Sada je: 06 lip 2026, 01:34.

Razmisljate li o platnenim pelenama?

Moderator/ica: nevenera

pelene

PostPostao/la irena001 » 18 sij 2006, 19:12

Ne pada mi napamet koristiti platnene pelene uz svu blagodat jednokratnih.<
>Kratko i jasno. Uz svu strku oko bebice,
ige o njoj da razmišljam o tome dal će mi se pelene osušit... NO way <i></i>
irena001
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: pelene

PostPostao/la Aurora » 19 sij 2006, 00:08

Ah bas da je blagodat stavit bebi tu plastiku i kemiju na kozu, ne bih bas rekla, ali naravno svak zna svoje... <
><
><
><i></i>
slika
Aurora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

hhh

PostPostao/la irena001 » 19 sij 2006, 21:04

Quote: Ah bas da je blagodat stavit bebi tu plastiku i kemiju na kozu, ne bih bas rekla, ali naravno svak zna svoje...<
><
>Da je to loše, pelene pout pampersica nebi bile u prodaji <i></i>
irena001
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: hhh

PostPostao/la Maslacak » 20 sij 2006, 04:40

Quote:Da je to loše, pelene pout pampersica nebi bile u prodaji<
><
>Pa i cigarete su u prodaji kao i gomila nepotrebnih i stetnih gluposti pa mi ova quotana recenica i nema nekog smisla. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Pticica » 24 sij 2006, 01:29

Quote:<
>--------------------------------------------------------------------------------<
>Da je to loše, pelene pout pampersica nebi bile u prodaji<
>--------------------------------------------------------------------------------<
>Maslacak je do
o napisala .<
>Nije moje da govorim neka svako radi kako mu pase najbolje ali zamisli kako su nase mame susile sve te pelene i kako je bilo u ono vrijeme,mislim da susenje nije veliki problem.<
>Ja na zalost sam u takvom stanju da necu moci koristiti platnene ne sto nebi htijela to mi je velika zelja zapravo doma cu ih korisiti ali posto se ja moram vratiti na posao poslije 6 tjedana i bebica ide samnom tako da ce u tu svrhu posluziti jednokratne . <
><
><
><i></i>
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 24 sij 2006, 05:03

Ovako. Ja sam tip koji prije izabire ono sto je prakticno. <
>A zasto sam se ipak odlucila za platnene pelene umjesto za jednokratne?<
>- mozda iz ekoloskog aspekta <
>- platnene su mi pelene bile nekako posebnije i trajnije <
>- dezen im je predivan- a na to se palim <
>- kako bi ih mogla svima pokazivati i o njima raspravljati <
>- kako bi se svi tome cudili <
><
>I iako sam tip koji se ne voli gnjaviti. Odrzavanje mi ne predstavalja nikakvu gnjavazu- imam perilicu i susilicu. A otkako smo na platnenim pelenama- pocela sam i smece odvajati, kupujem BIO proizvode- ma znam da cinim barem nesto da mom dijetetu sutra bude lijepse i ugodnije na ovoj zemlji zivjeti. Cijela ta filozofija oko platnenih pelena me pomalo izmjenila.<
>Samim time i svoje cu dijete odgajati da bude ekoloski osvjesteno. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Aurora » 24 sij 2006, 08:09

E
avo maslačak!<
>Ja sam uzela paket platnenih i iskreno se nadam da cu ih uspjet savladat i koristiti i uopce mi nije jasno zasto te svi vec u startu pokusavaju odgovotiri od toga! <
><
><
><i></i>
slika
Aurora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Arkana10 » 24 sij 2006, 10:45

Ja nisam jos mama, ali ...<
>narucila sam si platnene...mama vec ima kroj i pocinje sivati cim saznamo da nam beba dolazi, jos i maslacak je sve navela potpisujem te...<
><
>tako <
>put do bebice...<i></i>
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la gold dust » 24 sij 2006, 13:04

Quote:- kako bi ih mogla svima pokazivati i o njima raspravljati <
>- kako bi se svi tome cudili <
>maslacak <
>inace nista nemam nadodati, sve ste napisale <i>Edited by: gold dust  at: 24/1/06 12:04<
></i>
gold dust
Sveta krava

Re: platnene ili jednokratne

PostPostao/la Arkana10 » 25 sij 2006, 11:26

EmaEmily evo ti super odgovore na tvoja pitanja na stranici Rode i vjeruj mi UCINICES NAJBOLJE ZA SVOJE DJETE<
><
><
><
>Platnene pelene na Rodi<
><
>a naravno imas i na nas forum i na podforum Hobi i kucni ljubimci<
>Platnene pelene na Mameibebe<
><
>Ja ih OBOZAVAM!!!! <
>put do bebice...<i>Edited by: Arkana10 at: 25/1/06 10:28<
></i>
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

platnene ili jednokratne

PostPostao/la ema emily » 25 sij 2006, 11:52

bok cure, <
>čitam vas već neko vrijeme...i razmišljam o tim platnenim pelenama.<
>Razgovarala sam i s MM (koji je dosta protiv) i nagovorila ga da u dogledno vrijeme odemo skupa do Kamarisa vidjeti kako izgledaju.<
>Mislim, zanimaju me te pelene, stvarno bi htjela najbolje za svoje dijete, ali imam par pitanja jer mi neke stvari nisu jasne.<
><
>1.jel se mogu prati (stalno) na 90C? Nekako mi se čini da je to potrebno zbog do
e dezinfekcije. Mislim ipak se radi o izmetu i mokraći (odnosno vojsci bakterija u njima)??<
><
>2.jel ih se može sušiti (bar djelomično, odnosno bar prosušiti) u sušilici? Po ljeti ću moći sušiti na balkonu tak da nije problem, ali po zimi u malom stanu s vešom je koma .<
><
>3. kanta u kojoj ih se drži do pranja. E sad, prvo jel bolje držati ih u vodi (nekoj tekućini) ili nije? Drugo, s kakvim to otopinama ih vi prešpricavate? <
><
>4. iskreno, da li (i koliko) smrdi ta kanta s pelenama (posebno ako nisu potopljene)? <
><
>Nama je ovo prvo dijete, i mislili smo možda probati kombinirano ih koristiti s jednokratnima (za doma imati platnene, a kad idemo van, na put i sl. uzeti jednokratne).<
><
>Hvala unaprijed na savjetima i odgovorima <
><
> <i></i>
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gold dust » 25 sij 2006, 14:52

Quote:1.jel se mogu prati (stalno) na 90C? Nekako mi se čini da je to potrebno zbog do
e dezinfekcije. Mislim ipak se radi o izmetu i mokraći (odnosno vojsci bakterija u njima)??<
>pelene se uobicajeno peru na 60°C (one all-in one, s vanjskim nepropusnim slojem, za koje ne trebaju zastitne gacice, niti ne smiju na visu temperaturu), a konkretno kamarisove, a pretpostavljem i ostale koje su napravljene od 100% pamuka (dakle cijela pelena i unutarnji slojevi) mogu se povremeno oprati i na 95°C.<
>Quote:2.jel ih se može sušiti (bar djelomično, odnosno bar prosušiti) u sušilici? Po ljeti ću moći sušiti na balkonu tak da nije problem, ali po zimi u malom stanu s vešom je koma .<
>moze (svakako pogledati upute proizvodjaca!), ali treba imati na umu da im se susenjem u susilici skracuje rok trajanja.<
>Quote:3. kanta u kojoj ih se drži do pranja. E sad, prvo jel bolje držati ih u vodi (nekoj tekućini) ili nije? Drugo, s kakvim to otopinama ih vi prešpricavate?<
>to sve zavisi o osobnim sklonostima, ja recimo ne volim to natapanje u vodi. pelenu samo ako treba isperem od kakice i ocijedim, a svaku zaprljanu pelenu (dakle i popiskenu i pokakanu koju sam prethodno isprala) prije odlaganja poprskam etericnim uljem lavande i odlozim u u otvorenu posudu za prljave pelene. (moze se koristiti i ulje cajevca, a zgodno je pomijesati ulje s vodom i staviti u bocu s rasprsivacem.) <
>Quote:4. iskreno, da li (i koliko) smrdi ta kanta s pelenama (posebno ako nisu potopljene)?<
>iskreno, kod mene uopce ne smrdi, dapace lijepo mirise po lavandi.<
>osim toga, imaj na umu da se pelene cesto peru. ja smatram da nije do
o da zaprljana pelena, bilo potopljena ili nepotopljena, stoji dulje od 3 dana. nakon tog vremena bi me bilo strah da ne popljesnivi ili da se u njoj ne stvore nekakvi tvrdokorni mikroorganizmi (ipak ovdje pricamo o debelim viseslojnim pelenama), uz pripadajuci smrad ili bez njega <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Priska » 27 sij 2006, 00:21

Mi smo se definitivno odlučili za platnene i to ćemo uzeti Kamarisove, to mi je nekako najjednostavnije. <
>Sad, zanimaju me 2 stvari:<
>1. Koliko kila treba imati bebica da joj ne budu prevelike? Ja ću imati blizanke tako da će sigurno biti nešto manje pa me zanima od kada mogu očekivati da mogu krenuti s platnenima. Kupili smo za prvu ruku jednokratne i koma mi je kolika je to hrpa pelena i budućeg smeća, a trajati će nam samo par dana.<
>2. Uzela sam za sada ulje čajevca pa me zanima u kojem omjeru ga miješate s vodom i koliko pošpricate pelenu, da se skroz smoči ili samo 2-3 štrcaja (mislila sam to pomiješati u onom čudu za špricanje cvijeća) <i></i>
slika
Priska
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ancica » 27 sij 2006, 12:44

Da se konačno i ja uključim u ovu raspravu o pelenama...<
>Čim sam čula "platnene pelene" rekla sam - nema šanse. Uz moju tvrdokornu ljenost, a i krajnju praktičnost (nemam ni tepihe, ni zavjese u stanu, niti išta što bi mi kompliciralo život više nego je nužno), a i zbog činjenice da sam potpuno sama - mama, sestra i svi koji bi mi mogli pomoći žive jako daleko, mislila sam da ću se koristiti jednokratnim. Ipak sam se odlučila makar pročitati tekstove o platnenim. Onda mi je neki dan došla poznanica u posjetu sa malom bebom od 3 mjeseca, presvlačila ga je kod mene i kad sam vidjela kako ima jadničak osip po guzi odlučila sam konačno, koristit ćemo platnene pelene. <
>A i nakon studioznog čitanja raznih članaka skužila da to i nije tako komplicirano kako se čini, da osim što ih se pere nema nekih većih dodatnih muka s njima. Ionako mi je ovo prva beba i nemam pojma o ni o čemu - sve ću morati učiti, pa ću tako naučiti staviti i tu pelenu - ne može biti tako strašno. Baš ako idem negdje van stavit ću jednokratnu i to je to. <
><
><
><i></i>
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la CicaBg » 27 sij 2006, 13:23

Ja bih tako rado koristila platnene, ali u Beogradu niko nije ni cuo za njih.... Bas sam se iznenadila kad sam to shvatila...<
>Plan nam je zamoliti rodjake iz Zagreba da nam kupe i posalju 2-3 Kamarisove, pa da se okusamo u rucnom radu... Znaci, ja planiram sasiti... Samo bih volela da prvo uzivo vidim bar jednu... Nadam se da cu uspeti da se snadjem... Propratila sam sve postove sa savetima i krojevima, uskoro nameravam poceti... Drzite nam fige... <
><
><i></i>
N 2006. S 2007.
CicaBg
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gold dust » 27 sij 2006, 13:38

Priska <
>Quote:1. Koliko kila treba imati bebica da joj ne budu prevelike?<
>ne znam na koje pelene mislis, ako govoris o kamarisovima, onda ne znam, jer smo mi tek kasnije poceli koristiti platnene. mozda ce netko drugi znati tko ih je koristio od pocetka.<
>Quote:2. Uzela sam za sada ulje čajevca pa me zanima u kojem omjeru ga miješate s vodom i koliko pošpricate pelenu, da se skroz smoči ili samo 2-3 štrcaja (mislila sam to pomiješati u onom čudu za špricanje cvijeća)<
>hm, ja to sve onako odokativno, i poprskam toliko da se osjeti miris.<
>ali negdje sam procitala omjer 2.5ml ulja na 500ml vode (ovo vrijedi za ulje lavande, ne znam za cajevac, mozda bi za njega trebalo drukcije ). samo pripazi - boca s rasprsivacem u kojoj drzis tako pomijesano ulje i vodu mora biti do
o zatvorena da ulje ne bi 'izvjetrilo', i svakako se mora protresti prije svakog rasprsivanja. <i>Edited by: gold dust  at: 27/1/06 12:40<
></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la ema emily » 27 sij 2006, 15:33

sve mi se čini izvedivo, i čak ne toliko komplicirano. Najviše me, ipak,
ine da li je pranje na 60C dovoljno?? Mislim, u vremena naših mama i baka pelene su se iskuhavale i peglale da bi se dezinficirale. kako je sad odjednom dovoljno samo 60C i ne treba peglat? <
>priznajem da sam neupućena u tu problematiku, pa sam pogledala sve tekstove na Rodi, i Kamarisove stranice, međutim nigdje se ne navodi prema kojim istraživanjima (ili čemu već) je dovoljno prati na 60C da bi se uništile sve bakterije iz mokraće/izmeta. Zna li netko neke podatke, ili ima linkove na stranice na kojima se to malo detaljnije objašnjava??<
><
> <i></i>
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maslacak » 27 sij 2006, 21:57

Ja ih perem na 60° ali u zadnje vrijeme i na 95°. U onaj odjeljak gdje ide omeksivac stavim zlicu alkoholnog octa. Susim ih u susilici za extra suho - prije samo do pola- sad ih kompletno u susilici osusim. Ne peglam ih. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la An » 03 vel 2006, 11:56

Mi ih koristimo od samog pocetka. Malis je imao 3kg, i nisu mu bile prevelike (iako nismo imali Kamarisove).<
><
>E sad, ja sam ih od pocetka susila u susilici, kao uostalom i svu robu, pa i onu na kojoj pise - NE.<
>I sto mi se dogodilo - upijaju jednako do
o. Ali susilica mi je unistila cickove tako da se sad moram baktati s tim i mijenjati ih (da sad kupujem, i mislim ih susiti u susilici, oda
ala bih obavezno pelene sa drukerima a ne cickom).<
>Sav flanel mi je neko vrijeme bio strasno mucast - onako s onim lopticicama - sada je vec bolje jer se to nekako ispralo.<
>Dakle, susilica - ne, zbog cicka......<
><
>Da li smrdi? Ne. A cesto mi je kanta i otvorena. Nicim ih ne spricam jer mi se neda, i ne smrde mi pa se ne trudim.<
>Ne drzim ih u vodi. Povremeno ispirem kakicu (nama je jos ona skroz rijetka, zuta, ne dohranjujemo se jos), ali nekad i ne.<
>Perem ih uglavnom svaki drugi dan jer ih imam malo (oko 15-tak)<
><
>UVIJEK ih perem na 95°! Mozda mi je i zbog toga cicak takav. Znaci - opet bih iza
ala sa drukerima....<
><
>Eto!<
><
>I, i meni su platnene pelene promijenile pogled na svijet. I ja sam pocela sortirati otpad, pricati djeci o zagadjenoj zemlji... i jaaaaaako me smeta aljkavost glede toga....<
>Koristim jaaaako malo praska pri pranju....<
><
>I na nekom sam sajtu pronasla sliku: zemljina kugla govori - hvala vam sto koristite platnene pelene <
><
>A o tome da li je jednostavnije - ja sam isto vrlo lijena a i ne stignem stosta i cini mi se da je jednako aktivnosti, za mene oko platnenih i jednokratnih - sjecam se samo kako sam danima cuvala smrdljive jednokratne u vreci za smece, jer bih ih uvijek zaboravila odnijeti u kantu, ili bih bila nekako sprijecena. Tak da mi je ovo zapravo jednostavnije <
>ali znam, nismo svi isti! <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanaCH » 04 vel 2006, 00:12

An, , sta smo se mi dogovorili, ja zaboravila..Jel ti to meni sijes? Ja jedva cekam... <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la patkica » 04 vel 2006, 19:57

AJme, ovaj topik jos zivi jako sam sretna zbog toga!<
>Ja bih samo dodala, ja ih perem na 90. Prala sam ih na 60 prije, al s obzirom da imamo problema sa esherihijom (nevezano uz pelene ), za svaki slucaj perem sad na 90. Inace sve drugo perem na 60.<
>Ne smrdi mi, povremeno (kad se sjetim) mokru pelenu pospricam sa lavandom.<
>A sve skupa sve manje i manje, jer su i mene pelene pukle na ekologiju i alternativu , pa sad stavljam dijete na wc (sa 6 mjeseci), i koristim sve manje i manje pelena ... jer nam do
o ideeeeeeeee <
>Uf - da me striceki iz Pampersa procitaju bili bi jako ljuti na mene <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la patkica » 04 vel 2006, 20:00

zaboravih - neko je pitao za Kamarisove i male bebe (blizanci ) <
>Prvih dana ja sam stavljala jednokratnu - zbog pupka mi se cinilo lakse i prakticnije, bas zato sto joj je platenea bila malo siroka, a ova jednokratna joj je bolje drzala onu gazicu... pa vidi nakon par dana - kad otpadne pupak, probas s drukerima su Kamarisove i imaju tri velicine. (drukeri ih stisnu). <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la An » 07 vel 2006, 00:28

Ivana, nemrem te dobit na tel..... nadam se da se vidimo ovaj tjedan! (budem ja potegla do tebe? Moze?) <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mkucanda » 07 vel 2006, 02:08

I inače jako volim komplicirati u ľivotu jer zaąto bi sve bilo jednostavno kada moľe biti komplicirano. Ali sam sebi i drugima kad sam zatrudnila obećala da ovaj put ne ću komplicirati. Rekla sam da ćemo ono ąto moľemo kupiti u dućanu s polovnim stvarima (Baby Boom na Savici) i da ću koristiti jednokratne pelene. Cijeli ľivot mi mama priča kako su uloąci ątetni jer ih izbjeljuju s dioksinom i da je onaj superupijajući gel neąto straąno otrovno, ali ja ih i dalje koristim. Znači, znala sam ja da su baby pelene zapravo ątetne, al do prije par dana nisam se usudila ni istraľivati previąe o tome jer sam se bojala, iskreno, da će mi se zgaditi i da ću onda htijeti koristiti platnene. A kako sam bila uvjerena da su platnene joą uvijek na istoj razini kao i kad sam se ja rodila, mislila sam da ću si samo oteľati posao zabezveze. A pogle kolko je beba odraslo na jednokratnim pelenama, uključujući i mene (ali tada valjda nisu joą bile tako ątetne), i sve su normalne!!!<
><
>No moja ľelja za kompliciranjem je nadvladala i čim sam počela surfati o platnenim pelenama za 15 minuta sam već bila potpuno uvjerena da ću ih koristiti. Naľalost nisam tako nadobudna da ih krenem sama ąivati jer kao prvo niti znam ąivati (moja sramota), a kao drugo ne da mi se.<
><
><
>Suąilicu za rublje nemam, ali snaći ćemo se nekako.<
><
>Kamarisove mi se pelene ne sviđaju pretjerano jer mi se čini da kroz onu najgornju-zaątitnu pelenu koľa ne diąe - preplastična je. Naąla sam ove pelene i sad ih ovih dana planiram naručiti. Moľe li mi netko reći da li ima iskustva s baą tom vrstom pelena? http://www.ecobaby.com <
><
>Meni se nekako čine najslađima, najudobnijima i
eathable!<
><
>Niąta cure, mene nije bilo teąko uvjeriti! <
><
><i></i>
mkucanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la An » 07 vel 2006, 11:56

Nisam skuzila - to su AIO pelene? Tj ne trebaju zastitne?<
>.... jaaaako su slatke! (Jedino se meni ne svidja taj gornji sloj - nisu bas objasnili sto je i kako - da li to slici flisu ) zato sto pretpostavljam da bi mi se nakon
ojnih pranja pretvorio u mucice (jedino ak je od frotira!)<
>I cine mi se dosta skupe <
><
>Al su stvarno preeeslatkeee!<
><
>... a moj put do platnenih vrlo je nalik tvome <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanaCH » 07 vel 2006, 22:12

An imam novi
oj, preselila sam se. U inboxu ti je. nadam se da se vidimo. <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maslacak » 07 vel 2006, 23:37

Quote:A pogle kolko je beba odraslo na jednokratnim pelenama, uključujući i mene (ali tada valjda nisu joą bile tako ątetne), i sve su normalne<
><
>Ja sam bila isto platnenopelenasica... jednokratne su se masovno pocele koristiti puno puno kasnije... Citala sam o tome da jednokratne pelene stvaraju problem neplodnosti kod muske djece- i da se to tek sad pokazuje kao problem kod prvih generacija jednokratnih-pelenasa. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 08 vel 2006, 00:44

O pravoj stetnosti jednokratnih jos se ne moze sa sigurnoscu pricati jer je sve jos frisko. I ja se bojim tih naznaka za stetnost kod muske djece, zbog sina koji je bio u jednokratnima.<
><
>Kamarisova zastitna pelena nije uopce plasticna. Ona ne da iznutra da vlaga izadje van, al od van prema nutra "dise" i pusta zrak. Prilicno je OK <
>Ove pelene na linku su slatke, al nemam iskustva s njima, pa ne znam kakve su. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la NINANJA » 03 svi 2006, 13:36

Ja sam sad drugi put i moram priznat da ste me skroz zainteresirale sa tim platnenim pelenama. <
><
>Zapravo me zanima kak one djeluju; mislim, kaj one imaju uloške neke još dodatne?! I kaj onda- opet kupuješ te 'uloške' kao i kod jednokratnih ili ne? Danas nije moj dan, skroz sam <
>Čitam ja kaj ste sve napisale, al sam si malo <
><
>I kaj, njih se mijenja isto toliko često ko i jednokratne ili kaj? <
><
>Molim malu pomoć i objašnjenje neke iskusne mame platnenopelenašice <
><
>Hvala <
> <i></i>
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 05 svi 2006, 21:18

OK, ja sam koristila platnene do Zoinog 1. rodjendana i na zalost tu kod nas su ih prestali dostavljat pas mo odustali i jako mi je zao zbog toga. Ali sistem kod nas je malo drugaciji nego kod vas. Tu imas sluzbu koja jednom tjedno pokupi pelene i donese ti ciste. Pelene su onako kvadratne , prilicno slojeva debele i sloze se ljepo ko obicne a preko njih zastitne gacice. Koje bi ja skidala cim je ljepo vrijeme i puistila je da se lufta. NIje mi nikada imala problema sa osipima i sl. stvarima. Sve super, stvarno sam bila zadovoljna. <
>Za drugu bebu si bas razmisljam nabaviti ovakve ko Kamarisove ,znaci bas ko gacice i prat ih doma sama. <
>Nemas nikakvih ulozaka, ljepo kad se beba napravi , skines, istreses govance u wc i umocis u pripremljenu kantu sa tekucinom. Ja svoje nisam ni umakala u nista nego sam imala kantu iz koje stvarno nista nije smrdilo tjedan dana. Bila sam jako skepticna na pocetku ali to fakat super funkcionira. Ovako ih peres svakih par dana pa nije bad. Bilo bi ti super da imas susilicu da ih ne trebas susit po radijatorima, pogotovo u jesen kad je vlazno a jos se ne grije nesto, tesko se susi. Bas se sjecam da su se cure zalile. Mi tu svi imamo susilice i to fakat nije problem i toplo je preporucam ako imate mjesta i mogucnosti. Puno jednostavnije.<
>Eto ak te jos kaj zanima sam pitaj Investicija je veca na pocetku ali statisticki gledano ta djeca puno ranije izadju iz pelena i na kraju te to jeftinije kosta nego kupovat Pampersice koje su meni osobno ogavne sa tim svim kemikalijama u nutra. MI imamo srece sto sam nasla ekoloske jednokratne pelene,ne pre skupe bez svih tih kemikalija i jako sam zadovoljna s njima. Ali nisam ih vidla nigdje po evropi nazalost. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene