Sada je: 08 ruj 2026, 14:09.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

moja mala ima 19 i pol mjeseci, na moru smo. u zadnjih tjedan dana govori "penana" (odnosno pelena) kada joj se piški. baš želi da joj skinem pelenu i ako je ne skinem, ljuti se. kada skinem, popiški se (na pod pred bazenom, na plažu ili na presvlaku). no neće u tutu - boji je se. (ovdje nemamo tutu s kojom se kod kuće bolje upoznala, MM će je donijeti krajem sljedećeg tjedna). kada kaka, kaže "kaki", ali ne pokazuje želju da je skinem i stavim na tutu. 

tako sam i ja mislila. zapravo ima par okidača kada baš jako traži da joj skinem pelenu, a to je kada joj se piški I kada smo blizu mora ili bazena (kada zna da je gola). ako se šećemo u kolicima ili je nečim zaigrana, popiški se u pelenu. tako da... treba joj još malo vremena.

nekakvo nepisano pravilo je skidanje nocne pelene nakon 10 suhih nocnih u kontinuitetu. Naravno, vi mozete probati i drugaciju shemu, al' kod nas se ovo zaista pokazalo istinitim.Treasure je napisao/la:Da skinem i za noc?

olja2208 je napisao/la:mariachi, samo polako, nikako nemojte od skidanja pelene i kad joj pobjegne od toga praviti issue, to je onda kontraproduktivno,
upiskila se, skidamo je, oslobadjamo tog neugodnog "mokrog", ali ostajemo sasvim mirni.

ali uredno najavi i lokvice pravi samo u kupatilu! Ja zadovoljna! 
Tutu i wc školjku odbija. Imate kakvi savjetić za nas?
) ali sam čula da tata ili mama trebaju malo pridržavati i usmjeravati pišu dok klinac sam ne nauči kako se to radi, onda neće piškiti kojekuda, nego će naučiti ciljati tamo gdje treba 
idemo dalje.
nego šta on ne želi nego tako da ode u wc, raširi nogice i pravi lokvicu (a mudantice redovno na njemu)

mozete u ovoj fazi, dok još uči, nositi vrećicu pa joj ponuditi da obavi u vrećicu, to im zna biti i fora, mjesto da to obavi možete uvijek naci a ne morate juriti wc.Mariachi je napisao/la:jučer smo išli van iz kuće pa sam joj stavila pelene-gaćice i morala je napuniti, nismo nigdje imali wc-a u blizini

uzvrpolji se kad mu dođe, pa trpi, uznemiri se i neće piški
nekad kaže i da ga boli
Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.