Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Koji prašak za veš

23 kol 2013, 09:00

ja sam viđala onaj neki ogroman Bioaktiv u Konzumu na akciji, kakv je taj, zna li itko?

23 kol 2013, 09:01

ja kupujem ono što je provjereno. ne volim eksperimentirati s tim jeftinim prašcima i omekšivačima pa mi nakon jednom pranja više ne valja. probala sam one iz dm-a i lidla nekoć, pa sam ustanovila da mi nisu dobri. :dunno Meni prašci dugo traju tako da mi nije to neki veliki trošak.

23 kol 2013, 09:05

sad sam išla vidjeti što imam.

Ornel je omekšivač, a ariel prašak (bio je na akciji u dm-u).

Toliko sam loša domaćica da ne pravim razliku između praškastog i tekućeg deterdženta :lol I to mi je svejedno.

A nije da ne trebamo prati fleke. Veli mm da je obiteljski grb mojih - fleka. Ponosno je nosimo nakon svakog obroka :p

No zapravo sam došla vidjeti što da kupim - zapamtila sam crvenu nilu (nisam ni znala za nilu) i zeleni formil u lidlu.

Možda se i ja pridružim potrazi za najboljim deterdžentom.

23 kol 2013, 09:10

ronin je napisao/la:ja sam viđala onaj neki ogroman Bioaktiv u Konzumu na akciji, kakv je taj, zna li itko?

imam ga s neke akcije :lol
dobar je

23 kol 2013, 09:12

imam još Faksa sa slične takve akcije, i on je stvarno mrak za bijeli veš, no pošto se brzo troši gledam što je u ponudi. meni se na manje ne isplati kupovati

23 kol 2013, 09:13

isto kao i meni, ovo je bilo neko veeeeliko pakiranje i bliži se kraju

23 kol 2013, 09:31

Ina66 je napisao/la:
ronin je napisao/la:ja sam viđala onaj neki ogroman Bioaktiv u Konzumu na akciji, kakv je taj, zna li itko?

imam ga s neke akcije :lol
dobar je

meni je odličan, a bio je u lidlu na akciji.

23 kol 2013, 19:10

Savjet za omekšivač : što ima manje okretaja centrifuga , to će se više osjetiti omekšivač.
Na 1500 okretaja komodno možete i bez njega , nikakve koristi.
Inače omekšivači koje koristim su : lenor summer , ornel calming i plavi kulchelweisch iz mullera ( ako se tako piše ;) )
Nekidan sam prvi put probala formil od marselskog sapuna ( kupljen u sloveniji ) u pakovanju od 3 l , takav nisam vidjela kod nas...
Pere odlično , a miris mu je baš po sapunu za robu , instant me vratio u djetinjstvo

23 kol 2013, 19:42

Ja perem puno veša i često uzimam velika pakiranja praška. Ali mi se čini da prašak kad je neko vrijeme otvoren izgubi nešto od mirisa i možda i od kvalitete, zna mi se početi grudati, možda jer je u kupaonici često vlažno od tuširanja. Zato sam uzela neki dan plastične kutije za prašak da vidim hoće li biti neke razlike. U kartonskima mi se isto zna malo navlažiti. :(
Za bijeli veš i svijetli koji perem na 40 i na 60 nije mi dobar bioaktiv jer mi veš nekako posivi. Za razni šareni i tamniji mi je ok.
I čini mi se da je faks sve bolji, pogotovo ovaj jubilee ili kako se već zove.

23 kol 2013, 19:52

a ne znam, meni je bijeli veš istinski bijeli jedino na 95 stupnjeva

23 kol 2013, 20:56

Svašta sam nadrobila u prethodnom postu pa ništa nije jasno.
Bijeli veš i ja perem na 95 koji se smije. Ima hrpa bijelih ili svijetlih majica, hlača pogotovo ljetnih i slične robe koja se pere na 40 ili 60. Bez obzira na temperaturu pranja, od nekih prašaka mi nije skroz bijeli veš. Na to sam mislila. ;)

24 kol 2013, 08:23

Dulcineja, slažem se s ovim da prašak stajanjem kao da izgubi miris. moj ni ne stoji u banju već u ostavi u plastičnoj kutiji pa mi se isto čini :dunno

ronin, koliko je bioaktiv na akciji? jučer sam ga vidila u Tommyja - 6kg - 70kn

24 kol 2013, 08:40

evo jutros sam gledala-12 kila 99 kn u Superkonzumu.fakat isplativo!

24 kol 2013, 08:47

Makar ja se malo bojim eksperimentirati pošto mi klici tj dva nogometaša jako prljaju robu.kad dođu s igrališta(a to je tri puta dnevno plus treninzi) roba im je takva da se mislim jel bi prala ili bacala :lol

Faks zbilja opere

24 kol 2013, 09:04

Meni je Bioaktiv isto ok.
I inace gledam da kupujem ili od Saponie ili u Mulleru jer mi ide na zivce cinjenica da nama trpaju proizvode za "istocno" trziste. :roll

24 kol 2013, 10:09

eno u DMu Tide praškasti od 4 kg na akciji 1+1

25 kol 2013, 14:04

Vidim da dosta hvalite taj bioaktiv. Stvarno je toliko dobar? Koji okus? :lol

25 kol 2013, 15:32

pa evo cure kažu da je dobar, ja ga nisam probala, samo uočila tu akciju :dunno

25 kol 2013, 16:04

ja išla vidjet u sobu šta piše na vreći. :) bioaktiv Marine. zeleni. kupila ga u konzumu prije 2 tjedna- bio na akciji 12 kg 100 kn. sad neznam jel još uvijek.
tek sam ga jučer otvorila i oprala bijeli veš. pa čini mi se ok. ja stvarno ne vidim razliku između praškova. evo, prije njega sam koristila faks i isto je bio ok

kad je nešto jako prljavo (mrlje od voća i povrća na bebinoj robici) to prije pranja iskuham (bijelo), ili ako je šareno onda namočim u vanish

25 kol 2013, 18:07

Mene muče te fleke koje nijedan prašak ne ispere. Npr od čokolade, maloj na dvije majice kapnula ona čokolada kaj bude na dnu korneta, nejde van i gotovo, niti s ariel sredstvom protiv mrlja, niti s onim iz lidla niti s oxy vanishem... :ajme

A prašak sam čekam da potrošim ovo što imam da probam nekaj, sad imam tekući persil sensitive za bijelo i neki lidlov color, s potonjim nisam zadovoljna, nit miriši nit ispere fleke kako spada.

25 kol 2013, 21:22

Probaj dodati malo sode bikarbone u pranje. Ja sam sa sodom iskuhavala bijelo. I stvarno je bilo bjelije :)

sad neznam jel tvoja mrlja na bijeloj majici. Vjerojatno nije :lol

25 kol 2013, 21:48

pisali smo već o tome, ima u Mulleru Washing soda, baš bude bijelo od nje

25 kol 2013, 21:55

Ja sam stavljala ovu obicnu, za kolace.

Sad cu pitat jedno glupo pitanje... :plavusa jel moze ta soda na sareno rublje?

25 kol 2013, 22:23

u biti za kolače stavlja se baking soda, za pranje washing soda.

ja nisam nikad stavljala u šareno, misliš da bi bilo bolje oprano?uvijek se bojim da mi boje ne izblijede...

25 kol 2013, 22:36

Stvarno neznam...sad prvi put cujem za to. Mozda bi i moglo u sareno.

Jel na ambalazi bas pise da je samo za bijelo, ili...?

26 kol 2013, 06:59

Diami je napisao/la:nit miriši nit ispere fleke kako spada.

ne vidim da si spomenula čarobni sapun iz DMa :lol

26 kol 2013, 08:37

Probala i washing soda iz muellera i čarobni sapun gallseife iz dm-a... :( I to i ribala prije pranja. Nije bijela majica, dvije, tri su i sve su šarene, jedna bijela s crnim cvjetićima i dvije sa slikama raznih boja...

To je baš masna čokolada, valda zato. Tak uvuklo. Već sam i na suncu blajhala, to je donekle pomoglo, al se još vidi, slabije ali su tu još.

Jedino kod jedne haljinice sam spasila stvar jer sam bila u prilici isprati relativno brzo nakon zaflekavanja s dm-ovim sapunom i arielovim sredstvom. Tu se još mrrrvicu kuži, ak baš znaš di je fleka bila...

26 kol 2013, 08:53

Baš tu čokoladu sa sladoleda zaista ništa živo ne skida. I nije do masnoće, jer ne ostane masna fleka nego smeđa boja. Ko zna kakav gips je to uopće. :roll Normalnu čokoladu skine svaki prašak.

26 kol 2013, 09:05

folne je napisao/la:Baš tu čokoladu sa sladoleda zaista ništa živo ne skida. I nije do masnoće, jer ne ostane masna fleka nego smeđa boja. Ko zna kakav gips je to uopće. :roll Normalnu čokoladu skine svaki prašak.

ja bih dodala da čokoladu iz Ledo sladoleda ništa ne skida, a kako moje jedu sladolede iz Lidla, s njihovom čokoladom nemam tih problema. nisam vjerovala da je i to moguće

26 kol 2013, 09:37

Da, baš Ledovu. :dada
Odgovori