“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Ima neko vrijeme kako mi se povremeno dešava da u lijevoj nozi sa zadnje strane butine osjećam neko zatezanje i nešto slično grču ali blago, i to tačno lokalizovano na jednom mjestu. Ne boli i ne poznaje se ništa na koži. Treba li da brinem? Da radim neke pretrage, ali koje i kakve?
Ne ležim na toj strani ništa češće nego na drugoj ili na stomaku. Ne znam ima li veze što me odavno zateže ligament (?) duž lijeve strane vrata. Dobro je ako je išijas ili neki srodni problem. Meni je došla crna misao da može biti da se zaglavio neki tromb u dubokoj veni na tom mjestu, pa sam počela da razvijam film o mogućim posljedicama
Isto, izguglala tromb. Muž me dovukao do hitne i srećom bio samo išijas. S time da sam sljedeća dva - tri mjeseca doslovno šepesala na terapije. Nakon dva tjedna ležanja u krevetu i injekcija. Nije ti se sa time zezati. Odi doktoru i vidi kaj preventivno možeš napraviti.
i ja sam nešto slično počela osjećati prije par mjeseci, unazad mjesec dana u stražnjem pregibu koljena imam neku stalnu bol u određenom položaju. I sve si mislim da mi trebala otići kod doktora.