Tema je zaključana

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

08 ruj 2013, 19:26

odličan mi je miki :yess

08 ruj 2013, 20:48

Nevev osim sto sam zaboravila obojati nos i sto mu je cipela druge boje nije los :lol
Liv na fejsu mi je lakse stavit ali ovdje moram jer bez vas i ne bi bilo torti :)

Sada znam da buterkremu moram isti dan iskoristit. Zato su cipele razlicite boje

08 ruj 2013, 21:22

Super tortice :le , nisam ni skuzila razlicite cipele i neobojan nos :).

08 ruj 2013, 21:25

Ni ja dok sad ti nisi napisala pa sam isla provjeriti. :lol

Ja ti inace radim onda kad nesto i smutim. Na frisko tako da nisam nikad mislila da ce se pokazati takva razlika u boji. Al dobro je ipak znati.

08 ruj 2013, 21:30

nisam ni ja :lol

09 ruj 2013, 14:20

Liv tu sam...

Rodjendan je bio jucer.Stavila sam slike na fb,pa ces tamo vidjet sve a tu cu samo torte stavit.Uglavnom u cetvrtak navecer sam spekla biskvit za 3 torte.Biksviti su bili za pozellit to su se digli ,ma bili su za pozelit.Za usi Miki Mouse sam napravila biskvit ,i od njega sam imala 8 kora(6 domacih jaja)...

Bila sa presretna jer sve je tako super tako predivno krenulo.

Petak ujutro sam krenula sa kremama.Prvo sam napravila kokos kremu za curkinu tortu,napravila,stavila na hladjenje,i odahnula sve super ,stislo se,odlicno...

krenula raditi drugu tortu (inace svake godine,pok. svekru u cast napravim tortu jer je rodjen na isti dan ko nasa cura) ,to je obicna torta bez ticina,i stvarno je i ona super ispala.
znaci napravila san grilaz biksvit. enomenalan biskvit.cokoladnu i vanilij kremu i to sam kombinirala,ukrasila sam listicima badema,gore sam mjesala crnu i bijelu cokoladu,poslje stavim sliku.
ukrasila sa strane sa leptirima od marcipana.

i zadnja mi je bila za mog decka.

u sredini di je glava napravila sam kremu od maskarponea i breskvi,i to sam radila na nacin da sam u sredinu poslagala breskve,onda sam spricom napravila krug po rubu biskvita i to debeli sloj da je pusti voce sok,i tu sam napravila gresku sto sam cilu tortu premazala sa tom kremom,umjesto buttercrema..i znala sam,al krema je bila tvrda,i racunala sam da ipak nece,i nije dok nisam stavila ticino.
prvo uho sam filala,stavila u fridj,drugo uho,sam filala,i palo mi je sa tanjurom na pod,jer sam lovila malu,koja mi je cupala ticino sa torte,i dosla do biksvita kojeg je sa prsticom bockala,i lizazala,i sve je krenulo niz brdo.

u kuci je uz klimu bilo + 50,fridj je radija ko klima u tropima, vlazija iznutra,tortu od malene sam finisirala i stavila figuricu i stavila u fridj,pocela se cjedit i topit.ja sam sizila,figura se stalno naginjala,citaj padala.

onda sam potirala muza iz sobe koji je popodne posa ubit oko,i nakurila klimu da radi na 17 stupnjeva i sve se lipo stvrdnulo,figura je dosla na svoje. Samo je Minnie bila ko narkomanka kojoj se maskara sva ocidila do po obraza... :roll

Da se vratim na tortu od malog. Hdb imala sam osam kora za usi,tako da sam uspila nekako sloziti i to uho.stavila ticino,pocelo se topiti ,pucati,ticino mi nije moga bolje ispast,jednostavno je bilo prevruce.

Liv mi je dala kalupice,i napravila sam male minnije,al naprosto su odpadali da sam ih jedva zalipila,i odnila susjedi u fridj jer ona ima super fridj,star 100 godina,al hladi bolje od mog...
uglavnom krema se stisla,ticino osta suh u njenom fridju,....

da zavrsim ovu pricu,idem stavit cu sllike.nisu lose,ukus im je bija rapsodija okusa i mirisa,biskvit za 10,samo da me ta vrucina nije zeznula,moja zivcenost,previse je to 3 torte odjednom.pokusala sam se maksimalno organizirat al naprosto kad krene nesto pod zlu ne pusta...

idem vam stavit slike.

09 ruj 2013, 14:25

slika

jos sam tila spomenit,nisam se mogla toliko posvetit detaljima,jer su se torte topile...budite blage sa komentarima

sve je bilo spojeno,sve tri torte na Miki mousu,ali usi su bile nize od glave i na jednom uhu je ticino puknija cilom duzinom.mali je prstom cilo uho izboja...isuse ja bi kukala do sutra.

i sram me i staviti al da ne bude da sam uzurpirala topic zadnjih 2 tjedna a onda nisam nanci sliku tila stavit...pa eto...idem naci jos sliku od 3 torte

09 ruj 2013, 14:33

Flor, svaka cast!!!!! :buket :buket

09 ruj 2013, 14:40

slika

i to je ta treca torta.strasno ukusna,tako divan rez ko sa reklame,cist,ne mjesa se krema sa biskvitom...sve naj naj :mrgreen

i za mene nesto najbolje sto sam napravila samo za sebe,je splitska torta favorit ovogodisnjeg rodjendana
slika
i sad ono sto ste sve cekale...

...

...to je to...

09 ruj 2013, 19:33

Mini i miki su super, ali meni sline cure na trecu tortu :liza . I krasna je, po mom gustu :).

09 ruj 2013, 20:46

ja bih mini tortu :nesvist odlična je
a ove ostale su mi :liza

10 ruj 2013, 07:59

Flor svaka cast! :klanja

Torte mozda nije radio profesionalac al se vidi kako imaju i dusu i srce. :luv
Ja ti zanemarujem mozebitne falinge jer si se toliko dala u njih da ih ja jednostavno odbijam vidjeti.

Aj reci ima li di recept za ovu trecu posebno cetvrtu tortu?

A za ostalo sam ti ostavila komentar na fb. :mrgreen

10 ruj 2013, 16:22

Floribunda meni su super sve torte!!!ova crno bijela cokolada izgleda posebno kao iz kataloga!!a splitska tortaa...njam njam i ja bi provjereni recept

10 ruj 2013, 16:34

Flor svaka čast!!!!! Super su torte! :zivili i ja bi minnicu :le

11 ruj 2013, 11:33

li imas pp na fejsu...

fala cure moje...za splitsku tortu imate recept na kulinarki...fenomenan recept,

za grilaz tortu ,napisem vam biskvit,nisam sad sigurna kako tocno ide.
a cokoladu kremu sam sama radila.napisem sve recept kad stignem...

24 ruj 2013, 06:46

Naša ovogodišnja rođendanska (bila je zajednička za 6 slavljenika :) ):

slika

slika

24 ruj 2013, 07:41

MalaSirena, odlična ti je torta, baš nešto tako tražim za sinov rođendan, neku vrstu igrališta i ovo mi je naj! Gdje si uzela ovaj plavi tobogan? Torta je od ganache kreme i malina? Može recept?
Jao, baš sam se zaljubila u tortu! :joy

24 ruj 2013, 08:31

mrava je napisao/la:MalaSirena, odlična ti je torta, baš nešto tako tražim za sinov rođendan, neku vrstu igrališta i ovo mi je naj! Gdje si uzela ovaj plavi tobogan? Torta je od ganache kreme i malina? Može recept?
Jao, baš sam se zaljubila u tortu! :joy

Mrava, hvala :-) .
Pitati cu frendicu za tobogan, ona se pobrinula za figurice. Torta se zove Čudo torta, a krema je od jaja, secera, cokolade i maslaca, napisem recept kasnije. Maline i menta su samo za dekoraciju, ali su klinci (i odrasli) i to pojeli :-).

24 ruj 2013, 08:40

Ok, hvala ti! :kavica

24 ruj 2013, 09:45

MalaSirena bas je super torta.

24 ruj 2013, 17:23

Čudo torta

Biskvit:
4 žutanjka i 30 dag šećera (ja sam stavila 5 žutanjaka i 20 dag šećera) miksati dok ne pobijeli i udvostruči volumen, u to umiješati 10 žlica hladne vode, 20 dag brašna, 10 dag oraha, 1/2 praška za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Peći na 180 stupnjeva dok se ne ispeče, cca 40tak minuta (provjeriti čačkalicom).

Krema:
4 jaja i 15 dag šećera (ja sam stavila 5 jaja i 10 dag šećera) kuhati na pari. Kad se zgusne, dodati 15 dag čokolade (ja sam dodala 25 dag) i miješati dok se ne rastopi i smjesa postane glatka. U mlaku kremu umiksati 20 dag maslaca.

Torta se prereže dvaput da se dobiju tri lista. Svaki list natopiti iscijeđenim sokom od naranči i premazati kremom. Ukoliko ostane kreme, premazati tortu izvana i ukrasiti, a ako ne bude dosta, onda napraviti malo ganacha ili napraviti glazuru od čokolade.

24 ruj 2013, 18:35

MalaSirena, puno hvala na receptu! :luv

24 ruj 2013, 21:30

MalaSirena, torta ti je wow :le .

Ja sam jucer napravila malenu ferrero tortu, i jako jako je fina, ali mi se glazura toliko stvrdnula da ju nisam mogla rezati (cokolada i malo ulja).
Koja je tajna lijepe mekane a ne pretekuce glazure od cokolade?

Pokusala sam kopirati floribndinu crno bijelu glazuru i nije ispalo bas dobro jer se crna glazura odmah stvrdnula.

28 ruj 2013, 19:59

Evo moja upravo završena jednostavna torta sa kompliciranim Jurićem koji je nastajao cijeli jedan dan :)
slika

28 ruj 2013, 20:00

:nesvist odličan je!

28 ruj 2013, 20:37

Super je ispao.

28 ruj 2013, 22:42

Odlican!!juric se jede ili ne?

28 ruj 2013, 22:47

Hvala :)
Naručila sam svježe boje koje još nisu došle i srećom sam imala starih pa sam njih koristila za izradu Jurića. Da su mi stigle nove boje moglo bi se papati i Jurića, ali kako sam ga radila sa starim bojama Jurić sutra nakon slikanja silazi, prepušta nama tortu i odlazi u povijest :)

30 ruj 2013, 20:28

Evo moje torte :)
slika

30 ruj 2013, 21:04

ostale moje torte
slika
Tema je zaključana