ako treba, nek moderatorice spoje s nekim postojećim!dakle moja M ima 2 mjeseca. rođena je s 3030g, otpuštena s 2900, u mjesec dana dobila 650g i 4,5 cm (3550g ukupno), a danas s 2 mjeseca narasla još 3 cm i dobila 450g (4kg ravno). dakle drugi mjesec je malo dobila. pedijatrica kaže da dođemo na kontrolno vaganje za tjedan dana - dakle imamo tjedan dana da se podebljamo! a do tada kaže da se probam izdojit da vidimo popije li ona barem 1 dcl po podoju, tj. ima li toliko mlijeka. mlijeka ima dovoljno po meni, mislim da to nije problem ...
s obzirom da sam čitala i zwerkin i tinicin topic, većinu stvari sam već pohvatala, ali moguće da nešto radim krivo, a da ni ne kužim. tu vi uskačete
ona je inače jako dobra beba. ima barem 8 dobro popišanih pelena dnevno (noću se ne premotavamo tako da bi bilo i više), motorički je OK, živahna je, noću lijepo spava i ja je budim svaka 3 sata da doji. danju, obično ima dva dulja spavanja od 2-3 sata, ostalo je budna ili polubudna (na prsima) i bude zadovoljna - leži u babygymu ili u kolicima, maše rukicama i nogicama, ne traži puno bit na rukama (osim nekim danima naravno). ja je danju i kad spava znam stavit na prsa, ona posisa i spava dalje. jedino što nije redovito je kakanje - kad smo došli iz rodilišta prvo par dana nije kakala, ali onda se to ustabililo i kakala je jednom dnevno do nekih 7 tjedana, od onda rijetko. maksimum je bio 7 dana bez kakanj, a i sada evo 4 dana od zadnjeg kakanja (danas je doduše nešto malo kaknula, ali inače se ona iskaka onako pošteno). i to bez napora - zlatna kakica, rijetka, ali ne prerjetka, ma baš po PS-u, osim što je svakih 4 dana u prosjeku.
sad, kako da je podebljam ni sama ne znam jer ne znam šta da konkretno radim drugačije, osim da sve pomalo još poštimam i malo bolje pratim. pričala sam s Rodama, nekako sam odlučila nakon podoja izdajat još malo da potaknem više mlijeka da joj lakše ide - možda ona nekad zaspe na (.) jer prebrzo mlijeko ne ide jako. onda bi joj popodne kad bude nekad inače nekako najnervoznija dala i to da popije nakon podoja. i ono što moram uvest sad pod obavezno su kompresije koje nisam do sada uvijek radila. to znam da moram popravit.
što se tiče stavljanja na istu dojku više puta za redom, neve mi je dala dobru ideju kako to pratit i to u principu i radim. lakše je noću kad je uvijek prvo stavim na onu dojku od zadnji puta, pa tek onda na drugu, ali danju nekad bude situacija kad je dugo budna pa stalno sisa pa bude i na jednoj i na drugoj nekoliko puta, tako da zapravo nema pravila koja je sad tu bila zadnja?! to ne znam kak da riješim ... zaista ...
i eto, .. još mi je neve predložila da malo pratim naš životni stil, tj. koliko landramo okolo i koliko ja imam obaveza. to ću isto više pratit u sljedećim danima, iako zaista nastojim da izlasci budu kad ona spava, a i ako bude budna dojimo posvuda ako traži ...

ovisi što ti je noć, tj kad ti je "zaspala za noć". meni je damjan išao spavati za noć oko 22, pa sam od tad do jutra računala da je noćno dojenje. kasnije se to pomaklo na ranije ali prvih par mjeseci je bio budan do 22-23 zbog svojih nervoza. 

jer i inače kad je budna ja je stalno nudim, ali nije uvijek zainteresirana za sisat, čak ni ono da povuče par puta, ona kad neće - neće, to vrjedi i kad je budna, a posebno kad spava.