penziju, otišla bih k drugom liječniku) jer mi je suludo da mi liječnica opće prakse astmu liječi antibioticima??
(ispričavam se zbog dužine posta

(na koju sam testirana i nisam alergična, ali na koprivu nisam testirana), ali je to prošlo u par dana uz Aerius.
.