Sada je: 18 tra 2026, 20:06.

Razmisljate li o platnenim pelenama?

Moderator/ica: nevenera

Re: platnene

PostPostao/la MALENA MAMA » 26 lip 2005, 19:21

Upravo sam naletila na super stranicu na njemackom o prednostima i nedostacima platnenih,pa cure koje znate njemacki...izvolte <i></i>
Mamina ljubav 27. 02. 2006

Malo srce ispod moga srca 27. 11. 2008
MALENA MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mihaela » 27 lip 2005, 08:47

Cure moje sta mi napravi vas topic! Kad sam ga otvarala odma sam stisnula opciju ne jer sam uz platnene pelene imala groznu viziju smrada,velikih lonaca,iskuhavanja,peglanja <
>Onda sam vas u cetvrtak procitala ovdije i krenula cijeli vikend proucavati po "rodama"(kod njih ima puno vise o tome nego kod nas) i ostatak neta.I doslo je do toga da cu danas odsetati do Kamarisovog ducana to pogledati i uzivo ali mislim da sam se definitivno odlucila ipak za opciju za!Mene malo muci susenje jer ce bebica biti zimska ali kad nece biti suhih ubacivat cu jednokratne ili dokupiti jos ovih.Inace moram priznati ako vec usporedujemo po uloscima i meni su sintetski ,jos po ljetu kad se ona plastika usafta i usmrdi pa ih moram mjenjati svakih sat vremena a i iziritiraju mi i kozu svaki put Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 27 lip 2005, 10:49

evo ljudi moji i mihaelu preo
atismo.... <
><
>ja sam nabavila materijal, vratila se sinoc s godisnjeg, popodne idem na kontrolu i veceras se bacam na sivanje...<
>cim prvi primjerak bude gotov prikeljim vam ovdje slicicu.... <
>moje cetiri princeze i mali bozicni paketic<
>ALBUM<i></i>
Daphne

PostPostao/la Mihaela » 27 lip 2005, 14:09

Cuj Daphne,bas ste me preo
atile. Bila sam danas u Kamarisu i kupila jednu da ju promotrim Za sad mi se jako svida i vec sam ju oprala pa cu ju odma isprobati na Dini!Materijal i dezeni su inace super i izgledaju do
o i kvalitetno.Cuj Daphne ak sivas mogla bi ti se i ja prikrpati za koju ,onak po prijateljskoj cijeni Ja cu na jesen kupiti paket ali s obzirom na cijenu i probleme sa susenjem sigurno ce mi ih trebati vise pa razmisljam o alternativnim rjesenjima tipa Daphne Inace moram pohvaliti ducan jer sam si ubola jos dvije mrak suknje jednu traper i jednu lanenu po mrak cijenama jer je snizenje 50%,ima i mrak majica ali ja sam se vec opskrbila u H&M-u.Sve u svemu nije da reklamiram ali odusevljena sam ducanom,prodavacica je preljubazna,stvari su krasne a pokraj je odma park pa se je Dino fino poigrao dok sam ja pregledavala i isprobavala stvari na miru! Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 27 lip 2005, 18:53

Quote:Cuj Daphne ak sivas mogla bi ti se i ja prikrpati za koju ,onak po prijateljskoj cijeni<
><
><
>draga, nema frke, samo kupi materijal i pošalji mi ja ti sasijem...<
>ja definitvno ne mislim kupovati kamarisove, al ću ih sasit za bebu bar 30-tak....<
>i jos nesto, ako hoces da ih sivam odmah kupi i plasticne drukere(radi reguliranja velicine) jer ih ja ovdje tesko nalazim... uz to ti treba i cicak traka....<
>ako se ne varam, ti si u popovaci pa ti onda ne bi trebao bit problem naci flanel.....(mislim, vidla sam u garesnici da ima, pa bi moglo biti i kod tebe) <
>ALBUM<i></i>
Daphne

PostPostao/la Mihaela » 27 lip 2005, 19:14

Riba ja sam ti u Zagrebu u Dupcu (kod Sesveta).Ja ti nemam pojma sta je sta od ovog sto si napisala a kamoli gdje da to kupim .Jedna je solucija da se informiram i nadem sta mogu a druga da ti platim pa kad uzimas sebi uzimas i meni,sve mi pase jer nema zurbe,vremena imamo do bozica Uglavnom imas sto s sto imas volje sivati,ja o sivanju nemam pojma Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 27 lip 2005, 22:10

<
><
>ja sam tebe zamijenila sa Lleom..<
>nije bitno, odeš u bilo koji dućan sa metraznom robom i trazis flanel...<
>za dvije kompletne pelene ti treba oko 1,5 metara duple sirine, dakle za jednu pelenu bi islo oko 75 cm materijala....<
>flanel biras kakav hoces (ovisi o izboru koji nude) iako moram priznati da je u jesen puno veci izbor...<
>mozes obici ducan ili dva, pa vidjeti jel uopce imaju to....<
>ja sam nabavila ovu vrstu koju koriste i u kamarisu:<
> <
>ALBUM<i></i>
Daphne

PostPostao/la Mihaela » 28 lip 2005, 13:23

Daphne sasit ce mi An!Lakse je jer je tu u Zagrebu pa ne trebamo nista slati.Nadam se da se ne ljutis Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 28 lip 2005, 20:32

ma kakva ljutnja!!!<
>ja sam zena od prilagodbe <
>ALBUM<i></i>
Daphne

platnene

PostPostao/la gold dust » 28 lip 2005, 20:39

Daphne, An - a po kojem kroju vi sijete platnene?<
><
>eh da, ovo stvarno nije sezona za sareni flanel. svi flaneli koje sam vidjela u ducanima su ili jednobojni, ili s ogromnim uzorkom (za posteljinu)... <
>ja sam kupila jednobojni <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la An » 29 lip 2005, 07:49

Meni taj jednobojni uopce nije los! (ja ga ionako kombiniram s pamukom koji ima neki uzorcic) A nesto sarenog (bijeli sa sitnim djecjim zuckastim uzorkom i jos neki) ima u Maksimirskoj. Samo sam naravno zaboravila kak se zove ducan. Uglavnom tamo prodaju metrazu za posteljinu. Odi tamo pogledni!<
><
>Meni je ock kroj iz Otto
e design, ali imam i malo modificiran (da se velicina moze prilagoditi) jer ovaj to nema... <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 29 lip 2005, 08:22

pa otto
e kroj je u dvije veličine<
>ili si ti mislila na neko drugo prilagođavanje? <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la An » 29 lip 2005, 09:30

Ne pazis! <
>Taj otto
e nema mogucnost prilagodbe (da stalno imas samo jednu pelenu) pa imam jos jedan modificiran koji tu mogucnost ima (tj. uni velicina) - pa to ima i Kamaris, ono s drukerima.<
> <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

platnene

PostPostao/la gold dust » 29 lip 2005, 09:45

An tenks nazalost nisam u zg pa ne mogu do maksimirske <
>ja i vanjsku i unutarnju stranu pelena radim od flanela (osim uloska, tu kombiniram svakakve reciklirane pamucne materijale ) - An, za koji dio ti koristis obican pamuk, pretpostavljam za vanjski...? <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Daphne » 29 lip 2005, 11:09

e ovako, ja imam kroj skinut sa kamarisove original pelene...<
>osim toga materijal mi je poslala jedna cura s rodinog foruma iz varazdina, i kaze da tamo ima lijepog izbora....<
>ima i tu kod nas nekakav na kockice(simpa, crveni), i neki sareni...<
>i osim toga, imam jednu malu napomenu:<
>uvijek najprije operite sami materijal jer se flanel skuplja, pa da se ne desi da je pelena premala(nije da pametujem, ali je istina) <
>ALBUM<i></i>
Daphne

PostPostao/la An » 29 lip 2005, 11:49

Za vanjski.<
>... a dva metra mat. smanji se i za 20 cm! Istina Daphne. <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 29 lip 2005, 15:22

daphne, možeš li mi poslati tvoj kroj?<
><
>a možeš i ti, An, taj tvoj prilagođeni <
>skužila sam kasnije što si htjela reći s prilagođavanjem <
><
>ako može, poslat ću adresu u inbox <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Daphne » 29 lip 2005, 17:39

naravno da mogu, posalji mi adresu <
>ALBUM<i></i>
Daphne

PostPostao/la An » 29 lip 2005, 22:16

<i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 29 lip 2005, 22:40

An, tebi ću na mejl <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la ivanaCH » 02 srp 2005, 16:28

Ja sam cijelu trudnocu vagala ZA i PROTIV, pa sam i tu glasala za trecu opciju. Mislim da cu negdje za mjesec dana uputiti se u Bebin svijet i kupiti pelene, ovako gotovanski, kao Patkica . Ma cim dobijem regres. Meni se gade ove jednokratne, i sto se tice usporedbe s uloscima, i tu mislim isto. <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Razmisljate li o platnenim pelenama?

PostPostao/la ivanaCH » 02 srp 2005, 16:30

Samo jedno pitanje: jel ide svedska pelena preko ove platnene? Ako ide skapat cemo od vrucine <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 02 srp 2005, 19:50

ne ide - preko idu zaštitne gaćice <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Maslacak » 03 srp 2005, 02:47

Kamarisova (a i druge) platnena pelena se sastoji od uloska, vanjske pelene i disnih zastitnih gacica- sto znaci da propusta zrak unutra a ne propusta vlagu van.I vanjska pelena i zastitne gacice imaju na sebi cicak- tj. vanjski dio pelene mjenja svedsku pelenu (koja ti sa platnenim uopce ne treba). A sto se tice sirokog povijanja- mislim da ti je sasvim dovoljna ovakva platnena- jer je za skroz malene bebe dosta siroka. Julian<
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mihaela » 03 srp 2005, 08:45

Ja sam kupila zastitne gacice i Dino je nocas prvi put prespavao u platnenoj i nije nigdje promocila Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 04 srp 2005, 15:10

evo i tekstić za neodlučne <
><
>Common Myths Associated With Cloth Nappies<
><
>Abstract: Still can't decide whether to use cloth nappies? This article will help to explode some of those nagging doubts and myths that can surround the use of re-usable nappies. Forewarned is forearmed, so when you come across those uninformed cloth nappy sceptics you will have all the answers at your disposal!<
><
>Author: Lucy Jewson<
>Myth 1: Using cloth nappies is loads of hassle and takes up valuable time I would rather spend with my baby.<
><
>Real nappies are no longer about complicated folds, pins, stinky soaking buckets and boiling. There is an amazing array of re-usable nappies out there that do up with Velcro, poppers or nifty little grips. They are shaped just like disposables and are very easy to put on.<
><
>You can have a paper liner that catches solids that you can just drop down the toilet and then fling them in a nappy bin. No need to soak them, dry pailing is fine. Then just stick in a 60 degree wash - if you have enough nappies, you only need to do this every 3 days.<
>Myth 2: Disposables are better at preventing nappy rash.<
><
>Nappy rash is caused by the germs from stools mixing with urine. This is best avoided with any nappy by changing your babies nappy frequently and especially as soon as they have "done a poo"! There are many scientific studies that have shown that babies wearing real nappies are no more or less likely to get nappy rash than those wearing disposables.<
>Myth 3: Cloth nappies leak.<
><
>A good fitting cloth nappy is probably less likely to leak than a disposable. Cloth nappies come with an outer waterproof or water resistant cover. The advantage of using cloth nappies is that you can tailor the type of nappy to how much of a "heavy wetter" your baby is with boosters or with different materials. Many mums, with very heavy wetters, will use hemp nappies, as they are even more absorbent than cotton. Obviously the biggest source of leakage with both disposables and re-useables is not changing the nappy often enough!<
>Myth 4: Real nappies are bulky.<
><
>Real nappies are bulkier than disposables because they don't contain absorbent chemicals and gels. However this bulkiness actually helps in the development of strong bones and hips and protects the base of baby's spine when learning to walk. Big bottoms bounce better! Cut4Cloth solves the problems of finding clothes to fit over cloth bottoms of course!<
>Myth 5: Cloth nappies are old fashioned and no one uses them anymore.<
><
>The cloth nappy market is one of the fastest growing in the nursery sector and now stands at around 15% of all babies. The government has a target to get 155,000 additional households to use re-useable nappies, reducing nappy waste an average 225kg per participating household per year by the end of 2006. Basically we have run out of landfill space and the government is putting huge resources into local schemes to encourage real nappy use.<
><
>As far as old fashioned goes, you should see some of the nappy companies on our links page - nappies these days are funky fashion accessories and with Hollywood "A list" stars such as Gwyneth Paltrow and Chris Martin using and supporting the cloth nappy cause - they are this years "must have" baby accessory! <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i>Edited by: Ina66 at: 4/7/05 15:12<
></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

fdsdfsdf

PostPostao/la gost » 05 srp 2005, 09:59

fsdfsdfsdfsd <i></i>
gost

Re: fdsdfsdf

PostPostao/la Ina66 » 13 srp 2005, 08:50

našla sam jučer u jednom dućanu gorespominjani vatelin. cijena - 29kn/m, ženska kaže da je širina 140cm <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

Re: fdsdfsdf

PostPostao/la An » 13 srp 2005, 13:58

Ina, gdje? <i></i>
An
Asimilirana