Sada je: 03 svi 2026, 00:51.

naknada za rodiljni dopust nakon produljenog porodiljnog

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: naknada za rodiljni dopust nakon produljenog porodiljnog

PostPostao/la marija30 » 08 ožu 2014, 22:52

A sto bi se dogodilo kad bih ja ostala trudna prije nego mi istekne produljeni porodiljni,dali gubim to pravo ,,,sto bi bilo u tom slucaju,,dali je netko bio u takvoj situaciji,,
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marija30 » 08 ožu 2014, 22:58

A sto bi se dogodilo kad bih ja ostala trudna prije nego mi istekne produljeni porodiljni,dali gubim to pravo ,,,sto bi bilo u tom slucaju,,dali je netko bio u takvoj situaciji,,
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IRENA » 09 ožu 2014, 12:29

Ukoliko je ( nova) trudnoća takva da iziskuje bolovanje ( preko HZZOa ) onda je primarno pravo to bolovanje.
Isto tako je redoviti porodiljni dopust pravo koje je " nad " pravom na produženi porodiljni. To je obrazloženje mog PU HZZOa Varaždin.
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marija30 » 09 ožu 2014, 17:09

dobro znaci ako ostanem trudna imam pravo na bolovanje za 3 bebu,mislila sam da nemam pravo na to i nije mi bilo jasno kakvsa je procedura ako zatrudnis za vrijeme koristenja produzenog porodiljnog za njegu djeteta,.A kad djecak napuni 8 godina kako dalje idu te procedure,jer ja koristim bolovanje do 8 godine djetetova zivota,sta onda slijedi.... :)
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 10 ožu 2014, 14:31

nakon 8. godine života imaš pravo na 3 mogućnosti:
1. otići raditi puno radno vrijeme
2. otići raditi pola radnog vremena uz punu plaću (to odobrava komisija HZZO-a)
3. dobiti status roditelja njegovatelja (to odobrava CZSS)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la marija30 » 12 ožu 2014, 15:40

za status roditelja njegovatelja sam cula da mozes dobiti ako je dijete nepokretno,a sta je sa djecom kojoj je potrebna pomoc u svakodnevnom zivotu,moj sin ima misicnu distrofiju,jos uvijek je pokretan.svaki dan mors vjezbati pocet ce i s terapijom kortikosteroidima,svaki dan je novi izazov,sta takvoj djeci netreba njegovatelj svaki dan,cijeli dan. kome da ja ostavim dijete kojemu sam ja najpotrebnija,ali ja cu se najprije probati izboriti za ststus njegovatelja, :hug
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 12 ožu 2014, 17:38

Nije status samo za nepokretnu djecu, nego za djecu koja imaju takve dijagnoze da ne mogu funkcionirati bez pomoci roditelja, npr autizam, down. Bitno je da ima min 2 dijagnoze definirane pravilnikom, npr down plus ostecenje sluha ili vida.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la marija30 » 12 ožu 2014, 18:59

Pa neznam meni je dijagnoza mog djeteta najgora,Duchenne progresivna misicna distrofija,a tako je i svim drugim roditeljima dijagnoza njihove djece najgora.
Moje osobno misljenje je da bi svi trebali imati status njegovatelja sa teskim dijagnozama.Mi smo ukljuceni i kod logopeda,defektologa i tko zna gdje sve jos necemo biti,.Sve to obavljam ja jer mi suprug radi,a ako i ja budem morala bit ce tesko.Vjezbe,logoped,defektolog,uskoro i skola,nece biti lako,
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mandarinam » 19 sij 2015, 23:07

Plusic, mozes napisati sto je bilo na kraju?
Mandarinam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.