za grah kažu da je zimska hrana al ja sam bome ovaj iz konzerve neki dan zbrčkala nabrzaka
leća iz konzerve isto
pa danas rižoto s tikvicama, isto brzo gotovo
ostalo mi je pečene piletine pa sam je nasjeckala i napravila punu zdjelu salate-ubacila kiselog vrhnja, malo majoneze, malo kuhanog sitnijeg tijesta(može oni šubijotići ili nešto slično), malo kiselih krastavaca, luka nasitno, kukuruz, tko želi može i dva tri kuhana jaja ubaciti-hladno jelo , super paše
napravila sam i hummus da ga uvijek imamo za namazati kad ogladnimo, isto vrijedi i za paštetu od bakalara. općenito pašu ti hladni namazi
odlični su odresci tune-mi ih pečemo na gradelama, no mogu i na električnom roštilju na balkonu

, uz grčku salatu, super
ako nema klinaca(ili nam ostane mesa s gradela drugi dan)-onda si MM i ja napravimo punu zdjelu miješane salate u koju ubacimo kockice preprženog kruha i sve što imamo u frižideru utrpamo u tu zdjelu-zelenu salatu, pomidorice, krastavce, luk na ploškice, rotkvice, jedan dan sam ubacila i slanutak, plus maslinovo ulje i vinskog domaćeg octa plus čaša crnog-di ćeš bolje
slanutak (baš ga volimo)radimo i na salatu s lukom i bučinim uljem(prefino)
kolače radim jednostavne, samo složim:biskvit koliko toliko, pa npr šumsko voće s malo gustina(kuha se par minuta) i slatko vrhnje iz Lidla, neki dan sam stavila svježe jagode i učvrstila ih crvenim preljevom.biskvit se peče 20 minuta, ne ugrije se kuhinja
onda jedan voćni kup-na dno velike zdjele stave se prelomljene piškote, porpska se s malo ruma, pa se ubaci ananas iz konzerve, pa banane na ploške, pa npr jagode i na kraju se sve zalije sa tučenim slatkim vrhnjem(u koje se mogu umiješati dva žumanjka ali samo ako imate domaća jaja jer se ne obrađuje termički.to je ljeti ipak rizik pa bolje ne)..ali kupa je fantastična dušu dala za ljeto