Sada je: 02 ruj 2026, 22:42.
nema veze koliko ulja stavljas, koja temperatura, uvijek gori. ne bih vise.
Post 21,6

Prvo zdinstam luk u loncu, stavim meso, naribanu tikvicu, ponekad naribanog celerovog korijena, zacine, paradajz paste i vode. Probala sam i da zatvorim prije nego sto prokljuca i poslije i rezultat je isti. Pocne zagarati, a pritisak ne stvara.
...
ChiaraR je napisao/la:Jel kuha netko bolognese sos u vecim kolicinama u express loncu?
Mozda radim neku gresku u koracima, mada na manjoj kolicini funkcionira. Prvo zdinstam luk u loncu, stavim meso, naribanu tikvicu, ponekad naribanog celerovog korijena, zacine, paradajz paste i vode. Probala sam i da zatvorim prije nego sto prokljuca i poslije i rezultat je isti. Pocne zagarati, a pritisak ne stvara.

Duga, jel prodinstas i meso na luku ili odmah podlijes vodom i zatvoris? Ja prodinstam i meso. Mislila sam mozda i sve prodinstati u drugom loncu i onda premjestiti u hladan express tako da dok se zagrijava lonac da zagrijava i unutra i stvara pritisak. Ne usudim se to sve isprobavati, a mozda netko ima vec provjereni recept.
Koliko mesa obicno kuhate? Ja nemam problema sa 0.5kg, ali kad sam radila 1kg u 4.5l loncu i 1.5kg u 6.5l loncu nije dobro zavrsilo.
-ne znam bolju usporedbu trenutno)
, kud koristim passato, a ne svježu rajčicu, a još stavim i mrčak brašna zbog gustoće ), par puta na vatri promiješam i...voila
.
(ako je ventil na loncu ok), a to je ono što sam već pisala koji ti je uvjet da postigneš odgovarajući tlak u loncu (minimalna količina vode koja ti u uputama za lonac piše - kod mene je to 2dl za Silit lonac i odmah zatvoriti da ti voda ne ispari u zrak).

ChiaraR je napisao/la:Hvala cure.
Duga, probat cu ovak ko ti, zatvoriti odmah nakon sto stavim sve dok je jos nezagrijano.
Cathy, ja ti imam obicni sporet na struju, ali ne znam da ti je velika razlika. Na mom WMFu pise da ide i na indukcijski.

Duga, probat cu ovak ko ti, zatvoriti odmah nakon sto stavim sve dok je jos nezagrijano.
)....koliko dugo onda kuhate taj bolonjez - u usporedbi s nekim drugim jelom - jer su svi lonci drugaciji, je l.
Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji?
JiA je napisao/la:Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji?
da. i to u nekom no name turskom loncu.
na 9 dok nije propistao, ostatak na 2.
inace tek ucim kuhati na indukciji, al ovo je ok ispalo.

Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji?
lastavica je napisao/la:Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji?
ja sam, nema neke razlike

jer je to isto
) jer on nema ni gumica ni nista za zamjenu nego jednostavno peri-deri dokle ventil traje (doduse meni evo vec vise od 20 godina traje
)
ja bih uzela onaj koji ima savijen poklopac i rucku na poklopcu pa samo s rucku prebacis s jedne na drugu stranu da ga zatvoris
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.