Sada je: 13 srp 2026, 11:19.

Trudni ocevi

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Trudni ocevi

PostPostao/la Webmama » 10 sij 2006, 15:25

Ma kad mi vec tako do
o ide otvaranje novih tema, da vas jos priupitam za tate... <
><
>Zanima me kolko tate sudjeluju u trudnoci. Jeste li culi za sindrom trudnih oceva koji sa svim simptomima radosno sudjeluju u zeninom drugom stanju.<
><
>U Americi ocevi cak mogu kupiti i specijalni "trbuh" u prirodnoj tezini koji mogu nositi da bi shvatili kako je zeni... Kazu da ne izdrze dugo <b>*Portal mameibebe.net *</b><i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Trudni ocevi

PostPostao/la Bubidea » 10 sij 2006, 16:34

Webica, a za kaj tebi trebaju svi ti podaci, sto opet kuhas <i></i>
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 sij 2006, 17:20

evo mm nije imao kupljeni trbuh jer mu je njegov bio dovoljan, ali već sam dosadna s tim ponavljanjem kako smo mi nou zajedno rodili, pa bome tako i prošli trudnoću.<
>1. prestao je pušiti kad i ja<
>2. svaki je tjedan čitao sa svih mogućih portala o razvoju bebe (i mame) u tom tjednu<
>3. išao je sa mnom na preglede i gledao bebu na uzv<
>4. kad smo kupili kolica bio je sav lud i malo mu je falilo da ih prazna ne provoza po kvartu jer mu je to bila totalna fora<
>5. zajedno smo prali, peglali i slagali robicu prije poroda<
>6. pročitao je skupa sa mnom "sve o trudnoći i prvoj godini..." klinike mayo<
>7. jeo je lanene sjemke skupa sa mnom (ali ipak nije mazao dupe faktu masti )<
>ne znam je li to dovoljno da bi se i on pikao trudan <
> moje mm! <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Pati » 10 sij 2006, 17:28

Ovako!!<
>Bio oduševljen kada smo saznali da sam trudna, debljao se skupa samnom, išli smo zajedno na svaki pregled i na svaki UZV. Nije mi dao da vozim, pazio me i mazio, i išao u dučkas po 1 sladoled. On je birao kolica (to mu nisam trebala dopustit). Pričao je trbuhu i ljubio ga svake večeri prije spavanja.<
>Bio mi je najveća i najbolja podrška na porodu!!! <
>Ema (10.08.2005.)<
><
><i></i>
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Schlatka » 10 sij 2006, 17:38

Dobio je 7 kg, a ja 12.<
>Ja svoje skinula, a njegove ostale. <
>Iako je i dalje premršav po nekim mišljenjima, meni je baš taman. <
><i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 sij 2006, 18:26

schlatkice samo 12???? sretnice. <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Barbi » 10 sij 2006, 18:45

MM ide sa mnom na svaki pregled, drugih simptoma zasad nema. Bilo mi je super jučer, čekamo pred ordinacijom, ja otišla na wc, prozivaju nas, ja još na wc-u, on uredno ulazi sam u ginekološku ordinaciju... P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la ponosni tata » 10 sij 2006, 19:50

evo da se i ja priključim!<
>Ne znam dali imam simptome ali sudjelujem u trudnoći maksimalno.<
>Dovoljno govori i to da sam na ovom forumu. Od samog početka pratim sve, čitam, idem na preglede.<
>Da ne govorimo u prvih tri - četri mjeseca kad su bile mučnine i neutaživa glad.<
>Išao sam i u pola noći po sendviće, sladoled...<
>Pošto se bliži porod, a mž mora mirovati već tri dana bauljam po gradu i kompletiram torbu za rodilište i sve za bebicu da bude spremno kad dođe doma.<
>Kinderbet je složen već dva mjeseca i svi mogući medeki su unutra, a kolica provozam svaki dan po stanu.<
>Ma radim sve, osim kaj ne nosim trbuh.<
> <i></i>
ponosni tata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 sij 2006, 20:05

ponosni tata evo ti jedna <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la ponosni tata » 10 sij 2006, 20:09

Hvala.<
>Mada ja ne mislim da je to naš posebno. Tate bi se trebale veseliti bebici jednako kao i mame, mada čujem slučajeva da to i nije baš tako.<
>Ne kužim takve tipove! <i></i>
ponosni tata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Masha » 10 sij 2006, 20:31

Ponosni tata , svaka ti čast.<
>Ja bi isto volila da mm manje radi i da se nekako uključi u trudnoću. Sam mi je priznao da još nema pravi osjećaj, na što ja šizim <
>Isto tako, kad sam ja ludila što beba nikako ne dolazi, on je bio potpuno cool, i govorio da se ne za
injavam, da samo što nije.<
>Za razliku od njega, ja po cijele dane visim na netu i upijam sve moguće, da budem maksimalno pripremljena, pa zato ne kužim njega zašto se malo više ne angažira.<
>Ipak, sutra će uzeti slobodan dan, pa zajedno idemo kod doktora prvi put , možda se malo trgne. <
><
><
><i></i>
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Schlatka » 10 sij 2006, 20:34

Quote:schlatkice samo 12???? sretnice<
> <
>mamanoja, imala sam ja u stratu 10 kg previše... pa ih sad skidam. <
><i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 sij 2006, 20:35

moram se pohvaliti, točnije pohvaliti mm, iako o tome već pjevaju i vrapci na grani. mm je od badnjaka na porodiljnom. slijedećih 8 mjeseci. <
>ok, nije baš trudnoća, ali svejedno. <i></i>
mamashnita od noje
Muza

ponosna na mog dragog

PostPostao/la kriss » 10 sij 2006, 20:37

Vec sam pisala kako moj dragi pomalo zali sto nemamo blizance, jer se plasi da je malom dosadno u stomaku samom. To je sala naravno, ali moram reci da sam jos na samom pocetku trudnoce bila jako ponosna kada je mm govorio "mi smo trudni". Verujem da je od pocetka bio jako srecan zbog bebe , a ja sam ogromne promene kod njega primetila narocito kada je prvi put osetio bebu i kada ju je prvi put video na 3d uz.Ide samnom na svaki pregled, zove me x puta sa posla da pita sta mali radi, da li nam treba nesto, a kako sad oko ovih praznika nije radio deset dana-ja bukvalno ni do prodavnice nisam otisla.Verovatno je sve to potpuno normalno (mada neke moje prijateljice nisu imale bas tako lepa iskustva, sta vise), mogu reci da uzivam u trudnoci i da imam maximalnu pomoc i podrsku. E da, od prilike, koliko sam se ja ugojila, toliko je on oslabio (a to je nekih 12 kg).Do kraja imamo jos 50 dana. <i></i>
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: ponosna na mog dragog

PostPostao/la Pati » 10 sij 2006, 21:00

Ponosni tata, pa ti si super!!! <
>Mamanoja, i za tm-a!!!! <
>Ema (10.08.2005.)<
><
><i></i>
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ponosni tata » 10 sij 2006, 21:27

E curke možda mi možete pomoći!<
><
>Sve sam kupio, jedino mi je ostala mala dekica za kolica. Di ima za kupiti, a da nisu 100% polyester ili 400 kn.<
><
>Kakve vi dekice koristite? <i></i>
ponosni tata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

trudni ocevi

PostPostao/la kriss » 10 sij 2006, 21:27

55551- ne
ini, kada beba pocne da se mrda i da ga svaku noc sutira, kada je prvi put bude video na uz i te kako ce se ukljuciti u trudnocu. A sto ti vise budes licila na pravu trudnicu tu ce i on biti svesniji sta se ustvari desava.Ipak je i za njega sve ovo novo, sigurno mu treba treba vremena da se navikne na cinjenicu da postaje otac, a mozda ce i tebi pred kraj trudnoce smetati ako mu beba postane preokupacija, pa pocne da prica samo o njoj I neka ti ne smeta sto mnogo radi, veruj mi doci ce period kada ce trcati kuci da vas vidi.Pozdrav <i></i>
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: trudni ocevi

PostPostao/la Priska » 10 sij 2006, 21:45

I ja svog mogu samo ishvaliti - prestao je pušiti, ide sa mnom na sve uzv-e (na preglede ga ne vodim jer mislim da tamo nema ništa zanimljivog za njega), priča bebicama u trbuhu i daje im pusice, ful mi pomaže oko kućanskih poslova, obuva me i izuva (to ga malo iskorištavam ali kad mogu... ), masira me skoro svaki dan i macka s kremicama... Da ne spominjem da niti jednu sitnicu nisam mogla kupiti bez njegove suglasnosti, a sad mi je najsmješniji kad svima koji nam dođu u goste pokažuje kolica, pa kadicu, auto-sjedalice... i sav je oduševljen dok o tome priča. Ma rastapam se dok ga gledam! <i></i>
slika
Priska
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 sij 2006, 22:24

ponosni tata pogledaj u bebinom svijetu. ja kupila jako lijepu, mješavina doduše, ali prevladava pamuk. teško ćeš naći 100% a za 100kn. <
>sorry, odosmo mi malo off topic. <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la azaleja » 10 sij 2006, 22:51

Oba puta me pratio na preglede, pazio što jedem, iščitavao literaturu i bio na oba poroda. I debljao se svaki put samnom, ali smršavio nije još ni od prve trudnoće. <i></i>
slika

N 2002
M 2005
E 2014
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pati » 10 sij 2006, 23:03

Ponosni tata-pogledaj u Lanteinom dućanu, Naš dom (jel se tak zove ), ja kupila krasnu za 170kn. Imaš i u Adaxu ok izbor. <
>Ema (10.08.2005.)<
><
><i></i>
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la hram » 10 sij 2006, 23:06

MM je prililčno "cool" iako ja mislim da se samo pravi. Kad sam prvi put zatrudnila bio je euforičan i nakon pobačaja jako potišten. Sad kao da namjerno ne želi pokazati emocije, da ne urekne. Ipak, međutim, ima situacija gdje se "izda". <
>- Čim se počelo primjećivati da mi raste trbuh, počeo me slikati i snimati iz svih uglova, da imamo za uspomenu kako sam se debljala. <
>- Na zadnjem UZV bio je samnom i oduševio se činjenicom da smo svoje djetešce vidjeli kako se mrducka, kako mu kuca srčeko, ručice, nožice, čak i prstiće<
>- Vodio me u kupovinu trudničke odjeće. Ja sam htjela kupiti samo jedne hlače da mogu ići doktoru sada po zimi i hladnoći, (ionako ću najveći trbuh imati na proljeće i rano ljeto, kad će mi se biti puno jednostavnije obući), a on navalio: pa kupi si i jedne tregerice, pa probaj i neku haljinu, a tek bluzice... Ostavili smo tamo pola moje plaće! A s kojom me ljubavlju gledao dok sam isprobavala robu, to nisam doživjela otkad me je zaprosio! <
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 10 sij 2006, 23:09

ma hram, TM je srce!!! <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la † RLmama » 11 sij 2006, 09:55

Quote:a kolica provozam svaki dan po stanu.<
>ponosni tata <
> Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>stara s ogromnom trajnom <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
>i sve je daleko...<i></i>
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la Natasa36 » 11 sij 2006, 10:39

Ponosni tata, i od mene <
><
>Barbi - tm je zakon! <
><
>MM je uzorno sudjelovao u obje trudnoće, odlazio sa mnom na preglede (sve), mazio bušu, spominjao se i lupkao si sa bebicama nutra... pofalno je i rezanje noktiju na nogama, jer ja to pod kraj nisam mogla (posebno u 2. trudnoći), mislim da mi je jednom ili dvaput po
ijao i noge. Meni je bilo neugodno a njega je zabavljalo <
>Usisavao je, ribao wc i kupaonu (to sve gotovo od početka trudnoće)... dakle obavljao sve "teže" poslove po kući.<
>Budući sam drugi porod dočekala u bolnici, potpuno je preuzeo
igu o našoj dvogodišnjoj prvorođenoj i išlo mu je za Prao je veš, nosio mi sve u bolnicu, ma mrak.<
>(jest da smo imali 500 sms-a, ali to ne umanjuje zasluge)<
>Pripremio je sve što je trebalo, slagao krevetiće, košare... razmještao namještaj---<
><
>Jako jako je važno da je oba puta sačuvao dva tjedna godišnjeg kad smo beba i ja dolazili doma. I u to vrijeme je obavljao sve potrebne kupnje, od uložaka za mene do potrepština za bebu, od pelena do benkica... U apoteci i dječjim dućanima znaju ga sve prodavačice <
><
>Ma sve u svemu - savršeno! za MM-a<
><
>Evo moram se editirati: na prvom porodu je MM bio sa mnom (drugi je bio carski pa je jadan u hladnom znoju čekao pred vratima), bio od neizmjerne podrške a i one je bio zbilja presretan, pa tako sada kaže: "rodili smo" Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i>Edited by: Natasa36 at: 11/1/06 12:18<
></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la ema emily » 11 sij 2006, 12:16

MM jako je sretan što smo trudni. Stalno mi govori da sam mu prekrasna, ide samnom na preglede, svaki dan razgovara s trbuhom i dolupkuje se s bebicom a mislim i da je nabacio koju kilu .<
>Jedino nije non stop po netu i dr. literaturi (koju ja gutam) tražeći informacije o novonastaloj situaciji, što me u početku malo smetalo ali sad kužim da svako to doživljava na svoj način i da ja ipak imam puno više vremena za te stvari obzirom da sam doma na mirovanju. <
>Planira prisustvovati porodu pa ćemo tako uskoro i na pripremni tečaj zajedno. <
>Sve u svemu jako sam sretna <
><
><
> <i></i>
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nico » 11 sij 2006, 12:22

MM isto bas i nema previse trudnickih simptoma a nije imao niti u prvoj trudnoci. Sto ne znaci da mi nije pomogao u apsolutno svemu sto mi je trebalo i sto sam ga trazila. U prvoj trudnoci je isao na skoro sve preglede sa mnom, a u ovoj je oba puta bio zauzet (kod doktora zbog sebe, odnosno zbog malog) pa nije bio. Ne mogu reci da je opipavao bebine pokrete preko trbuha sa nevjerojatnim entuzijazmom, nego vise na moj poticaj. Citao nije, ali je 'prirodno talentiran za djecu' pa niti ne treba . Ja ga zezam da je njemu majka priroda usadila fantastican instinkt za djecu, tako da niti ne treba citati i informirati se, ali bez obzira na to uvijek o svemu ima svoje misljenje. Za razliku od nas majki koje nismo te srece pa se informiramo <
>Kad je mali dosao doma ja bih koja ga do
o poznam takoder rekla da to jos nisu bile one prave emocije. Ali zato nakon nekoliko dana, bila je to ljubav do neba. Kad su se malo upoznali i zblizili, to je bilo nevjerojatno. Mali ga je odmah poceo obozavati i obozava ga i danas. Sto da kazem, prva rijec mu je bila tata, tek je nakon par mjeseci naucio reci mama. <
><
><i></i>
Decko - listopad '03
Curica - kolovoz '06
Nico
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re:ponosna na mog dragog

PostPostao/la Pticica » 12 sij 2006, 01:49

MM od samog pocetka sudjeluje u svemu.Od prvog dana mi neda da usisavam,cistim kupatilo ili pak pod u kuhinji . Stalno govori da idemo gledati opremu za bebaca,od krevetica do robice i svih onih manjih potrebstina.Trudnicku robu sto ja nisam mislila puno kupovati kao niti hram,pola stvari sto imam je on isao kupiti bez da sam znala samo je donio doma i rekao ako mi ne pase da mozemo otici zamjeniti.A mislim da vise i ptice na granama znaju da smo trudni i kada trebamo roditi Sada ga je uhvatilo pa mjenja kadu ,iako smo podstanari kaze da on nece da bebica ide u staru kadu,farba zidove .....<
>A ide na sve kontorle kod dr. i on ima vise pitanja nego ja .A sto se tice citanja o svemu i svacemu vezano uz ili dojenju ili pak prvoj bebinoj godini mislim da je procitao svaku web site I k tome jos ide zamnom i govori sto mi je bolje jesti i sto trebam jesti,kolika je beba iz tjedan u tjedan ......zove na posao svaki sat vremena da pita kako smo i da li beba udara i da li mi se sto jede ..ako kazem da on se stvori kod mene na poslu s tim u roku od 15 minuta . <i></i>
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Trudnuju li sa vama vasi muzevi?

PostPostao/la Amora » 20 ruj 2006, 09:23

Drage mame,
interesuje me kako se vasi muzevi ponasaju tokom trudnoce.Pomazu li vam, jesu li se udebljali,citaju li sa vama literaturu o bebama, idu li sa vama na preglede...?
Moj je ispocetka bio trudan sa mnom (imao je mucninu), zatim se sa mnom deblja...Sto se tice kucanskih poslova nikada ih nije radio pa plati jednu zenu da ih uradi.Ja naravno kuham (on nije ni pokusao tu malo da olaksa). Ide sa mnom na preglede ali sumnjam da ima zelju prisustvovati porodjaju.Posto radim kod njega tu mi najvise pomaze.Svaki drugi dan ostajem kod kuce.Ja se naprica...Hajde i vi malo!Pusa
Amora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mif » 20 ruj 2006, 15:38

Eto ja srecom mogu reci da moj pomaze. Ja kuham i sredjujem ves, jer sam doma od nedavno, pa cisto da nesto radim, inace bi poludila, a i zelim ostati fizicki aktivna ukoliko je moguce do kraja trudnoce. Imamo zenu koja nam cisti. Muz ide u nabavke, vozika me gdjegod treba, ide na preglede samnom (gdje nakon sto izvaze mene, sestra uredno i njega izvaze jer se u pocetku poceo debljati kad i ja :mrgreen: ), idemo sad na trudnicki tecaj i ako bude prirodan porod biti ce prisutan. Ali ono sto mi je najbitnije, svako vece ima volje za ono sto mi zovemo "tretman" - mazanje trbuha bademovim uljem da smanjimo vjerojatnost zlocestih strija, masaza gornjeg djela ledja i masaza mojih umornih stopala.
Ma da nista drugo ne radi osim tog tretmana, ja bi mu bila vjecno zahvalna jer mi to uzasno puno znaci i mogu lakse zaspati.

Sto se tice citanja literature, tu i tamo nesto procita sto mu ja kazem da je bitno i zanimljivo, jer nemam ga srca tjerati da uz svoj posao i dodatan posao oko mene :oops: jos surfa po internetu i cita sve i svasta.

Mislim da svaki par, pa tako i svaki suprug, funkcionira na drugi nacin, ali najbitnije je da te razumije (zasto si ponekad zivcana, tuzna i sl.).

:mah
mif
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.