mm je na terenu ovaj tjedan. kad se vrati iseljavam se iz spavace sobe, pokusat cu ne reagirati na dozivanje kroz plac

Sada je: 01 svi 2026, 06:21.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

.

ne znam postoji li mogucnost da ga odviknem samo od tog nocnog nacicavanja, da mu ostavim dojenje za dan i navecer za uspavljivanje? mislim, moze li to tako ili moram prekinuti sve? hoce li njemu biti jasno da moze dobiti cicu danju, ali ne i nocu?
help
Kad sam ih uspjela odviknuti za uspavljivanje i od noćnog dojenja nisu više nikad ni tražili. 

Xmama njonji je napisao/la:Btw, svu u to vrijeme dostupnu literaturu o uspavljivanju bez suza i sl. sam pročitala al djaba mi...krenuli bi mi u to, čak i stigli do određenih rezultata, no svaki put bi i najmanja prehlada ili bolešćina drugoug tipa (a bilo ih je!) poremetilo sve... uglavnom, kod nas knjige nisu pomogle
Ukratko, nas je od noćnih buđenja spasio jedino MM, kod oboje djece, i uspavljivanje sa njim (navečer i po noći), bez mene u videokrugu, bilo jedini način da se otkače od cice po noći (ja u boravak, oni u sobi).

), ali sam JA kraće budna (puno kraće traje da joj dam dudu nego da je stavim na dojku i da doji, pa je onda vratim u kindač itd.)

), ja to dugo nisam mogla savladati, reagovala bih na svaki bebin pokret, skakala, podizala iz krevetica, morala sam uciti ignorisati te sumove, mislim, mama to ne moze nikad do kraja savladati (to mogu samo tate 
mamashnita od noje je napisao/la:mm ide na sluzbeni put sutra, vraca se u petak.
pokusat cu s njim, samo me frka vec unaprijed jer ne znam koliko cu moci slusati njegov plac i dozivanje mama

. Kroz dva mjeseca se ustalilo noćno spavanje što znači da nije bilo ni noćnog nacicavanja 
Stefanova_mama je napisao/la:za dnevna je pomagalo da budemo puno napolju (napolju kad su zabavljeni necim nisu tako cesto trazili, tad bih ponela i cvrstu hranu kao snack i nudila) i niposto da sednem besposlena u kuci na omiljena mesta za cicanje.
Liv Tyler je napisao/la:Stefanova_mama je napisao/la:za dnevna je pomagalo da budemo puno napolju (napolju kad su zabavljeni necim nisu tako cesto trazili, tad bih ponela i cvrstu hranu kao snack i nudila) i niposto da sednem besposlena u kuci na omiljena mesta za cicanje.
Za dan ovako i kod mene.
Stefanova_mama je napisao/la:Ne znam sta da napisem na temu nocnih nacicavanja, ja nisam umela ili nasla da uradim apsolutno nista protiv toga.
Bilo mi je zao da placu i svako slabasno usmeravanje s moje strane je brzo padalo u vodu.
Sa dve godine je spavanje cele noci kod obojice pocelo momentalno nakon sto su im izasle cetvorke i petice.
tako da je prestajanje bilo jos teze

ali uvijek je tu taj osjecaj da mu uskracujem nesto jako bitno, nesto sto mu treba. a znam da ne treba... 

Nikky je napisao/la:ono, odbijam od sebe, necemo imati odnos za 20 god., postat ce sociopat ili tako nesto...???

Da nek ga hitno skinem...

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.