Sada je: 03 svi 2026, 00:44.

socijalizacija u vrtiću - imamo problem

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: socijalizacija u vrtiću - imamo problem

PostPostao/la danijela81 » 12 ruj 2014, 15:03

Da, ono što CD kaže, s tom istom djecom će u školu. Tu je najveći problem. Što se mene tiče, može biti i doma, ali što na godinu?
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 15 ruj 2014, 12:51

pa, ako ostane u tom vrtiću, neće djeca dobiti senzibilnost prema njemu u školi, naprotiv.
Ako ne ide promjena u vrtiću, mijenjaj vrtić tako da Vjeran uživa u njemu i da nauči.
A za školu ćete polako ići s učiteljicom.
Jer, što napraviti ako se klinci naviknu njega ignorirati? Bit će to teško promijeniti u školi
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la latica » 15 ruj 2014, 13:14

slažem se s nadicom. uostalom, pozitivno iskustvo u nekoj drugoj vrtićkoj okolini će ga možda ohrabriti da više traži za sebe i kad bude u školi... znam da je teško mijenjat djetetu vrtić, ali ni ovo nema smisla, odnosno nije to ono što bi trebalo bit ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la † Volvo » 15 ruj 2014, 13:21

Ako vrtić nije poticajan i kako treba, nije ga teško mijenjati :dunno (djetetu bi bilo teže mijenjati da je ok) - ovako sve na papiru kao u redu a u stvarnosti ne mi se čini gubitkom vremena jer će iscuriti vrtićko vrijeme a bez dobrobiti za V. (nije lako prerezati ali možda je smislenije)

Osim toga, naiđe li na dobru vrtićku grupu (skupa s odgajateljima koji će ju usmjeravati) drugdje, i oni će nekamo u školu, pa zašto ne s njima? Ako je moguće što bliže naravno, za razdoblje kad bude veći pa bude išao sam (u startu ćete ga ionako i u školu voditi/ dolaziti po njega)...
† Volvo
na solarni pogon

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.