- juha od bundeve (prvi put od buttenr... nešto tikve), komad svinjetine krmići s krumpirima i mrkvama zelje salata - juha od rajčice, ostaci svinjetine, pohani patlidžani, lešo tikve, sataraš, tjestenina - ostaci svega gore navedenoga
Subota- pohani file oslića, krumpir i blitva(nabrala hrpu mlade na vrtu, predobra je bila) radič i friška ribana cikla na salatu. Nedjelja janjetina u škartocu. Danas pojma nemam, bit će lovački popodne vjerojatno.
Pohovane suncanice, domaca pizza, corba sa teletinom i povrcem i ledene kocke. Juce pileca supica, pohovane svinjske snicle, karfiol sa vrhnjem i strudla sa pekmezom.
I won't put my hands up and surrender... There will be no white flag above my door...
Napravila sam umak za tjesteninu od piletine, paprike, luka, poriluka, češnjaka, zelja, mrkve, celera, bambusovih mladica, đumbira i currya uz dodatak malo vrhnja. Prije toga će biti juha, a uz to salata.
Jučer jaja. Danas bijeli saft s piletinomi tikvicama, riža i cikla salata. Sutra tortilje punjene svinjetinom na kockice s povrćem, na meksički)pa zapečene. Umak od jogurta i kečapa.
Imam malo mesa od nedjelje, pa ću tome dodati još malo i uz to ispeči malo krumpira sa mrkvom i lukom, za malu pomesfr., a da ipak nešto kuham napraviti ću jednostavni kolač. I nije nešto za pohvalu, ali žao mi je bacati hranu
a kao predjelo i desert mlatimo po čvarcima dobila sam od šogorice izvanredne domaće niti premasne niti previše istisnute, baš onakve kakvi trebaju biti
poriluk s prosom i piletinom prekjučer jučer ništ (imali karmine pa smo ručali vani) danas....nešto vegetarijansko, što uključuje kupusnjače
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
jučer nismo stigli planirano i onda je moja D napravila potpuno gustu juhu od krumpira, mrkvice i graška (zabunom je skuhala 7 krumpira jer je pripremala i pire i cijelu vrečicu smrznutog graška i mrkvice u maloj rajngli) i uz to je bio pire i pohana piletina nakraju smo jeli prvo ''juhu'' sa sušenim kruhom, a onda smo shvatili da je super i s pohanim mesom
Danas i jucer rizoto sa piletinom i povrcem, cikla. Sutra jednoj curi spagete, nama ostalima lazanje. Prekosutra bakalar na pekacu i neko povrce. U nedjelju smo kod mojih
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.