Sada je: 03 svi 2026, 00:44.

Invalidnina po novom zakonu o soc. skrbi

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Invalidnina po novom zakonu o soc. skrbi

PostPostao/la alexandra » 23 sij 2014, 20:45

Tek da znate što vas očekuje, ako vas već nisu zvali :gace

Dakle, prošle godine u 10. mj. su nam smanjili invalidninu na pola jer je s. u školi duže od 4 sata, dva odlaska u centar, papiri, izjave i to.

vjerojatno svi znate da je novim zakonom ta diskriminirajuća odredba konačno ukinuta i sva djeca imaju pravo na punu invalidninu bez obzira na vrijeme provedeno u školi/centru za obrazovanje.

pa sam danas ponovo bila u centru, potpisala nove izjave i predmet je poslan u postupak.

no naravno, sada su zatrpani novim rješenjima pa će naše stići za 2-3 mjeseca.
za to vrijeme dobivat ćemo samo pola invalidnine, a onda, jednog dana kada stige rješenje i prođe još mjesec do dva počet će isplata pune invalidnine plus jednokratna isplata svih zaostataka od 7.1.

živi bili pa vidjeli. :zivili
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Re: Invalidnina po novom zakonu o soc. skrbi

PostPostao/la mamashnita od noje » 23 sij 2014, 20:56

:yess
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la nadicab » 23 sij 2014, 21:04

Je, to je jedino dobro u novom zakonu.
Nazalost, invalidnina je ovaj put vezana za imovinski cenzus :ajme i to smo pokusavali promijeniti ali neuspjesno.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je rekla da ce to prijaviti ustavnom sudu.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 23 sij 2014, 22:12

da, to je idiotizam, ali koliko sam shvatila, a ti me nadice ispravi, pitali su me samo za nekretnine u vlasništvu djeteta i za njene eventualne prihode. za naše nisu pitali ništa.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 24 sij 2014, 21:59

Ako dijete naslijedi ista, mora to prodati jer ce u suprotnom ostati bez invalidnine.
Ako se Djak s invaliditetom dobije stipendiju, invalidnina mu se smanjuje za taj iznos.
Ako se OSI dobije bilo kakvi honorar jer, gle cuda, se uspjela zaposliti, onda mu se isto smanjuje invalidnina.
U prevodu, destimuliraju djecu da budu dobri djaci, ne smiju nista posjedovati (osim ako to ne koriste tipa stan ili auto, ali ne i neki lokal, vikendicu, zemljiste itd).
Znaci, ako imas vise djece, dijete s invaliditetom ne smije nista naslijediti - diskriminacija samo takva.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 24 sij 2014, 22:27

:ajme :ajme :ajme
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la danijela81 » 24 sij 2014, 22:38

:shock zvuči kao da nas zezaš. Prestrašno! :roll
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la alexandra » 24 sij 2014, 22:47

da, s ovim su izjednačili invalidninu ljudi koji ne mogu raditi sa socijalnim davanjima za ljude koji mogu raditi :ajme jedino što ovi drugi neće smjet imat ni stan za život. :ajme
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 24 sij 2014, 22:59

alexandra je napisao/la:da, s ovim su izjednačili invalidninu ljudi koji ne mogu raditi sa socijalnim davanjima za ljude koji mogu raditi :ajme jedino što ovi drugi neće smjet imat ni stan za život. :ajme

Da, upravo tako
Nevjerojatna diskriminacija od strane drzave koja je u cl57. Ustava navela da se narocito brine za OSI i djecu s teskocama
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamashnita od noje » 24 sij 2014, 23:09

nadicab je napisao/la:Je, to je jedino dobro u novom zakonu.
Nazalost, invalidnina je ovaj put vezana za imovinski cenzus :ajme i to smo pokusavali promijeniti ali neuspjesno.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je rekla da ce to prijaviti ustavnom sudu.

pa je li prijavila? mislim, mozete i vi kao udruga to dati na ocjenu ustavnosti. mozemo i mi kao grupa gradjana.
strasno, da.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la marija30 » 12 ožu 2014, 15:51

Ovo je sauper za poluditi,moras izuvaditi u gruntovnici gruntovni list na djetetovo ime tj. moras dokazati da dijete nema nista na svoje ime,pa nije mi jasno sta bi dijete od 6godina moglo imati u svom vlasnistvu i tko mu je mogao nesto dati ili prepisati na njega,ali zbog neke revizije u czss se to mora donijeti,ja sam to bas jucer obavila,strasni su,..imaju oni ikome ukidati a ne djeci kojoj je to potrebno uglavnom za njihove potrebe,.. :shock
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 12 ožu 2014, 18:46

mi smo isto nosili :roll
potvrdu sa porezne, gruntovnog i katastra, i to smo morali i iz Zg, i iz Os :ajme
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Fantasy » 16 ožu 2014, 19:13

Ajoj koje su to gluposti, moja poznanica je izgubila invalidninu, jer dedi nisu uspjeli dokazati/objasniti da ne daruje stan njenom djetetu. Kakve veze ima, pa da su ne znam kakvi bogataši, dijete je osoba s invaliditetom i samim time joj treba pripadati ta bijedna invalidnina...
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marija30 » 16 ožu 2014, 20:22

Ma to je prestrasno,svako dijete ima pravo na invalidninu bez obzirs na te neke "nekretnine"koje djeci nista ne znace.Na ovaj nacin oduzimanja invalidnine vjerovatno pune drzavni proracun,po mom misljenju totalno krivi nacin za to,oduzimati djeci i to malo sto su dali stvarno strasno,jaisto cekam da vidim sta ce biti s nasom,uzas,
marija30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la DomiMama » 14 tra 2014, 22:09

Nama se Dodek izlijecio, bit će da država zna nešto što ni pusti doturi belosvecki ne znaju... Ajde, nije skroz... Nego, onak' na pol', sad ima dvoipolsomiju... Stigao nam nalaz i mišljenje pa eto da podijelimo s vama :/
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 tra 2014, 08:21

DomiMama je napisao/la:Nama se Dodek izlijecio, bit će da država zna nešto što ni pusti doturi belosvecki ne znaju... Ajde, nije skroz... Nego, onak' na pol', sad ima dvoipolsomiju... Stigao nam nalaz i mišljenje pa eto da podijelimo s vama :/

Ne, nego sustav smatra da se njegovo funkcionalno stanje popravilo tako da ne spada u kategoriju najvisi stupanj invalidnosti.
To je zalosno sto ako radis s djetetom i ti rezultati se pokazu, uzimaju ti svu novcanu potporu, a posao nije gotov jer s nasom djecom treba duuuuuugo raditi.
Zato je i osmisljen inkluzivni dodatak gdje se ima stupnjevana novcana podrska, ali jos to nije zazivjelo.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la DomiMama » 15 tra 2014, 17:44

Ma znam ja to nadice, sam sam male sarkasticna ;) .... Malo bumo se žalili... Tips?
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 tra 2014, 20:42

Nalazi strucnjaka koji ce istaknuti sto on NE moze i koliko zaostaje za vrsnjacima.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.